EUROVISION

Γιώργος Καπουτζίδης: Τα σχόλια του για τις συμμετοχές Ελλάδας και Κύπρου στη Eurovision

ndp

Η είδηση πώς ο Γιώργος Καπουτζίδης θα επιστρέψει ως σχολιαστής για την ελληνική τηλεόραση στην φετινή διοργάνωση της Eurovision, γέμισε χαρά τους fan του Ευρωπαϊκού Διαγωνισμού Τραγουδιού και όχι άδικα. Το χιούμορ και το σχόλιο του καθώς και η αγάπη του για τον διαγωνισμό έλειπε τα περασμένα χρόνια από την μετάδοση των μεγάλων τηλεοπτικών show των ημιτελικών και του τελικού. Ο ίδιος μίλησε γι' αυτή την επιστροφή του με την Ελένη Μενεγάκη, ενώ σχολίασε ως καλεσμένος της εκπομπής της και τις φετινές συμμετοχές της Ελλάδας και της Κύπρου καθώς και την περσινή εμφάνιση της Ελένης Φουρέιρα και του σαρωτικού "Fuego" της.

«Η Eurovision ήρθε σε μία εποχή που νόμιζα ότι έχω τελειώσει αυτό το κεφάλαιο. Χαίρομαι όμως πολύ που ήρθε, γιατί έχω φτάσει λίγο σε ένα σημείο…», είπε στην Ελένη Μενεγάκη ο Γιώργος Καπουτζίδης και ακούγοντας τις νότες του “Better Love” να παίζουν διέκοψε τον ειρμό της σκέψης του για να πει: «Τι ωραίο τραγούδι που στέλνουμε. Μπράβο μας».

«Είναι πάρα πολύ ωραίο και το τραγούδι της Κύπρου και έχω πολύ καλό προαίσθημα, αλλά ας μην το πω γιατί μετά δεν βγαίνουν τα προαισθήματά μου, είναι και ανάδρομος» είπε με χιούμορ στην συνέχεια και συμπλήρωσε για το “Replay” και την Τάμτα: «Πολύ ωραίο τραγούδι και νομίζω ότι πρέπει να το σκεφτούν εκεί οι Ευρωπαίοι γιατί της το χρωστάνε λίγο της Κύπρου. Αυτό δεν έχω να πω τίποτα άλλο».

 

Στην συνέχεια η κουβέντα ήρθε στην περσινή δεύτερη θέση της Κύπρου και την Ελένη Φουρέιρα που την κατέκτησε με το “Fuego”. «Αυτό που έχω να πω για την Ελένη είναι πως ήταν η καλύτερη παρουσία πέρυσι. Δεν είχαν ξαναπεράσει τέτοιες showomen από τη σκηνή της Eurovision. Λάθος μας που δεν τη στείλαμε. Η Κύπρος τα τελευταία χρόνια έχει κάνει εξαιρετικές κινήσεις και αξίζουν πάρα πολλά συγχαρητήρια στην ομάδα της Κύπρου γενικότερα γιατί τους βλέπω και τους παρακολουθώ και είμαστε παρέα όλα αυτά τα χρόνια εκεί και τους αγαπώ και τους εκτιμώ πολύ αυτούς τους ανθρώπους και την Εύη Παπαμιχαήλ την αρχηγό της αποστολής. Το ψάχνει πάρα πολύ σωστά το τι είναι αυτό που πρέπει να στείλουν και τι θέλουν να στείλουν. Εμείς δεν το ψάχναμε τόσο πολύ. Λίγο την αντιμετωπίζαμε την Eurovision ως “Τι να κάνουμε μωρέ; Τι να στείλουμε;” Πρέπει να στείλουμε μια πρόταση. Κι αυτό που κάνουμε φέτος είναι μια ωραιότατη πρόταση. Νιώθω ότι φέτος το ψάξαμε πολύ καλά. Όχι ότι κάναμε άσχημες επιλογές, δεν λέω αυτό. Τώρα σε ό,τι αφορά την Ελένη ήταν λάθος μας που δεν τη στείλαμε, έπρεπε να το τολμήσουμε φυσικά. Δικαιώθηκε άλλωστε απόλυτα, έδειξε ότι έπρεπε να πάει», είπε ο σχολιαστής των ημιτελικών και του τελικού της φετινής Eurovision που θα πραγματοποιηθεί τον Μάιο στο Τελ Αβίβ.

Η ολοκληρωμένη μας αυτή πρόταση όπως σου έχουμε ήδη γράψει συνοδεύεται και από το ανάλογο κονδύλιο το οποίο είναι ύψους «326.855 ευρώ πλέον Φ.Π.Α και φόρων». Δεν τα λες και λίγα όπως δεν λες λίγη και τη φετινή προσπάθεια τόσο σε επίπεδο σύνθεσης και ερμηνείας όσο και σε επίπεδο οπτικοποίησης του τραγουδιού. Ωστόσο, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η ιστορία θα δείξει πόση ανταπόκριση θα έχει και η φετινή μας πρόταση στον διαγωνισμό.

Κεντρική φωτογραφία: NDP Photo Agency