ΦΥΤΑ

Φυτά: Το υλικό που έχεις στην κουζίνα και θα προστατέψει τα φυτά σου από τους μύκητες

Pexels

Η κανέλα έχει εκπληκτικά οφέλη για την υγεία μας, ενώ αυτόχρονα δίνει μια έξτρα νοστιμιά στα ροφήματα όπως στον καφέ, αλλά και στα γλυκά. Γιατί ποιος θα μπορούσε να φανταστεί το τιραμισού χωρίς την κανέλα στην τελευταία στρώση του; Η απουσία της θα ήταν εγκληματική ενέργεια.

Η κανέλα, όμως, είναι πολλά παραπάνω από αυτό. Πρόκειται για ένα μπαχαρικό που όλοι μας έχουμε στην κουζίνα και λειτουργεί ως ασπίδα για τα φυτά σου, έχοντας τον έλεγχο των παρασίτων και των μυκήτων, που μπορούν να προκαλέσουν ασθένειες στα φυτά, εισβάλλοντας στα ιστούς τους και επηρεάζοντας την ανάπτυξη και την υγεία τους. Η κανέλα σε αυτήν την περίπτωση λειτουργεί ως ένα φιλικό προς το περιβάλλον φυτοφάρμακο, το οποίο έχει φυσικές αντιμυκητιακές ιδιότητες. Όλα αυτά οφείλονται στην ένωση ονόματι κινναμαλδεΰδη με ιδιότητες παρόμοιες με αυτές των εντομοκτόνων.

Κανέλα: Το φυσικό φυτοφάρμακο που κρατά τα παράσιτα και τους μύκητες μακριά από τα φυτά σου

Για να προλάβεις το οποιοδήποτε κακό, λοιπόν, υπάρχουν 2 τρόποι χρήσεις της κανέλας στα φυτά σου.

Νο1: Χρήση κανέλας απευθείας στο χώμα.

Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να πασπαλίσεις μια μικρή ποσότητα κανέλας απευθείας στο έδαφος γύρω από τη βάση των φυτών σου. Μπορείς να εφαρμόσεις κανέλα σε όλα τα μέρη του φυτού, συμπεριλαμβανομένης της κάτω πλευράς των φύλλων. Να ρίχνεις κανέλα μία φορά την εβδομάδα για καλύτερα αποτελέσματα.

Νο2: Δημιουργία ενός σπρέι κανέλας.

Δημιούργησε ένα σπρέι κανέλας για τα φυτά σου με τον εξής τρόπο:

  • Ανακατεύεις λίγη κανέλα σε ζεστό νερό.
  • Αφήνεις το μείγμα να ξεκουραστεί όλο το βράδυ.
  • Το πρωί, στραγγίζεις το υγρό με ένα μικρό σουρωτήρι και βάζεις το υγρό που έμεινε σε ένα μπουκάλι ψεκασμού.
  • Ψεκάζεις τους μίσχους και τα φύλλα των φυτών που έχουν προσβληθεί από μύκητες.