ΙΔΕΕΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗΣ

Φυτά & σκανδιναβική διακόσμηση: 10 ιδέες από το Pinterest για να απογειώσεις τα aesthetics

iStock

Θα ξεκινήσω με μια προσωπική παραδοχή. Η σκανδιναβική διακόσμηση είναι η αγαπημένη μου. Επιγραμματικά να σου πω, πως αυτό το είδος διακόσμησης με καταγωγή από τη βόρεια μεριά του ημισφαιρίου, είναι fan των γήινων και ουδέτερων χρωμάτων (ιδίως του λευκού), αγαπάει την απλότητα, λατρεύει τον μινιμαλισμό, προτιμά τα εργονομικά έπιπλα από φυσικά υλικά, σιχαίνεται την υπερβολική πληροφορία και λέει ένα μεγάλο «ναι» στα φυτά εσωτερικού χώρου.

Εφιστώντας την προσοχή μας σε αυτό το τελευταίο στοιχείο, η minimal διακόσμηση και η ύπαρξη λευκών αποχρώσεων σε μεγάλη ποσότητα που επιτάσσει η σκανδιναβική διακόσμηση, μπορούν να δημιουργήσουν άθελά τους μία ψυχρότητα στον χώρο. Και κάπου εδώ εμφανίζονται τα φυτά εσωτερικού χώρου για να σπάσουν τη μονοτονία με τη ζωντάνια τους.

Οι πινελιές πρασίνου που τόσο πολύ αγαπά η σκανδιναβική αισθητική, προσδίδουν την απαραίτητη δόση χρωματικής έντασης στον χώρο. Οι παρακάτω ιδέες από το Pinterest, λοιπόν, θα σε εμπνεύσουν διακοσμητικά και θα σε βοηθήσουν να απογειώσεις τα #scandi aesthetics με τη συμβολή των φυτών.

Ένα μεγάλο φυτό στο σαλόνι, αρκεί για να απογειώσει τη σκανδιναβική αισθητική

Ένα ωραίο βάζο με φυτά πάνω στην τραπεζαρία, θα απογειώσει τη σκανδιναβική διακόσμηση

Πάνω στο coffee table. Wow και πάλι wow

Σκανδιναβική διακόσμηση: Βάζα με κλαδιά κατά μήκος της τραπεζαρίας σου

Στο υπνοδωμάτιο, πάνω στο κομοδίνο σου, για το πιο φρέσκο πρωινό ξύπνημα

Σκανδιναβικά vibes με φυτά στο μπάνιο

Το μπάνιο είναι must μέρος για τα φυτά σου, γιατί θα τους προσφέρει και το κατάλληλο ποσοστό υγρασίας που χρειάζονται για να ευδοκιμήσουν.