ΠΡΩΙΝΟ

Γιατί να βάλεις το γιαούρτι στο πρωινό σου

Το πρωινό είναι το σημαντικότερο γεύμα αν θέλεις να έχεις μια ισορροπημένη διατροφή και να ελέγχεις το βάρος σου χωρίς να πιέζεσαι με αυστηρές δίαιτες. Οι περισσότεροι όμως το αγνοούμε και φεύγουμε τρέχοντας από το σπίτι με ένα τοστ στο χέρι ή στη χειρότερη με ένα καφέ.

Αν βάλεις όμως το γιαούρτι στη διατροφή σου, και μάλιστα στο πρωινό σου, θα δεις ότι και θα ξεκινάς τη μέρα σου καλύτερα και θα αποκτήσεις καλύτερη εντερική λειτουργία- αρκεί να το συνδυάσεις με τα κατάλληλα φρούτα και δημητριακά.

Ένα μπολ γιαούρτι θα σου χαρίσει πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας, βιταμίνες συμπλέγματος Β, Α, ασβέστιο, φώσφορο, ψευδάργυρο και ιώδιο ενώ αποτελεί την ιδανική επιλογή για πρόσληψη ασβεστίου όταν έχεις δυσανεξία στη λακτόζη.

Έρευνες μάλιστα έχουν αποδείξει πως όσοι τρώνε συχνά γιαούρτι έχουν λιγότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν λοίμωξη του ουροποιητικού συστήματος ενώ δίαιτες που το περιλαμβάνουν είναι πιο αποτελεσματικές καθώς το ασβέστιο που περιέχει συμβάλλει στο μεταβολισμό του λίπους και τη μείωση του βάρους.

Σε περίπτωση που δεν σε ενθουσιάζει τόσο η γεύση του μπορείς να το συνδυάσεις με φρούτα, δημητριακά και μέλι και να γευτείς ένα πλήρες γεύμα.

Υλικά

Μέλι

Φράουλες, ακτινίδιο ή πορτοκάλι

Granola ή σκέτη βρώμη

Σταφίδες

Κομματάκια σοκολάτας

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείς να δεις και άλλες ιδέες ανάλογα την εποχή και τα φρούτα που υπάρχουν.