ΦΥΤΑ

Γάμος το καλοκαίρι: 8 εντυπωσιακά λουλούδια που θα αντέξουν τη ζέστη

Unsplash

Οι γάμοι έχουν μια παραπάνω γλύκα όταν ο καιρός «ανοίγει» και η ημερομηνία του δικού σου έχει ήδη κανονιστεί στην καρδιά του ζεστού καλοκαιριού. Είσαι παιδί αυτής της εποχής και οι υψηλές θερμοκρασίες δεν σε πτοούν, ούτε σε εμποδίζουν να παντρευτείς τον άνθρωπό σου σε εκείνο το ξωκλήσι που είχες ονειρευτεί. Μέσα στο κατακαλόκαιρο.

Και παρόλο που οι υψηλές θερμοκρασίες, η έντονη ηλιοφάνεια και ο καύσωνας δεν σε επηρεάζουν άμεσα, κάτι τέτοιο δεν ισχύει για τα λουλούδια που θα συμπληρώσουν τη γαμήλια διακόσμηση της εκκλησίας και της δεξίωσης. Δεν θα ‘θελες έναν γάμο με μαραμένα -και «μαραζωμένα»- λουλούδια που δεν φαίνονται «χαρούμενα». Σε καμία των περιπτώσεων.

Στην παρακάτω λίστα, λοιπόν, ανακαλύπτεις τα 8 πιο «καυτά» και συνάμα εντυπωσιακά λουλούδια. Αυτά θα αντέξουν ακόμα και 40 βαθμούς να κάνει την ημέρα του γάμου σου (το απευχόμαστε φυσικά)!

Ζέρμπερα

Η ζέρμπερα, το γνωστό σε όλους μας φυτό που μοιάζει με μαργαρίτα, ξεκινάει την ανθοφορία του την άνοιξη και διατηρείται ανθισμένο μέχρι το φθινόπωρο. Επομένως, βρίσκεται σίγουρα ανάμεσα στις επιλογές για τον καλοκαιρινό σου γάμο. Ο ζεστός καιρός ευνοεί την ανάπτυξή της. Λογικό, αφού προέρχεται από τη Νότια Αφρική και τη Μαδαγασκάρη.

Ανθεκτικά λουλούδια στη ζέστη: Ιβίσκος

Πρόκειται για ένα λουλούδι που ταιριάζει «γάντι» στο μεσογειακό κλίμα του καλοκαιριού και κατ’ επέκταση στον μεσογειακό γάμο σου -από θέμα κλίματος τουλάχιστον. Διάλεξε ανάμεσα σε λευκό, μωβ, πορτοκαλί, κόκκινο χρώμα, ανάλογα με τα υπόλοιπα χρώματα που έχεις επιλέξει για τη διακόσμηση του γάμου σου.

Κατιφές

Κατιφέ σίγουρα έχουν οι παππούδες σου στο εξοχικό στο χωριό. Είναι αυτό το λουλούδι που θαυμάζεις στα παρτέρια παραδοσιακών σπιτιών και καφενείων. Είναι αυτό το λουλούδι που έχει ο γείτονας και τόσο ζηλεύεις. Είναι το εντυπωσιακό λουλούδι που θαυμάζεις όταν ανθοφορεί και θα απογειώσει τη ρομαντική ατμόσφαιρα του γάμου σου χωρίς να μαραθεί.

Κόσμος

Ο κόσμος είναι ένα πανέμορφο ετήσιο λουλούδι με άνθη σε πολλές αποχρώσεις για να διαλέξεις. Η αγάπη του στα ξηροθερμικά κλίματα και η αντοχή του στις υψηλές θερμοκρασίες, είναι ιδιότητες που καθιστούν τον κόσμο, ιδανικό για τη γαμήλια διακόσμηση.

Ανθεκτικά λουλούδια στη ζέστη: Γλαδιόλα

Τα βολβώδη, καλοκαιρινά φυτά που ακούν στο όνομα γλαδιόλες είναι τα must γαμήλια λουλούδια που θα αντέξουν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες που εσύ ακόμα θα χορεύεις!

Ανθεκτικά λουλούδια στη ζέστη: Γαρδένια

Σύμβολο της αγνότητας, της ευτυχίας και της επαφής με τη φύση, η αρωματική γαρδένια θα μείνει «όρθια» για όσο διαρκέσει το γλέντι του γάμου σου. Ιδανικό λουλούδι και για το νυφικό μπουκέτο!

Ντάλια

Οι ντάλιες είναι σούπερ ανθεκτικές στον ήλιο και τη ζέστη. Θα τις βρεις σε ποικιλίες χρωμάτων με τις μωβ, τις μπορντό, τις κοραλί και τις φούξια να κλέβουν την παράσταση. Τέλειες επιλογές για τον γάμο σου.

Μπλε γιασεμί ή Πλουμπάγκο

Η λίστα με τα πιο ανθεκτικά λουλούδια που ταιριάζουν σε έναν καλοκαιρινό γάμο, «κλείνει» με το μπλε γιασεμί. Όσο μεγαλύτερες δόσεις ήλιου δέχεται, τόσο μεγαλύτερη χρωματική ένταση αποκτούν τα γαλάζια άνθη του. Πρόκειται για ένα λουλούδι που ξεκάθαρα θα κλέψει την παράσταση. Μετά από εσένα, φυσικά.