CELEBRITIES

Η Gwyneth Paltrow «έπαθε» Ανδρέα Μικρούτσικο. Το crash test των εραστών Pitt και Affleck

ⓒ 2022 Matt Sayles/AP IMAGES

Αχ τα λέγαμε εμείς εδώ στη μικρή Ελλάδα πριν από λίγο καιρό, δεν υπάρχει κανένας λόγος να μοιραζόμαστε πολύ προσωπικές ιστορίες που αφορούν το ερωτικό μας παρελθόν δημόσια. Σούραμε τα εξ αμάξης (και δικαίως) στον Ανδρέα Μικρούτσικο για τις αποκαλύψεις του για την Όλγα Τρέμη. Κι έρχεται τώρα η Gwyneth Paltrow να μας ισοπεδώσει, να μας δείξει ότι τελικά δεν είναι τόσο ασυνήθιστο να μιλά κανείς για το σεξουαλικό του παρελθόν όταν είναι διάσημος, όσο αχρείαστο κι ανήθικο κι αν εξακολουθεί να μας φαίνεται. Απλά συμβαίνει.

Το απέδειξε η Gwyneth Paltrow πόσο συνηθισμένο είναι τελικά οι διάσημοι να εκθέτουν άλλους διάσημους, μιλώντας για το σεξ με τον Brad Pitt και τον Ben Affleck, δύο διάσημους πρώην της εκ των οποίων ο ένας τουλάχιστον διανύει μία περίοδο ευτυχισμένου γάμου με την Jennifer Lopez. Αν με ρωτάς αν βρίσκω λόγο να ειπωθούν όλα αυτά δημόσια, ακόμα δεν μπορώ να τον εντοπίσω. Αλλά ειπώθηκαν.

Έναν μήνα μετά τη νίκη της στο δικαστήριο, η Gwyneth Paltrow ανοίχτηκε για πολύ προσωπικά ζητήματα σε ένα νέο επεισόδιο του podcast Call Her Daddy. Μίλησε για τις προηγούμενες σχέσεις της με πολύ διάσημους άντρες και μοιράστηκε μία παράξενη κριτική για τις σεξουαλικές επιδόσεις του Ben Affleck.

Gwyneth Paltrow Ben Affleck Kevin Mazur Archive/WireImage/Getty Images/Ideal Image

Αφού μίλησε για τη σχέση της με τον Brad Pitt και την απόφασή της να διαλύσει τον αρραβώνα τους, η συζήτηση πέρασε στον Ben Affleck. Σύμφωνα με το People, η Gwyneth Paltrow και ο Ben Affleck ήταν σε μία On and Off σχέση από το 1997 μέχρι το 2000 -μετά τη σχέση της με τον Brad Pitt και πριν ο Ben Affleck γνωρίσει τη Jennifer Lopez και γίνει το μισό των Bennifer. Η παρουσιάστρια του podcast, Alex Cooper, ήταν που έφερε το θέμα της σχέσης τους προς συζήτηση.

Σε ένα σύντομο παιχνίδι “Ben versus Brad”, η Gwyneth Paltrow αποκάλυψε ότι ο Brad Pitt είχε περισσότερο στιλ, ήταν πιο ρομαντικός και επίσης ήταν καλύτερος ηθοποιός, ενώ ο Ben Affleck ήταν πιθανότερο να την κάνει να γελάσει. Μετά ήρθε η ερώτηση κόλαφος. Ποιος από τους δύο ήταν καλύτερος στο κρεβάτι;

Η Gwyneth Paltrow παραδέχτηκε ότι το να απαντήσει είναι «πραγματικό δύσκολο» και εξήγησε το γιατί. Όχι από συστολή, όχι επειδή καταλάβαινε ότι αυτή είναι μία άκομψη ερώτηση που σίγουρα θα φέρει μία άκομψη απάντηση, όχι επειδή αναγνώριζε ότι θα μοιραστεί την προσωπική της εκτίμηση για την πιο προσωπική στιγμή κάποιων άλλων, όχι. Απλά η Gwyneth Paltrow δυσκολευόταν να ξεχωρίσει ποιος είναι ο καλύτερος.

«Με τον Brad ήταν αυτή η φοβερή χημεία της αγάπης της ζωής σου -εκείνη την εποχή- αλλά από την άλλη ο Ben ήταν τεχνικά τέλειος», είπε η Gwyneth Paltrow και η παρουσιάστρια του podcast έσπευσε να πει ότι η Jennifer Lopez είναι ευλογημένη.

H Gwyneth Paltrow δεν είχε λόγο να πει ψέματα, αλλά εδώ που τα λέμε δεν είχε και λόγο να απαντήσει. Αυτό συμπέραναν και οι χρήστες του Instagram που άκουσαν τη συγκεκριμένη απάντηση σε video που ανάρτησε το enews. «Γιατί ρωτάμε αυτές τις ερωτήσεις;», «Ας ρωτήσουμε έναν άντρα αυτή την ερώτηση και να τον αφήσουμε να απαντήσει και να είμαστε όλοι οκ με αυτό. Το εκκρεμές πάει κι από τις δύο πλευρές», «Απλά φανταστείτε έναν άντρα να μιλά δημόσια έτσι για μία γυναίκα», «Δεν έπερεπε να απαντήσει. Είναι τόσο μεγάλη έλλειψη σεβασμού να μιλάς για τον σύζυγο μίας άλλης γυναίκας έτσι», «Μερικές φορές είναι πραγματικά ok να πεις “Επόμενη ερώτηση”», ήταν μερικά από τα σχόλια.

Σχόλια που ευτυχώς που υπάρχουν εδώ που τα λέμε, για να μη νιώθω κι εγώ μόνη που απορώ γιατί να απαντήσει κανείς σε τόσο προσωπικές ερωτήσεις για βιώματα που δεν περιλαμβάνουν έναν, αλλά δύο (ή και παραπάνω σε αυτή την περίπτωση). Τα πρόσωπα που έχουν δημόσιο βήμα έχουν και μία παραπάνω ευθύνη να καταλαβαίνουν τον αντίκτυπο των λεγομένων τους. Η Gwyneth Paltrow στην συγκεκριμένη περίπτωση μάλλον δεν μέτρησε σωστά όσα είπε σε έναν κόσμο στον οποίο παλεύουμε με την αδιακρισία, σε έναν κόσμο που παλεύουμε για τον σεβασμό στα σώματα, σε έναν κόσμο που παλεύουμε κατά της αντικειμενοποίησης των ανθρώπων, κατά του σεξισμού.

Η Gwyneth Paltrow απέδειξε ότι η χωρίς-δεύτερη-σκέψη απάντηση για πολύ προσωπικές υποθέσεις συμβαίνει παντού στον κόσμο της διασημότητας, είτε στην μικροσκοπική Ελλάδα, είτε στο μεγάλο χωριό του Hollywood. Τα σχόλια των χρηστών απέδειξαν επίσης ότι αυτές οι απαντήσεις δεν είναι αυτές που θέλει να διαβάσει το κοινό. Κι αυτό είναι το μόνο ελπιδοφόρο.