ΔΙΑΙΤΑ

Γιατί οι τηγανητές πατάτες μπορεί να είναι πιο καλές από μια σαλάτα

Έχεις ακολουθήσει ακόμα και τις πιο δραστικές δίαιτες που κυκλοφορούν, όμως και πάλι δεν έχεις καταφέρει να χάσεις βάρος και φυσικά όσο χάνεις δεν μπορείς να το διατηρήσεις. Τι κάνεις λάθος και ξαναπέφτεις με τα μούτρα στις πατάτες; Σίγουρα αναρωτιέσαι και γι' αυτό είμαστε εμείς εδώ.

Υπάρχει απάντηση και είναι πολύ πιο εντυπωσιακή από όσο υποθέτεις. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ο λόγος της αποτυχίας να είναι ότι ακριβώς κάνεις δίαιτα. Βασικά ότι κάνεις οποιαδήποτε δίαιτα και όχι κάποια συγκεκριμένη που έχει φτιάξει ειδικά για εσένα ο διατροφολόγος σου.

Μπορεί να ακούγεται κλισέ, όμως πρέπει να δώσεις βάση καθώς θα σου μιλήσουμε με στοιχεία. Ο καθηγητής Eran Segal από το Weizmann Institute ερεύνησε μαζί με τους συνεργάτες του, τον τρόπο που κάθε οργανισμός αντιδρά στις τροφές. Στα 800 άτομα που συμμετείχαν στην έρευνα του, διαπίστωσε ότι υπήρχαν αρκετά σημαντικές διαφορές!

“Οι τεράστιες διαφορές που βρήκαμε στην αύξηση των επίπεδων σακχάρου, ανάμεσα σε ανθρώπους που έφαγαν πανομοιότυπα πιάτα, αναδεικνύει το γιατί οι εξατομικευμένες δίαιτες είναι πιο πιθανό να βοηθήσουν τους ανθρώπους να μείνουν υγιείς συγκριτικά με τις δίαιτες – πανάκεια” αναφέρει ο Segal.

Ένα χαρακτηριστικό εύρημα της έρευνας ήταν ότι σε έναν συμμετέχοντα διαπιστώθηκε κατακόρυφη αύξηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα μετά από την κατανάλωση μπανάνας αλλά όχι μετά από την κατανάλωση cookies. Σε έναν άλλον συμμετέχοντα, διαπιστώθηκε ακριβώς το αντίθετο.

Γιατί συνέβη αυτό, μπορείς να δεις στο παρακάτω βιντεάκι που είναι και animated, οπότε σε 5 περίπου λεπτά θα καταλάβεις τα πάντα, χωρίς να κουραστείς.