LIFE

Γιατί είναι ωραίο να είσαι γυναίκα; Οι κυρίες της 24 Media απαντούν

To Know us better... Ανήμερα της γιορτής όλων των γυναικών, οι κυρίες της 24 Media γράφουν γιατί νιώθουν ότι είναι ωραίο να είσαι γυναίκα (τα κείμενα δημοσιεύονται με την σειρά που οι απαντήσεις έφθασαν στο e-mail του Cosmo.gr).

Νίκη Μπάκουλη, δημοσιογράφος Sport24.gr

Ο James Brown είχε μαρτυρήσει την πάσα αλήθεια, στις 6 Φεβρουαρίου του 1966, όταν κλείστηκε σε studio στη Νέα Υόρκη για να ενημερώνει πως “This is a mans world, this is a mans world, but it would be nothing, nothing, without a women or a girl”! Αν αρνείστε να πιάσετε το υπονοούμενο, να σας βοηθήσουμε.Όλα είναι θέμα design. To μοντελάκι βγήκε ως έχει… από τη μάνα του. Απ’ όταν ο άνδρας άφηνε τη σπηλιά για να κυνηγήσει και να φέρει φαγητό στο -ας πούμε- τραπέζι της οικογενείας, η γυναίκα έμενε στα μετόπισθεν, για να τα προστατεύσει. Κάπως έτσι ανέπτυξε αυτό που έγινε αργότερα γνωστό ως “γυναικείο ένστικτο” (έπρεπε να νιώθει τις αλλαγές στη διάθεση -γιατί αν περίμενε να ενημερωθεί στο μιλητό, το πιθανότερο είναι να είχε πεθάνει περιμένοντας), μεγαλύτερο εύρος στην περιφερειακή όραση, περισσότερο οξείες αισθήσεις και τη δυνατότητα να κάνει περισσότερα από ένα πράγματα ΜΑΖΙ. Ο εγκέφαλος μας σχεδιάστηκε για πολλαπλές ασχολίες, για να έχουμε μεγαλύτερη ευφράδεια λόγου (αυτό που… κάποιοι χαρακτηρίζουν ως “μουρμούρα” είναι μέρος του design) και ας τσακίζουμε τους προφυλακτήρες στο παρκάρισμα. Το θεματάκι που έχουμε με τη διάσταση του βάθους, είναι και αυτό μέρος του αρχικού σχεδιασμού. Μεταξύ μας, μπορούμε να ζήσουμε με αυτήν την ατέλεια. Από καταβολής κόσμου, ήμασταν καταδικασμένες να λειτουργούμε ως “άνθρωποι ορχήστρες”. Λειτουργούμε καλύτερα υπό καθεστώς πίεσης, γινόμαστε πιο οργανωτικές όταν το ποτήρι είναι στη μια σταγόνα για να ξεχειλίσει (όταν τα πράγματα είναι εύκολα, είναι… βαρετά -δώστε μας περιπέτεια και πάρτε μας τη ψυχή) και εξωτερικεύουμε ό,τι νιώθουμε, ώστε να μη χρειάζεστε να γίνουν οι άλλοι mentalist για να καταλάβουν, αλλά και για να γλιτώσουμε από τυχόν εμφράγματα (μαζεύεις, μαζεύεις, κάποια στιγμή θα σκάσεις). Ναι, οι δακρυγόνοι αδένες της γυναίκας είναι πιο “δουλεμένοι” (καθαρίζουν και τα μάτια μας), ζούμε και πεθαίνουμε από το συναίσθημα, είτε το διοχετεύουμε στον άνδρα της ζωής μας, είτε στο πλάσμα της ζωής μας. Μετά, επαναπροσδιοριζόμαστε και προχωράμε.

ΥΓ: Για όλους αυτούς τους λόγους (υπάρχουν και δεκάδες άλλοι) δικαιούμαστε να ‘χουμε μια ελαφρά… παράνοια εκείνες τις ημέρες του μήνα. Σωστά;

woman_brain_gears.jpg 

Κατερίνα Γεωργακοπούλου, γραμματέας

Γιατί είναι ωραίο να είσαι γυναίκα; Γιατί παίρνουμε  αποφάσεις και αλλάζουμε τη ζωή μας, γιατί τολμάμε, γιατί μαθαίνουμε από τα λάθη μας, γιατί οι θυσίες μας πιάνουν τόπο, γιατί βρίσκουμε δουλειές, γιατί περνούμε προαγωγή, γιατί δεν φοβόμαστε να παντρευτούμε και να φέρουμε ένα παιδί στον κόσμο, γιατί φροντίζουμε το παιδί μας, γιατί κρατάμε τη σχέση μας , γιατί είμαστε οι καλύτερες μαγείρισσες, γιατί είμαστε οι καλύτερες μαμάδες του κόσμου, γιατί ερωτευόμαστε, γιατί έχουμε φίλους, γιατί η οικογένειά μας είναι καλά, γιατί γελάμε, γιατί μπορούμε να αποκτήσουμε ότι θέλουμε απλά δακρύζοντας , γιατί γλιτώνουμε (ή αν χρειαστεί σβήνουμε κιόλας του άντρα μας) τις κλήσεις της Τροχαίας, γιατί μπορούμε να περπατάμε τέλεια ακόμα και επάνω σε πανύψηλα τακούνια, γιατί αντέχουμε τον πόνο, γιατί μεθάμε πολύ εύκολα, γιατί μας προστατεύουν μας βοηθάνε,μας ανοίγουν πόρτες,γιατί μυρίζουμε πάντα όμορφα, γιατί μπορούμε να κουνιόμαστε ακόμα και όταν δεν χορεύουμε,  γιατί δεν το παίζουμε απλά είμαστε πιο έξυπνες  και όλα αυτά γιατί ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΛΥ!!!

Άννα Γαντέρη, δημοσιογράφος Sport24

Είναι ωραίο να ζεις και να ανακαλύπτεις τις δυνάμεις σου. Είτε είσαι άντρας, είτε γυναίκα. Ωστόσο, λόγω των κοινωνικών συσχετισμών, το να είσαι γυναίκα και να μπορείς να τα βγάζεις πέρα με αξιοπρέπεια, σε προσωπικό ή επαγγελματικό επίπεδο σε κάνει περήφανη. Και για να είσαι αξιοπρεπής πρέπει να έχεις τη δύναμη και τη θέληση να ξεχωρίσεις από κάθε στερεότυπο που σου καταλογίζουν. Υπάρχει ένα παραμύθι για μια κοπέλα που την λέγαν Ερνεστίνα. Αυτό θα εξηγήσει καλύτερα τι θέλω να πω. Η Ερνεστίνα ζούσε σε ένα αγρόκτημα στην εξοχή. Μια μέρα ο πατέρας της, της ζήτησε να μεταφέρει ένα βαρέλι γεμάτο καλαμπόκι στη σιταποθήκη μιας γειτόνισσας. Παίρνει η κοπέλα το ξύλινο βαρέλι, το γεμίζει με καλαμπόκι μέχρι απάνω, καρφώνει το καπάκι και το δένει για να το κρεμάσει από τους ώμους, σαν σακίδιο. Και ξεκινάει για την αποθήκη. Στο δρόμο συναντά διάφορους αγρότες. Κάποιοι βλέπουν ότι το βαρέλι έχει μια τρύπα και πέφτουν σπόροι σχηματίζοντας μια γραμμή στο δρόμο, χωρίς η Ερνεστίνα να έχει καταλάβει τίποτα. Ένας φίλος του πατέρα της, προσπαθεί με νοήματα να της εξηγήσει το πρόβλημα. Εκείνη νομίζει ότι τη χαιρετάει και του κουνάει το χέρι φιλικά. Τότε άλλοι αγρότες της φωνάζουν όλοι μαζί:”Το καλαμπόκι χύνεται”.Η Ερνεστίνα γυρίζει να δει το δρόμο, αλλά καθώς τα περιστέρια αρπάζουν κάθε σπόρο πριν καλά καλά πέσει κάτω, δεν βλέπει τίποτε, νομίζει πως οι αγρότες της κάνουν πλάκα και συνεχίζει το δρόμο της. Λίγο πιο κάτω πάλι της φωνάζει ένας χωρικός “Ερνεστίνα! Σου χύνεται το καλαμπόκι, το τρώνε τα πουλιά…!”.Η κοπέλα γυρίζει και βλέπει τα περιστέρια να φτερουγίζουν πάνω από το δρόμο αλλά ούτε ένα σπόρο καλαμποκιού. Έτσι, συνεχίζει το δρόμο της, με το καλαμπόκι να χύνεται από την τρύπα του βαρελιού. Όταν φτάνει στον προορισμό της και ανοίγει το βαρέλι, βλέπει πως είναι ακόμη το ίδιο ξέχειλο με τους σπόρους όπως όταν ξεκίνησε.Εύχομαι να τα καταφέρουμε όλες όπως εκείνη.

Μαρία Ζουγανέλη, Personal Assistant to the CΕΟ

mothe child painting.jpg 

Εύη Χουρσανίδη, δημοσιογράφος Cosmo.gr

10 λόγοι για τους οποίους είναι τέλειο να είσαι γυναίκα:

1. Έχουμε άπειρες επιλογές στο ντύσιμο.

2. Μπορούμε να βάψουμε τα μαλλιά μας ό,τι χρώμα θέλουμε και να πειραματιστούμε με αμέτρητες κουπ. Plus, δεν ανησυχούμε για φαλάκρα, χοχο.

3. Beauté: Κρέμες, περιποιήσεις, μανικιούρ, πεντικιούρ, κραγιόν, σκιές, αρώματα, καλλυντικά, μπουκαλάκια, βαζάκια -fun!

4. Αξεσουάρ, καπέλα, βραχιόλια, κολιέ, σκουλαρίκια, φουλάρια, μαντήλια, τσάντες -fun!

5. Τακούνια. Hot.

6. Γυναικεία εσώρουχα. Hot.

7. Μπορούμε να κάνουμε να περάσει το δικό μας κάνοντας puppy eyes.

8. Η διάθεσή μας, η εβδομάδα μας, η ζωή μας όλη δεν εξαρτάται από τις επιδόσεις μιας ομάδας

ποδοσφαίρου.

9. Μπορούμε να περάσουμε ολόκληρη τη ζωή μας χωρίς να φάμε ούτε μία μπουνιά.

10. Γενικά, πέφτει αρκετό κέρασμα.

Νίκη Ρωμανού, δημοσιογράφος Cosmo.gr

Ας μιλήσουμε λίγο εκ του ασφαλούς μιας και δεν ξέρουμε πώς είναι να είσαι άντρας. Με τη συλλογιστική του δημοτικού, είναι ωραίο να είσαι γυναίκα γιατί σύμφωνα με τα στερεότυπα ανήκεις στο “ωραίο φύλο”. Αν θέλουμε να μιλήσουμε σοβαρά, υπάρχουν χιλιάδες λόγοι τους οποίους συμμερίζεται ή όχι καθεμιά μας ξεχωριστά. Ας αναφερθώ σε δύο μόνο, ένας πιο σοβαρό και έναν πιο light: πρώτον γιατί το κλάμα βγαίνει πιο εύκολα σε κάθε περίπτωση και όπου βρεθούμε και σταθούμε χωρίς καμία ντροπή, και τις περισσότερες φορές είναι εξιλεωτικό και δεύτερον γιατί όταν πας στο γήπεδο η ομήγυρη – η ανδρική ως επί το πλείστον- σε αντιμετωπίζει προστατευτικά χωρίς να φοβάσαι μην καταλήξεις στο παρακάτω κιγκλίδωμα. Ανδρικά κορμιά φτιάχνουν τοίχο γύρω σου και ακόμα και την ύστατη στιγμή εξαλλοσύνης και πανηγυρισμού, δεν χτυπάς ούτε το δαχτυλάκι σου. Φεύγεις κυρία με το Κ κεφαλαίο. 

Τόνια Μαραγούσια, δημοσιογράφος Sport24.gr

Γιατί;;; Γιατί η γυναίκα δίνει ζωή. Γιατί της γυναίκας η καρδιά είναι μία άβυσσος, γιατί όλα τα ωραία πράγματα είναι γένους θηλυκού… Η υγεία, η ζωή, η αγάπη, η θάλασσα, η ευτυχία, η υπεροχή, η υπερβολή ακόμα και η πονηριά. Και είναι σίγουρα πολλά άλλα που μου διαφεύγουν τώρα. Το ξέρω, το ξέρω ο παράδεισος είναι γένους αρσενικού όμως (δεν έχω πρόθεση να στενοχωρήσω κανέναν). Είναι ωραίο πάντως να είσαι γυναίκα, να ξέρεις τι θέλεις από τη ζωή και να το παίρνεις. Προσωπικά πάλεψα πριν πολλά χρόνια για να κάνω το χόμπι μου επάγγελμα και είμαι πολύ χαρούμενη γι’ αυτό…

louboutin.jpg 

Άννα Μαρία Μπερίτση, Marketing Manager

Γιατί είναι ωραίο να είσαι γυναίκα;

Απλές οι απαντήσεις – μεγάλες αλήθειες εξάλλου… Και καταγράφω τις 6 πρώτες που μου έρχονται κατά νου….

– Διότι πάντα μπορούμε να κλάψουμε με μαύρο δάκρυ και να γλυτώσουμε μια κλήση.

– Γιατί αν είμαστε ταπί όλο και κάποιος θα μας κεράσει στο μπαρ.

– Διότι μπορούμε να κάνουμε σεξ οποτεδήποτε, οπουδήποτε, με οποιονδήποτε ΕΜΕΙΣ θέλουμε

– Γιατί κατά βάθος είμαστε όλες γεννημένες μάνες ( και ποτέ δεν θα χρειαστεί να αναρωτηθούμε αν το παιδί είναι δικό μας )

– Γιατί μπορεί να μας λένε αδύναμο φύλο – όμως οι αντοχές μας στον πόνο είναι 10 φορές μεγαλύτερες από των ανδρών – αλήθεια, ρωτήστε τον οποιοδήποτε tattoo artist!

– Γιατί όταν χαλάει το αμάξι – ή οτιδήποτε άλλο – κάποιο από τα γνωστά μας θύματα θα μας βοηθήσει. Όχι επειδή δεν ξέρουμε, αλλά απλά επειδή μπορούμε…

Μαρίνα Στρίγγα, δημοσιογράφος Contra.gr

“Έχετε ποτέ αναρωτηθεί πως θα ήταν ο κόσμος χωρίς τις γυναίκες; Σίγουρα βαρετός. Μπορώ να βρω χίλιους δυο λόγους που μπορούν να δικαιολογήσουν απόλυτα το γιατί είναι ωραίο να είσαι γυναίκα. Δεν είναι μόνο το γεγονός πως θεωρούμαστε εκτός από το ωραίο φύλο και το πιο αδύναμο, με αποτέλεσμα να μας προστατεύουν και να μας φροντίζουν λίγο παραπάνω από όσο θα έπρεπε (μεταξύ μας, σε ποια δεν αρέσει;). Ούτε το γεγονός πως μπορούμε να κάνουμε πράγματα που δύσκολα θα ανεχόμασταν σε έναν άντρα. Ποιος θα παρεξηγήσει μια γυναίκα που κλαίει; Ή κάποια που γκρινιάζει; Αυτή είναι άλλωστε και η αγαπημένη μας συνήθεια… Ο κυριότερος λόγος που χαιρόμαστε που γεννηθήκαμε γυναίκες είναι ο τρόπος με τον οποίο βλέπουμε και αντιμετωπίζουμε τα πράγματα… Λίγο πιο αισιόδοξα, πιο μαγικά, πιο παραμυθένια… Κι ας μην ξεχνάμε και το βασικό: η γυναίκα είναι αυτή που φέρνει στον κόσμο μια νέα ζωή. Γι αυτό και πρέπει να δέχεται κάθε μέρα και κάθε λεπτό τον σεβασμό και την εκτίμηση που της αξίζει. Χρόνια μας πολλά λοιπόν! Να μας χαιρόμαστε!”

Ιωάννα Μαμάη, δημοσιογράφος Cosmo.gr

Γιατί είναι τόσο γοητευτικά δυσνόητη η γυναικεία φύση… Είναι πολύ ωραίο συναίσθημα να είσαι γυναίκα. Για πολλούς λόγους. Για το ότι μπορείς να φοράς ό,τι θέλεις. Από φούστα, παντελόνι μέχρι κουστούμι. Μπορείς να περιποιηθείς όσο θες τον εαυτό σου χωρίς να σε χαρακτηρίσουν gay ή ωραιοπαθή. Έχεις την άνεση να κλαις. Ακόμα και για το πιο απλό. Να γκρινιάξεις και να ξεσπάς όταν είσαι αδιάθετη. Να είσαι γατούλα ή αγριόγατα. Και πάνω από όλα έχεις αυτό το μοναδικό δώρο από τη φύση, να νιώθεις ένα πλασματάκι να μεγαλώνει στα σπλάχνα σου ή ακόμα και αν δεν είναι βιολογικό σου παιδί, να σε φωνάζει μαμά και να σε λατρεύει σαν θεά του. Αλλά και εσύ να του δίνεις τόση αγάπη που δεν πίστευες ότι θα είχες τόσα αποθέματα μέσα σου. Δε θα μπορούσα ποτέ να ήμουν άνδρας. Γιατί η γυναικεία φύση μπορεί να είναι περίπλοκη αλλά είναι τόσο γοητευτικά δυσνόητη που αν δεν έχεις οιστρογόνα δεν μπορείς να καταλάβεις τι εστί γυνή, όπως γράφαμε παλιά στα λευκώματα.

Ιωάννα Παχούλη, δημοσιογράφος Cosmo.gr

Είναι ωραίο να είσαι γυναίκα…

– Γιατί ανακαλύπτεις τη φύση σου από τόσο δα πιτσιρίκι φορώντας τα τακούνια και το κραγιόν της μαμάς.

– Γιατί κανένας άντρας δεν θα καταλάβει πόσο υπέροχο είναι να περνάς μια μέρα με την κολλητή σου κάνοντας beaute.

– Για αυτό το σπάνιο συναίσθημα που νιώθεις όταν είσαι έγκυος. Για πρώτη, δεύτερη, πολλοστή φορά.

– Γιατί ξέρεις πώς να τραβήξεις την προσοχή. Και μιας άλλης γυναίκα, αλλά και ενός αρσενικού.

– Γιατί παρά τις δυσκολίες του παρελθόντος, έχεις καταφέρει να είσαι ίση με τον άντρα. Κι αυτό είναι σπουδαίο.

 – Γιατί, ενώ συνήθως οι άντρες παίζουν μπάλα, εσύ τελικά “καθορίζεις” το παιχνίδι.

teen-makeup.jpg

Εύη Μαράτου, Social Media Assistant

Είναι ωραίο να είσαι γυναίκα γιατί… είναι πρόκληση. Καλώς  ή κακώς το 2014 υπάρχουν ακόμα στερεότυπα για την θέση της γυναίκας. Στην Ελλάδα μπορεί αυτό να συμβαίνει κυρίως σε επαγγελματικό επίπεδο, καθώς πολλές φορές προτιμούνται οι άντρες σε θέσεις εξουσίας με χίλιες δυο προφάσεις βεβαίως βεβαίως, αλλά μην ψαρώνετε κορίτσια ένας είναι ο λόγος, μας ζηλεύουν γιατί φοβούνται ότι αν ήμασταν στην θέση τους θα τους βάζαμε τα γυαλιά. Άσε και το άλλο… Δε μας αφήνουν να μιλήσουμε για αθλητικά. Βλέπεις αυτοί μόνο είναι ειδήμονες. Ε, φυσικά χρυσή μου, πώς να μιλήσεις; Έχεις πάρει κάποια ειδική βεβαίωση επί του αντικειμένου, κάποιο πτυχίο κάτι τελοσπάντων; Για να τους μαγειρεύεις όμως, δεν χρειάζεται κάτι αντίστοιχο, έτσι; Από την άλλη πλευρά σε χώρες τριτοκοσμικές η γυναίκα είναι τόσο υποτιμημένη που πολλές φορές ακόμα και τα ζώα έχουν περισσότερη αξία από εκείνη. Σκεφτείτε λοιπόν, πόσο μεγάλη κατάκτηση θα είναι για το γυναικείο φύλο η αναγνώριση των δικαιωμάτων των γυναικών σε παγκόσμια κλίμακα. Ας προσπαθήσουμε όλες μαζί και ας ευχηθούμε να τα καταφέρουμε. Είναι δυνατόν λοιπόν να μην είναι ωραίο που είσαι γυναίκα και έχεις να παλέψεις για κάτι τόσο σημαντικό και αξιόλογο;

Μαριλένα Μπάτη, Ad Serving Operations & Migration Executive

 

We-Can-Do-It.jpg 

Μαρία Χατζηγεωργίου, Assistant Marketing Manager

Οι γυναίκες  ζουν πιο πολύ και βεβαίως αντέχουν τον οξύ πόνο, προετοιμασμένες και προγραμματισμένες μέσα στο DNA τους να αντέξουν και τον πόνο του τοκετού. E, ναι… Είναι  πιο εξοπλισμένες γονιδιακά, ορμονικά και γενικά σωματικά για να επιβιώσουν και να έχουν την δύναμη να φέρουν στον κόσμο μια νέα ζωή. Είναι νοητικά ανώτερες… Μη ξεχνάμε τα οιστρογόνα. Συνδυασμός προσεκτικής σκέψης και συναισθήματος παράλληλα. Όπως και να έχει οι γυναίκες είναι οι ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΟΥ ΩΡΑΙΟΥ ΦΥΛΟΥ. Αυτό και μόνο λέει πολλά!!!

Γιάννα Ρακιντζάκη, Key Account Manager

Ανθή Κουτσουμπού, δημοσιογράφος News247.gr

Είναι ωραίο να είσαι γυναίκα… για τους λόγους που όλοι, ανεξαρτήτως φύλου, γνωρίζουμε και βιώνουμε και αφορούν μία μεγάλη γκάμα. Από τον πιο απλό της μόδας, της περιποίησης κτλ. μέχρι τον πιο συγκλονιστικό, του ερχομού στον κόσμο μίας νέας ζωής. Και όλα αυτά έρχεται να θυμίσει, υποτίθεται, η “γιορτή της γυναίκας”, που με κάνει να αισθάνομαι σας είδος προς εξαφάνιση, που του έχουν αφιερώσει μία ημέρα μπας και επιβιώσει στον άδικο και σκληρό αυτόν κόσμο. Επειδή, λοιπόν, δεν κινδυνεύω με αφανισμό, η 8η Μαρτίου είναι για μένα μια μέρα σαν όλες τις άλλες, στις οποίες απολαμβάνω, με τα δικά μου μέτρα και σταθμά, ότι είμαι γυναίκα.

Αγγελική Σουλέ, Developer

Μίκα Κοντορούση, δημοσιογράφος News247.gr

Δεν είναι ένας και δύο, ούτε εκατό οι λόγοι που είναι σπουδαίο να είσαι γυναίκα. Είναι πολλοί περισσότεροι. Και το ξέρεις. Έκαστος στο είδος τους, αλλά εμείς μοναδικές. Γιατί; Άκου χρυσό μου για να μαθαίνεις… (χωρίς υπερβολές):

– Χωρίς εμάς δεν θα μπορούσατε να δείτε απογόνους, ούτε τον μπαμπά σας να κλαίει από συγκίνηση που διαιωνίστηκε το είδος (και κυρίως, το επώνυμό σας).

– Αδύναμο φύλο μπορεί να λέγεται, αλλά σε περίπτωση ζωής ή θανάτου, σώζονται πρώτα τα γυναικόπαιδα.

– Δημογραφικά είμαστε περισσότερες και στατιστικά μακροβιότερες (δεν το λέω εγώ, η ΕΛ.ΣΤΑΤ.).

– Η Έβδομη Τέχνη, η ζωγραφική και η ποίηση άντλησαν έμπνευση από το γυναικείο ον.

– Ναι, δεν πάμε στρατό, αλλά κυοφορούμε, θηλάζουμε, είμαστε γυναίκες, μητέρες, εργαζόμενες και νοικοκυρές, χωρίς να μπλοκάρει ο εγκέφαλος.

– Ο άνδρας είναι το κεφάλι, αλλά η γυναίκα ο λαιμός και το στρίβει όπου θέλει εκείνη.

– (Τώρα που είπα κεφάλι:) Οι γυναίκες έχουν ΕΝΑ και χρησιμοποιούν και τα δύο εγκεφαλικά ημισφαίρια.

– Τρώτε σκόνη… στην ωριμότητα (στα γκάζια το παραδέχομαι, όχι τόσο).

– Μία ολόκληρη βιομηχανία μόδας στήθηκε για να υπηρετεί τα γυναικεία γούστα και το στiλ. Δεν έχουμε ένα T-Shirt για όλες τις περιστάσεις

– Η τουαλέτα μας δεν μοιάζει ποτέ με δημόσια και η κουζίνα ποτέ με τη Χιροσίμα.

– Δεν κάνουμε τις δουλειές στο σπίτι, με κριτήριο “όσα βλέπει η πεθερά” (αν αποκτήσεις πεθερά τη δική μου μάνα, την έβαψες)

– Τι εννοείς φλυαρία; Προτιμάτε έναν σιωπηλό ακροατή;

– Οι  άνδρες φτιάχνουν νόμους. Οι γυναίκες ήθη και αξίες.

– Πλέον είμαστε αρκετά έξυπνες, ώστε να παριστάνουμε που και που τις χαζές.

– Δεν χρειάζεται να νιώθω τύψεις που είμαι κοντή, παχουλή ή με ρυτίδες. Λευτεριά στις πλατφόρμες, την λιποαναρρόφηση και το κονσίλερ.

– Για το φύλο μας καθιερώθηκε Παγκόσμια Ημέρα Εορτασμού. Ακόμα αναρωτιέστε γιατί;

Και επειδή μπορεί να γράψω κατεβατό, ας το παραδεχτούμε: Η γυναίκα είναι η πρόκληση προς την ευτυχία. Το είπε και ο Μποντλέρ.

woman work.jpg 

Κάλλια Καστάνη, δημοσιογράφος Cosmo.gr

Οι πρόχειροι δέκα λόγοι που μπορώ να σκεφτώ είναι…

– Γιατί – σε αντίθεση με τον άντρα που καλείται να υπερασπιστεί αενάως το ρόλο του macho, σκληρού, κυνηγού και κυρίαρχου αρσενικού– , ως γυναίκα μπορείς να επιλέξεις το ρόλο σου: ευαίσθητο, ρομαντικό κορίτσι-παιδί, δυναμικό και ανταγωνιστικό Α-female ή υποταγμένη και σέξι, ερωτιάρα γατούλα. Δουλίτσα να υπάρχει.

– Επιπλέον– σε όλες τις περιπτώσεις – το βεστιάριο που πάει με τον ρόλο (μπλούζες, φορέματα, ταγιέρ, τακούνια, κορσέδες, you name it) είναι τεράστιο και μπορεί να αλλάζει κάθε τρεις μήνες. 

– Γιατί το θηλυκό είναι μια τεράστια ζωική δύναμη σαγήνης – ή τουλάχιστον μπορεί να γίνει με το σωστό ρούχο και το κατάλληλο μακιγιάζ.

– Γιατί οι γυναίκες είναι πιο πολυεπίπεδες, με τάση να εντοπίζουν τα διαφορετικά “επίπεδα ανάγνωσης” κάθε πράγματος. Και να τα αναλύουν όλα. Με ένα εκατομμύριο λέξεις. (ΟΚ, αυτό δεν είναι πάντα πολύ καλό…)

– Γιατί η αγάπη, η φροντίδα, η αφοσίωση, η ομορφιά, η ειρήνη, η αρμονία, η δημιουργία, η συναίνεση είναι όλα γένους θηλυκού.

– Και όταν δεν δημιουργούμε εμείς, στηρίζουμε ή εμπνέουμε τον επιτυχημένο άντρα που το κάνει.

– Γιατί για τις γυναίκες εφευρέθηκε ο όρος “συναισθηματική νοημοσύνη”. (Καθώς επίσης και το “Μήτσο πρέπει να μιλήσουμε για τη σχέση μας…”)

–  Ο κόσμος θεωρεί αυτονόητο πως εμείς εκφράζουμε φωναχτά το συναίσθημά μας. Τουτέστιν, άμα είσαι γυναίκα μπορείς να κλάψεις στο τέλος του “Νοtebook”. Και δεν θα σε παρεξηγήσει κανείς.

– Ξέρετε πολλά ανέκδοτα με γέρους και παρδαλούς χήρους; Ζούμε περισσότερο.

– Γιατί η γυναίκα γεννάει και δημιουργεί ζωή. Τελεία.

Σοφία Κατσαρέλη, δημοσιογράφος News247.gr

Στην προηγούμενη ζωή, πρέπει να ήμουν άντρας. Δεν εξηγείται αλλιώς αυτή η κάποια αδυναμία μου στο ποδόσφαιρο. Σε αυτή τη ζωή όμως, είμαι 100% γυναίκα. Και μπορεί οι γυναίκες, να θεωρούμαστε το “αδύναμο φύλο”, αλλά έχουμε “φτιαχτεί” για να αντέχουμε περισσότερο, ενώ ζούμε το απόλυτο θαύμα της ζωής, τη γέννα. Μία γυναίκα (οι έρευνες το λένε) μπορεί να κάνει περισσότερα πράγματα ταυτόχρονα, ενώ μπορεί να (και) πετυχαίνει, ό,τι βάζει στο μυαλό της. “Ο άντρας είναι το κεφάλι, αλλά η γυναίκα είναι ο λαιμός που το κατευθύνει, όπου θέλει”, λένε (μερικοί) και το εγώ το επαναλαμβάνω, με την πλέον καλοπροαίρετη ερμηνεία. Με μεγαλύτερη ευαισθησία, λεπτότερους τρόπους και ισχυρότερο ένστικτο, είναι ωραίο να είσαι γυναίκα. Κι είμαστε πράγματι, πολύ “ωραίο φύλο”.

Έλενα Μπουζαλά, δημοσιογράφος Cosmo.gr

 

super-hero-mom.jpg 

Ελιάνα Χρυσικοπούλου, δημοσιογράφος Oneman.gr

Δεν υπάρχουν superheroes, τα κοντινότερα πλάσματα σε αυτούς, όμως, είναι οι γυναίκες. Όχι, όχι για τα προφανή. Όχι επειδή φέρνουμε στον κόσμο ζωή, ούτε επειδή στις εργοστασιακές ρυθμίσεις μας περιλαμβάνονται ιδιότητες όπως το multitasking, που μας επιτρέπει να κλείνουμε τηλεφωνικά business deals την ώρα που ανακατεύουμε την πατατόσουπα ενώ ταυτόχρονα μας τραβάει την φούστα ένα πεντάχρονο. Όχι για αυτά. Οι γυναίκες είμαστε superheroes γιατί την μεγάλη, μυστική μας υπερδύναμη την αντλούμε από την αφέλεια εκείνων που μας θεωρούν αδύναμες. Και αυτό είναι το πιο σπουδαίο κόλπο που κάναμε ποτέ.

Δέσποινα Δημά, δημοσιογράφος Cosmo.gr

Νίκη Χάγια, δημοσιογράφος Cosmo.gr

Υπάρχουν άπειροι λόγοι για τους οποίους είναι ωραίο να είσαι γυναίκα, αλλά ο πιο γλυκός και όμορφος κρύβεται μέσα στη λέξη “μούσα”. Μόνο αν είσαι θηλυκό μπορείς να νιώσεις την υπερηφάνεια για τη φύση σου διαβάζοντας στίχους μεγάλων ποιητών. “Ήταν η δίψα κι η πείνα και συ ήσουνα ο καρπός. Ήταν ο πόνος και τα ερείπια, και συ στάθηκες το θαύμα…” γράφει γεμάτα πάθος ο Pablo Neruda. “Πριν απ’ τα μάτια μου ήσουν φως. Πριν απ’ τον Έρωτα έρωτας. Κι όταν σε πήρε το φιλί. Γυναίκα”, ο Οδυσσέας Ελύτης. Η γυναίκα είναι η έμπνευση και η έμπνευση γεννά ζωή. Αν αυτός δεν λόγος να αισθανόμαστε ωραία που είμαστε γυναίκες, τότε ποιος

Μαρίνα Κουτσούμπα, δημοσιογράφος News247.gr

 

Μαρίνα Χατζηδημητρίου, δημοσιογράφος News247.gr

Μπορεί να είναι δύσκολο να είσαι γυναίκα έχοντας να συντονίσεις πολλά μέσα σε μόλις 24 ώρες κάθε μέρα-να είσαι καλή σύζυγος, μητέρα, κολλητή, νοικοκυρά, αλλά και επαγγελματίας στη δουλειά σου- αλλά αν το σκεφτείς είναι ωραίο να είσαι γυναίκα και το λέω αυτό εγώ που ώρες ώρες (αρκετές) μου αρέσει να είμαι αντράκι, να βρίζω, να κάνω καφρίλες, να μην είμαι λεπτεπίλεπτη και νιάου αλλά χειμαρρώδης. After all, όπως λέει και το γνωστό άσμα this is a man’s world, but it wouldn’t be nothing, nothing without a woman or a girl. Με μερικούς πρόχειρους υπολογισμούς, λοιπόν, έχω να πω ότι είναι ωραίο να είσαι γυναίκα κυρία μου γιατί:

– Ζούμε περισσότερο από τους άντρες (πόσα να αντέξουν;)

– Είμαστε multitasking , μπορoύμε να κάνουμε παραπάνω από ένα πράγμα ταυτόχρονα (ναι, ναι, μπορώ να χαζεύω στο Instagram και να προσέχω παράλληλα την ακατάσχετη πολυλογία της κολλητής μου)

– Είμαστε από τη φύση μας πιο ανθεκτικές στον πόνο (Ξέρεις τι είναι να αιμορραγείς κάθε μήνα; Να φέρνεις στον κόσμο ένα παιδί;)

– Μπορούμε να κλαίμε μπροστά σε άλλους χωρίς να μας κοροϊδεύουν, άσε που μερικές φορές έτσι γίνεται το δικό μας (Τακτική, τα πάντα είναι τακτική)

– Είναι τόσο cool να είσαι το κορίτσι του μπαμπά και όχι μαμάκιας (Κωστάκη, μη πας στα βαθιά, έλα να φας τους κεφτέδες σου)

– Δεν θα αναρωτηθούμε ΠΟΤΕ εάν ο σύντροφος μας προσποιήθηκε οργασμό (Πσσσς σε (απο)τελείωσα)

– Δε τρώμε ποτέ “πόρτα” από τα μαγαζιά, άσε που μας κερνάνε κιόλας

– Μας ανοίγουν τις πόρτες και σπεύδουν να μας ανάψουν το τσιγάρο (όλοι στα πόδια μας)

– Ποιος κρύβεται πίσω από έναν πετυχημένο άνδρα; Μια δυναμική γυναίκα, φυσικά (Έλα που δεν το ήξερες).