DECO

Φθινόπωρο 2022: Οι 5 πιο stylish τάσεις διακόσμησης που θα κυριαρχήσουν

Unsplash

Οι νέοι στόχοι, οι φρέσκες ιδέες για το άμεσο μέλλον και οι αλλαγές που θέλουμε να δούμε στον εαυτό μας και τη ζωή μας με την έναρξη της νέας σεζόν (που παραδοσιακά ξεκινάει τον Σεπτέμβρη), συνοδεύονται από έντονη διάθεση ανανέωσης με target point το σπίτι μας. Βασική πηγή έμπνευσης πέρα από το Pinterest, φυσικά, είναι και οι τάσεις διακόσμησης που μας δίνουν έναν μπούσουλα, ως προς τα πού μπορούμε να κινηθούμε.

Οι τάσεις διακόσμησης για το τρέχον φθινόπωρο, λοιπόν, έχουν αρκετό ενδιαφέρον και οι περισσότερες εξ αυτών κρύβουν στον πυρήνα τους ένα σπουδαίο χαρακτηριστικό· εκείνο της διαχρονικότητας. Με λίγα λόγια, αυτό σημαίνει πως εάν φέτος σκέφτεσαι να κάνεις μια αλλαγή στο σπίτι σου με βάση τα τωρινά deco trends, δεν σημαίνει πως του χρόνου θα είσαι εκτός εποχής.

Τάσεις διακόσμησης για το φθινόπωρο 2022: Έπιπλα με καμπύλες

Οι καμπύλες στα έπιπλα και τα διακοσμητικά βρίσκονται ήδη στις τάσεις διακόσμησης από το 2018 και το φετινό φθινόπωρο πρωταγωνιστούν παντού, σύμφωνα με τη διακοσμήτρια Jessica Mintz που έχει βάση το Los Angeles. Μήπως, λοιπόν, έχει έρθει η ώρα να πάρεις επιτέλους εκείνον τον καμπυλωτό καναπέ που λάτρεψες από την πρώτη κιόλας στιγμή που τον αντίκρισες στη βιτρίνα;

Καμπυλωτοί καθρέφτες, οβάλ τραπεζάκια και βάζα βρίσκονται επίσης ανάμεσα στις επιλογές σου. «Το βλέπουμε αυτό στην αρχιτεκτονική με καμπυλωτές, σοβατισμένες και σμιλεμένες σκάλες και στους στρογγυλεμένους καναπέδες», προσθέτει η Mintz.

Statement/υπερμεγέθη φυτά

Το πράσινο ήταν ανέκαθεν ο μεγάλος νικητής της διακόσμησης. Ωστόσο, το φετινό φθινόπωρο, η Cristina Lehman του interior design studio, C Lehman Home, πιστεύει ότι τα υπερμεγέθη φυτά είναι η πράσινη επένδυση που θα κερδίσει έδαφος και θα βρίσκεται σε κάθε σπίτι. «Προσωπικά, το φθινόπωρο, μου αρέσει να χρησιμοποιώ μεγάλα φυτά για είσοδο ή την κουζίνα», λέει η σχεδιάστρια. Σκέψου, λοιπόν, να τοποθετήσεις ένα ψηλό φυτό σε εκείνη την κενή γωνία στο σαλόνι ή σε εκείνο το αδειανό μέρος δίπλα από την τραπεζαρία, που δεν ξέρεις τι ακριβώς να βάλεις. Μόλις έμαθες.

Εδώ μπορείς να βρεις τα φυτά που φτάνουν ως το ταβάνι. Γιατί λίγη υπερβολή δεν είναι ποτέ κακή, όταν μιλάμε για φυτά εσωτερικού χώρου.

Το print της σκακιέρας σε όλες του τις εκδοχές, για retro vibes

Το print της σκακιέρας δεν βρίσκεται μόνο στο σκάκι. Το εν λόγω pattern που κυριαρχούσε στα fashion και στα decor trends των 60s και των 80s, αλλά και πολύ παλαιότερα (επί αναγεννησιακής εποχής), κάνει δυναμικό comeback αυτό το φθινόπωρο, αντλώντας έμπνευση από το Γκαμπί της Βασίλισσας.

Επέλεξε ανάμεσα σε χαλί, ταπετσαρία ή πλακάκια για την κουζίνα και διακριτικά διακοσμητικά, όπως μαξιλάρια, κορνίζες, βάζα και posters.

All time classic φυσική πέτρα και φέτος το φθινόπωρο

Ό,τι προέρχεται από φυσική πέτρα, θα είναι πολύ «in» το φθινόπωρο που έρχεται. Ανάμεσα στα πετρώματα, φυσικά, πρωταγωνιστής είναι το σταθερά διαχρονικό μάρμαρο (που κατάφερε να κυριαρχήσει για 3 διαδοχικές χρονιές) και που βρίσκεται ξανά ανάμεσα στα κυρίαρχα decor trends.

Το λαδί θα κυριαρχήσει

Το βαθύ πράσινο της ελιάς με έντονο άρωμα Ελλάδας, βρίσκεται ανάμεσα στις πιο εκλεπτυσμένες και κομψές αποχρώσεις της χρωματικής παλέτες και το φετινό φθινόπωρο, αξίζει να βρίσκεται στο σπίτι σου, σε οποιαδήποτε μορφή. Είτε ως χρώμα τοίχου, είτε ως ριχτάρι στον καναπέ, είτε ως παπλωματοθήκη και διακοσμητικά μαξιλάρια στο κρεβάτι σου. Όπως προτιμάς.