ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ

Φτιάξε φουσίλι με πέστο ρόκα & βασιλικό, κατσικίσιο τυρί κουκιά & προσούτο

Το cookbox συνδυάζει μακαρόνια με κουκιά και μας εκπλήττει!

ΥΛΙΚΑ

1 ματσάκι βασιλικό μόνο τα φύλλα

100 γρ. ρόκα περίπου 1 ματσάκι

2 κ.σ. καρυδόψιχα

1/2 λεμόνι το χυμό του

1 σκελίδα σκόρδο

Αλάτι

200 γρ. κουκιά

500 γρ. φουσίλι

60 γρ. κατσικίσιο τυρί

100 γρ. παρμεζάνα για γαρνίρισμα

50 γρ. προσούτο περίπου 8 φέτες, για γαρνίρισμα

Χρόνος Προετοιμασίας

20′

Βαθμός Δυσκολίας

Εύκολη

Αριθμός ατόμων

4 άτομα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αρχίζουμε τη συνταγή μας ετοιμάζοντας της πέστο. Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων βάζουμε το βασιλικό, τη ρόκα, τα καρύδια το χυμό ½ λεμονιού και τη σκελίδα σκόρδου. Τα αλέθουμε πολύ καλά μέχρι τα υλικά μας να είναι ψιλοκομμένα. Στη συνέχεια και προσθέτουμε ελαιόλαδο περίπου 100 ml (αυτό εξαρτάται από την υφή που θέλουμε να έχει η πέστο) ενώ δε σταματάμε τη λειτουργία του επεξεργαστή τροφίμων. Θα πρέπει το αποτέλεσμα να είναι μια πέστο με ομαλή υφή.

Παράλληλα βράζουμε τα κουκιά καθώς και τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες των συσκευασιών. Όταν σουρώσουμε τα μακαρόνια κρατάμε ένα φλιτζάνι του τσαγιού από το νερό που τα έχουμε βράσει και το υπόλοιπο το πετάμε.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε τα βρασμένα μακαρόνια τα κουκιά την πέστο και το κατσικίσιο τυρί και προσθέτουμε λίγο από το νερό που έχουμε κρατήσει από τα μακαρόνια ανακατεύουμε καλά σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να απορροφηθεί το νερό που έχουμε προσθέσει.

Στη συνέχεια σερβίρουμε και γαρνίρουμε με μερικά κομμάτια προσούτο και τριμμένη παρμεζάνα.

Διαβάστε επίσης στο cookbox.gr

Σουπιές με μακαρονάκι

Μύδια αχνιστά με ύζο, σαφράν & θυμάρι από το Χρήστο Τζιέρα