#ΤΟΖΗΣΑΜΕ

H Destiny Poulos από τα Τρίκαλα θα σε μάθει drag και πώς να ανοίγεις φύλλο με sex toys

Το drag δεν μου το έμαθε το Drag Race του RuPaul. Παρόλο που παραμένει το αγαπημένο μου αποκούμπι στο Netflix. Είχα δει drag στις Κούκλες, τον Τάκη Ζαχαράτο και ήξερα τι να περιμένω όταν έμαθα για την Daglara, τη drag queen πίσω από τα κοστούμια της Λυρικής. Daglara ή αλλιώς ο Νίκος Τσιρώνης, σχεδιαστής κοστουμιών για την όπερα Ορφέας στη Λυρική και fashion designer.

H Holly Grace έγινε η πρώτη drag διαγωνιζόμενη σε reality μουσικής στην Ελλάδα και αν δεν ξέρεις τον βαρύτονο Γιώργο Ιατρού και την drag περσόνα του Νίνα Νάη πρέπει να τον μάθεις. Δεν θα ξεχάσω ποτέ πόσο καλά πέρασα με μια cis straight παρέα στης Kangela Tromokratisch στο Communitism. H απροσάρμοστη drag φιγούρα του Άγγελου Τορτικώλη είναι από τις αγαπημένες μου. Άρα, πήγα κάπως διαβασμένη και καλά προετοιμασμένη στο Red Jasper Cabaret Theater για να δω την περφόρμανς Ρίζες ή πώς να στολίσεις τη στάμνα σου με γκλίτερ της Destiny Poulos που είναι η drag περσόνα της πρωτοεμφανιζόμενης Κωνσταντίνας Μαρίας Σπυροπούλου.

Τίνος είσαι συ Destiny Poulos;

Η Κωνσταντίνα Μαρία Σπυροπούλου (drag persona Destiny Poulos) ρώτησε, έμαθε, της μίλησαν, μίλησε, και τώρα καταθέτει στη σκηνή προσωπικά της βιώματα που σχετίζονται με τις Θεσσαλικές ρίζες της, καθώς και άλλων Βλάχων,Καραγκούνηδων και Σαρακατσάνων της Θεσσαλίας. Έχει ένα ροζ δονητή για να ανοίγει φύλλο, τραγουδά το Zvara, πασπαλίζει με γκλίτερ τη στάμνα της, μας δείχνει τα κεντημένα προικιά της, μιλάει για τους πρόσφυγες παππούδες της και τους αντάρτες και αναρωτιέται γιατί γίναμε τόσο εχθρικοί με τους άλλους.

Category is 

Δεν ξέρω αν το λες drag θεατρικό μονόλογο το Ρίζες ή πως να στολίσεις τη στάμνα σου με γκλίτερ που κέρδισε το πρώτο βραβείο του 2ου Φεστιβάλ Σύγχρονου Καλλιτεχνικού Καμπαρέ στο Red Jasper Cabaret Theatre ή βιωματική performance που συνδυάζει θέατρο, stand-up, χορό και drag. Ξέρω ότι η Destiny Poulos δεν φοβάται μην της κρεμάσουν κουδούνια και διερευνά το θέμα της ταυτότητας σε σχέση με τα τοπικά βιώματα. 

.

Το λέει, όλ@ έχουμε μια ιστορία που ντρεπόμασταν να φέρουμε μαζί μας όταν ήρθαμε στην Αθήνα και φτιάξαμε την αστική περσόνα μας. Ναι, είναι raw το drag της, αλλά είναι πρωτοεμφανιζόμενη. Δεν ξέρω πόσες πρώτες φορές είναι τόσο επιτυχημένες. Διαβάζω στο Instagram λογαριασμό της ότι παρακολουθεί πολλά σεμινάρια για το drag στο εξωτερικό. 

Και μέσα σε μία ώρα και κάτι έδωσε τις απαντήσεις. Πως τα τοπικά μας βιώματα μας επηρεάζουν; Τι υπάρχει κάτω από το σκληρό, πορτοκαλί περίβλημα μιας στάμνας; Μήπως είμαστε κι εμείς μια στάμνα; Και μας λείπει το glitter;

Η drag persona Destiny Poulos είναι μια καμπαρέ ψυχοθεραπεία και χωρίς να το καταλάβεις μετά τη συνεδρία θέλεις να μοιραστείς και τα δικά σου τοπικά βιώματα (ως γνήσια Σαρακατσάνα), να πάρεις τη μαμά σου να της ζητήσεις να έρθει να σου φτιάξει μια μπλανόπιτα. 

Info: ΡΙΖΕΣ ή πώς να στολίσεις τη στάμνα σου με γκλίτερ. Σύλληψη- Σκηνοθεσία- Performance: Κωνσταντίνα Μαρία Σπυροπούλου. Εισιτήρια εδώ.