ΣΟΥΡΕΑΛ ΣΤΙΓΜΗ

Gwyneth Paltrow: Η λίστα της με τα δώρα για τη μέρα του πατέρα περιλαμβάνει δονητή

@2023 Dan Steinberg/Invision/AP Images

Το έχω πάρει πλέον απόφαση. Υπάρχουν άνθρωποι με τους οποίους μόνο τυπικά μοιραζόμαστε τον ίδιο πλανήτη. Ένα παράδειγμα είναι ο Elon Musk που δίνει ονόματα εξισώσεων στα παιδιά του. Ένα άλλο παράδειγμα είναι η Gwyneth Paltrow που συνέταξε στο διαβόητο site της, Goop, μία λίστα με δώρα για τη μέρα του πατέρα. Ανάμεσά τους θα βρεις ρολόγια Rolex, ταξίδια σε πολυτελή θέρετρα, αλλά και έναν δονητή που θα είναι σίγουρα το λιγότερο άβολο δώρο που θα έχει κάνει κανείς στον πατέρα του ever. Τι; Όχι;

Η Gwyneth Paltrow, που πρόσφατα έκανε ένα δημόσιο crash test των σεξουαλικών επιδόσεων των πρώην συντρόφων της, Brad Pitt και Ben Affleck, είναι το ίδιο πρόσωπο που είπε ότι μία δικαστική διαμάχη μετά από ένα ατύχημα στο σκι της κόστισε απλά «μισή μέρα σκι» που δεν θα μπορέσει ποτέ ξανά να πάρει πίσω, αλλά και το πρόσωπο που έδωσε έναν νέο ορισμό του φιλικού διαζυγίου πριν χρόνια με το περίφημο uncoupling της από τον Chris Martin. «Πρωτοπορεί» και πάλι κι αυτή τη φορά, με αφορμή την ημέρα του πατέρα.

Η ημέρα του πατέρα θα εορταστεί την Κυριακή, 18 Ιουνίου και στο site της εκατομμυριούχου επιχειρηματία και πρώην ηθοποιού, αναρτήθηκε η λίστα με τις προτάσεις δώρων για κάθε μπαμπά. Στη λίστα της Goop, της Gwyneth Paltrow, λοιπόν, περιλαμβάνονται αρκετά -εκτός πραγματικότητας- δώρα, αλλά και μάλλον το πιο άβολο δώρο που μπορεί κανείς να δώσει στον πατέρα του, έναν δονητή αξίας 219 δολαρίων.

Το προϊόν ονομάζεται Hugo και ανήκει στη σειρά προϊόντων της εταιρείας «πολυτελών sex toys», Lelo. «Ναι, βάλαμε έναν δονητή σε αυτόν τον οδηγό αγοράς (διεγείρει τον προστάτη χωρίς χέρια)», αναφέρει η Goop της Gwyneth Paltrow στην περιγραφή του προϊόντος.

Σύμφωνα με τους συντάκτες της λίστας, αυτοί συμπεριέλαβαν διάφορα προϊόντα με σκοπό να ανοίξουν το πεδίο των προτάσεών τους. «Οι ιδέες για δώρα για την ημέρα του πατέρα, περιλαμβάνουν τις γνωστές κατηγορίες: Μπύρα, μπάλα, BBQs. Και δεν λέμε ότι θα έπρεπε να απορρίψεις αυτές τις επιλογές, απλά μπορεί να θέλεις να κάνεις μία διασκεδαστική στροφή σε κάποιες άλλες», σημειώνουν.

«Θέλουμε επίσης να διευρύνουμε συνέχεια το πεδίο. Ποιος είπε ότι οι μπαμπάδες δεν χρειάζονται την skin-care ρουτίνα τους; Ότι δεν θα αγαπήσουν τις υπέρυθρες ακτινοβολίες κι εκείνοι; Ή να φορέσουν ένα ιταλικό, πλεκτό πουλόβερ το ίδιο chic με οτιδήποτε στη ντουλάπα σου;», αναρωτιούνται κι αν είχαν περιοριστεί σε τέτοιου είδους προτάσεις, μάλλον κανείς δεν θα υπέθετε ότι η Goop, της Gwyneth Paltrow, κι επομένως και η ίδια είναι εκτός τόπου και χρόνου.

Ωστόσο, με τον κόσμο να ζει σε συνθήκες κρίσης μάλλον από άκρη σε άκρη του, κάποιες beauty προτάσεις όπως ένα laser kit αντιγήρανσης αξίας 2.700 δολαρίων, μάλλον μοιάζουν παράταιρες. Όπως επίσης και οι διακοπές στο θέρετρο Six Senses Zighy Bay στο Ομάν που κοστίζει από 1595 δολάρια ανά διανυκτέρευση. Στην ίδια λίστα για να καταλάβεις βρίσκεται κι ένα ρολόι Rolex αξίας, 11.395 δολαρίων. Ίσως ο στόχος να ήταν ο δονητής να μοιάζει τελικά ένα προσιτό και οικονομικό δώρο για την ημέρα του πατέρα. Ακόμα κι αν έπρεπε να του το χαρίσεις διά αντιπροσώπου για να μην συναντήσεις την απορία στο βλέμμα του.

Η Gwyneth Paltrow ξεκίνησε την εταιρεία Goop το 2008. Στην αρχή ήταν ένα newsletter με θέματα wellness. Στη συνέχεια έγινε μία εμπορική αυτοκρατορία. Σε αυτήν περιλαμβάνονται εδώ και χρόνια sex toys και φυσικά καλά κάνει και τα εμπορεύεται ακόμα κι αν οι τιμές για τους δονητές που προωθεί είναι μάλλον απρόσιτες.

Παλιότερα η Gwyneth Paltrow προωθούσε επίσης και τα «αυγά αιδοίου», κάποιες πέτρες από νεφρίτη που έμπαιναν στον κόλπο για «καθαρισμό της μήτρας» και «ισορρόπηση των επιπέδων των θηλυκών ορμονών», συμφωνα με την ίδια. Αυτή η προώθηση κατέληξε σε μία μήνυση καθώς τα δικαστήρια έκριναν το 2018 ότι έδινε ψευδείς υποσχέσεις στους κατανωλωτές. Την ίδια μοίρα είχε κι ένα αιθέριο έλαιο με το οποίο ισχυριζόταν ότι προλαμβάνει κανείς την κατάθλιψη.

Οπότε σίγουρα ο δονητής για τη διέγερση του προστάτη κάθε πατέρα χωρίς χέρια, ίσως είναι ένα από τα καλύτερα προϊόντα που θα βρεις στη Goop. Σίγουρα δεν υπόσχεται να τον κάνει νεότερο, πιο δυνατό και πιο ισορροπημένο. Ίσως να τον κάνει απλά λίγο πιο χαρούμενο.