ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

H Παραλία: Το Twitter/X αποθέωσε τον Αλέξανδρο Λογοθέτη και χάρηκε για δύο ζευγάρια

ΕΡΤ

Η σειρά της ΕΡΤ Η Παραλία έχει φανατικό κοινό που σχολιάζει κάθε βράδυ τα τεκαινόμενα στο Twitter/X. Στη σειρά που εμπνέεται από το βιβλίο Το κορίτσι με το σαλιγκάρι της Πηνελόπης Κουρτζή, μεταφερόμαστε στη δεκαετία του ’60 στα Μάταλα της Κρήτης και παρακολουθούμε τη συνύπαρξη των χίπηδων με τους ντόπιους σε μία κλειστή κοινωνία όπου τα μυστικά έχουν οδηγήσει σε εγκλήματα. Ένας από τους πιο αγαπητούς χαρακτήρες της σειράς, η Αντιγόνη που υποδύθηκε μοναδικά η Γιούλικα Σκαφιδά είπε το τελευταίο της «αντίο» στους τηλεθεατές τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου. Το επεισόδιο της Τρίτης, λοιπόν, περιλάμβανε το «αντίο» των χαρακτήρων της Παραλίας στην Αντιγόνη τους.

Ο άδικος χαμός που συγκλόνισε την κοινότητα των Ματάλων ανάγκασε την Υπατία (Δανάη Μιχαλάκη) να αναβάλει την αναχώρησή της για το Λονδίνο. Η οικογένεια Αρχοντάκη που βρίσκεται στο επίκεντρο της σειράς Η Παραλία, έχασε το πρόσωπο που λειτουργούσε ως ο συνδετικός κρίκος όλων.

Και μπορεί η Υπατία να είναι η αδιαπραγμάτευτη πρωταγωνίστρια αλλά την «παράσταση» έκλεψε ο Διονύσης που υποδύεται στη σειρά ο Αλέξανδρος Λογοθέτης. Ως σύζυγος της Αντιγόνης που πενθεί, αναρωτήθηκε ποια ήταν η τελευταία φορά που της είχε πει «σ’ αγαπώ» και δήλωσε ότι δεν ξέρει «ποιος είναι» χωρίς εκείνη. Καθώς τα έλεγε όλα αυτά, αλλά και κάθε φορά που η κάμερα κατέγραφε ένα πλάνο του, το Twitter/X υποκλινόταν στο ταλέντο του Αλέξανδρου Λογοθέτη.

Ο Αλέξανδρος Λογοθέτης είναι απόφοιτος της δραματικής σχολής του Εθνικού Θεάτρου και «παλιός γνώριμος» της τηλεόρασης. Έκανε το τηλεοπτικό του ντεμπούτο στη δραματική σειρά Θυσία το 1991 και ακολούθησε ο πρωταγωνιστικός ρόλος στη σειρά Γυναίκες τη σεζόν 1992- 1993. Είχε επίσης παίξει σε σειρές όπως η Ανατομία ενός εγκλήματος και Τμήμα Ηθών, ενώ έχει διαγράψει και μία μακρά πορεία στον κινηματογράφο και φυσικά στο θέατρο. Από τις πιο αξιοσημείωτες δουλειές του στην τηλεόραση είναι Το 10 και Το Νησί.

Αν μη τι άλλο ο Αλέξανδρος Λογοθέτης και η Γιούλικα Σκαφιδά είναι ένα τηλεοπτικό ζευγάρι που έχει χαρίσει πολλές συγκινήσεις στους τηλεθεατές κι όχι μόνο μέσω της Παραλίας. Οι δυο τους είχαν παίξει και πάλι το ζευγάρι στο Νησί αλλά και στη σειρά Μια Νύχτα του Αυγούστου κι είναι λες και «καρμικά» που σε όλα τα τηλεοπτικά σύμπαντα αγαπιούνται το ίδιο βαθιά, όπως επεσήμανε σοφά κι ένας χρήστης του Twitter/X.

«Γιατί έπρεπε να φύγει έτσι; Κι εγώ δεν ήμουν καν εδώ μαζί της. Σκεφτόμουν πότε ήταν η τελευταία φορά που της είπα ότι την αγαπούσα. Πρέπει να έχουν περάσει χρόνια. Όλα τα έκανα για εκείνη και δεν της το είπα ποτέ. Τη λάτρευα. Δεν ξέρω ούτε ποιος είμαι ούτε τι θα απογίνω χωρίς αυτή», είπε σε μία από τις σκηνές του επεισοδίου ο Αλέξανδρος Λογοθέτης ως Διονύσης κοιτώντας το κενό, σαν να κοιτούσε ακόμα την δική του εικόνα της Αντιγόνης στο μυαλό του. Και μπορείς κι εσύ να λιώσεις ελεύθερα όπως το Twitter/X.

Ο θρήνος για το τραγικό γεγονός ένωσε τους χίπηδες με τους ανθρώπους του χωριού, καθώς έσπευσαν να αποχαιρετήσουν έναν από τους πιο αγαπητούς ανθρώπους της κοινότητας. Το πένθος που προέκυψε στη ζωή των ηρώων της Παραλίας έφερε και άλλες εξελίξεις.

Η Υπατία όχι απλά ανέβαλε την αποχώρησή της από την Κρήτη, αλλά ζήτησε και στον Γιώργο (Γιάννης Κουκουράκης) να μείνει μόνη της. Ένα ξεκάθαρο “We are on a break” που το Twitter/X αναγνώρισε και συγκρατημένα γιόρτασε καθώς ο δρόμος για να εξερευνήσει τη σχέση της με τον Χάρη (Δημήτρης Μοθωναίος) ανοίγει έστω και με μία τραγική αφορμή.

Επιπλέον σε μία σκηνή μεταξύ του Καραχάλιου (Μάκης Παπαδημητρίου) και της Μαρίας (Γωγώ Καρτσανά) που είναι φορτισμένη με τον χαμό της μητέρας της καλύτερης φίλης της, δόθηκε και το πρώτο φιλί μεταξύ τους. Το ζευγάρι αυτό έχει τους δικούς του φανατικούς σίπερς που αναφώνησαν «Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη» στο γνωστό μέσο κοινωνικής δικτύωσης.