EUROVISION

Eurovision 2019: Το ποσό που θα δώσει η Ελλάδα για τη συμμετοχή της. Δεν τα λες και λίγα

Κι ενώ μας χωρίζουν ακόμα τρεισήμισι μήνες από τη Eurovision 2019 οι εξελίξεις, τόσο στο προσκήνιο όσο και στο παρασκήνιο του διαγωνισμού, έχουν αρχίσει να απασχολούν την επικαιρότητα. Αυτή τη φορά ήταν η σειρά του εξοδολογίου της συμμετοχής μας. Πόσο θα κοστίσει στην Ελλάδα η συμμετοχή στο διαγωνισμό που θα λάβει χώρα στο Τελ Αβίβ στα μέσα Μαΐου με εκπρόσωπο την Κατερίνα Ντούσκα; Σύμφωνα με δημοσίευμα και ρεπορτάζ της εκπομπης «Ευτυχείτε», το ποσό θα ανέλθει στα 326.855 ευρώ, συν ΦΠΑ. 

Ακριβό σπορ η Euroviosion. Με αφορμή το άρθρο της εφημερίδας «Διαύγεια», η εκπομπή επιβεβαίωσε ότι το ποσό είναι αυτό και συμπεριλαμβάνει το πάγιο της συμμετοχής κάθε χώρας, το οποίο ανέρχεται στα 100.000 ευρώ, τα έξοδα της αποστολής, των εμφανίσεων της εκπροσώπου και μιας εκπομπής που θα γίνει για την προώθηση του τραγουδιού στον διαγωνισμό.

Παράλληλα, στο δημοσίευμα παρατέθηκε έγγραφο στο οποίο αναφέρονται τα εξής: «Το Διοικητικό Συμβούλιο λαμβάνοντας υπόψη την εισήγηση της Διευθύντριας Διεθνών Σχέσεων με αρ. πρωτ: 04/12/2.2019 σύμφωνα με τον 64ο Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision που θα πραγματοποιηθεί στο Τελ Αβίβ από τις 4 έως τις 19 Μαΐου, αποφασίζει ομόφωνα και εγκρίνει το προϋπολογιζόμενο κόστος για την ελληνική συμμετοχή στον 64ο Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, ύψους 326.855 ευρώ πλέον Φ.Π.Α και φόρων …»

Σύμφωνα μάλιστα με το ρεπορτάζ της εκπομπής, η Ελλάδα πληρώνει το ίδιο ποσό με την Ισπανία, η οποία ανήκει στις λεγόμενες “Big Five” χώρες της Eurovision, μαζί με το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία, τη Γαλλία και την Ιταλία, οι οποίες έχουν αυτόματα την πρόκριση για τον τελικό, ανεξάρτητα από τις θέσεις τους στον πίνακα αποτελεσμάτων σε προηγούμενους διαγωνισμούς και είναι οι μεγαλύτεροι οικονομικοί συνεισφέροντες στην EBU.