ΣΟΥΡΕΑΛ ΣΤΙΓΜΗ

H Ναταλία Δραγούμη ανακάλυψε στην ψυχανάλυση ότι είναι η γάτα της μαμάς της κι ό,τι κατάλαβες, κατάλαβες

Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου - Watkinson/ 24MEDIA

Εγώ τι κάνω λάθος και δεν έχω φτάσει σε τόσο μεγάλες ανακαλύψεις για τον εαυτό μου; Αυτό αναρωτήθηκα με το που διάβασα την είδηση ότι η Ναταλία Δραγούμη ανακάλυψε κατά τη διαδικασία της ψυχανάλυσης, ότι είναι η γάτα της μητέρας της. Η Ναταλία Δραγούμη μίλησε στο περιοδικό Hello για τους λόγους που έκανε ψυχανάλυση για χρόνια, αλλά και για το γεγονός ότι δεν έβαζε όρια σε αυτήν. Ίσως εκεί είναι που κάνω λάθος.

«Η μεγαλύτερη ανησυχία μου είναι η απώλεια, κι αυτό με οδηγεί σε διάφορα σκοτάδια», είπε η Ναταλία Δραγούμη για τον λόγο που οδηγήθηκε στο ψυχαναλυτικό «ντιβάνι».

«Δεν μπορείς όμως να είσαι καλλιτέχνης χωρίς σκοτάδια – ακόμα κι αν δεν τα έχεις, τα ανακαλύπτεις. Έχω κάνει ψυχανάλυση για 9 χρόνια και ψυχοθεραπεία πέρυσι. Τη σταμάτησα λόγω υπερβολικής δουλειάς, αλλά θα την ξαναρχίσω», πρόσθεσε η ηθοποιός που έπειτα μίλησε για το πώς ήταν η διαδρομή των 9 ετών ψυχανάλυσης στη ζωή της.

Η ψυχανάλυση βασίζεται στον ελεύθερο συνειρμό και η Ναταλία Δραγούμη φρόντιζε να μην βάζει όρια στη σκέψη της, γεγονός που κάποτε την βοήθησε να συμπεράνει ότι είναι η γάτα της μητέρας της. Δεν είναι ένα αυθαίρετο δικό μου συμπέρασμα αυτό, είναι ό,τι είπε η Ναταλία Δραγούμη στο περιοδικό Hello και τον δημοσιογράφο Γιάννη Βίτσα, αυτολεξεί.

«Δεν έβαζα όρια, αφηνόμουν να με πηγαίνει στα βαθιά ο ειδικός. Προσπαθώντας μάλιστα να καταλάβω τι γίνεται, ανακάλυψα ότι είμαι η γάτα της μητέρας μου!», είπε η Ναταλία Δραγούμη. «Η μητέρα μου είχε πολλές γάτες, τις οποίες αγαπούσε και φρόντιζε πολύ, και ο ειδικός με οδηγούσε προς τα εκεί», εξήγησε έπειτα η Ναταλία Δραγούμη. Και ναι, στο εξομολογούμαι, θα ήθελα κι εγώ να ήμουν η γάτα της μάνας μου. Ακόμα και η γάτα της μαμάς της Ναταλίας Δραγούμη. Μια γάτα γενικώς. Αλλά η ψυχανάλυση δεν μου έχει προσφέρει ακόμα αυτό το δώρο.

Η Ναταλία Δραγούμη είχε μιλήσει για τον τρόπο που μεγάλωσε σε παλιότερη συνέντευξή της για το LadyLike. Το χαρακτηριστικό της ανατροφής που της έδωσαν οι γονείς της ήταν η ελευθερία.

«Γενικά αισθάνομαι ότι μεγάλωσα ελεύθερη. Καθόλου καταπιεσμένη. Ξεκίνησα με πολύ ανοιχτά φτερά και με ορμή. Είχα μία ορμή. Η οποία, δυστυχώς, όταν κάνεις παιδιά, σου φεύγει λίγο. Την ήθελα λίγο παραπάνω. Μπαίνουν φόβοι μέσα μετά, μπαίνει το καθωσπρέπει, το γεγονός ότι έχεις ευθύνες σαν μαμά. Δεν μπορείς να είσαι τόσο ελεύθερη», είχε πει.

«Μου είχαν εμπιστοσύνη, μου είχαν δώσει μία παιδεία ασυναίσθητα και με άφηναν κι έλειπα και σκέψου δεν είχαμε και τηλέφωνα τότε. Σκέψου με άφηναν να πηγαίνω στο εξωτερικό μόνη μου από 17 χρονών. Με φιλοξενούσαν οικογενειακοί φίλοι, αλλά στους δρόμους ήμουν μόνη μου. Τώρα που έγινε η κόρη μου 18 ετών και πήγε στο εξωτερικό ήμουν κάθε λίγο στο τηλέφωνο να τη ρωτήσω που είναι και πώς περνάει», πρόσθετε σε άλλο σημείο για τους γονείς της που δεν ήταν τόσο φοβισμένη όσο ήταν εκείνη με τα δικά της παιδιά.

Η Ναταλία Δραγούμη φέτος πρωταγωνιστεί στην παράσταση Κι από Σμύρνη… Σαλονίκη μαζί με τον Κωνσταντίνο Καζάκο και τον Μέμο Μπεγνή, με τους οποίους φωτογραφήθηκε για το περιοδικό Hello.