ΦΥΤΑ

Φυτά εσωτερικού χώρου: Τα χειρότερα σημεία για να τα τοποθετήσεις μέσα στο σπίτι

Unsplash

Όπως σου έχουμε ήδη πει, υπάρχουν ορισμένες συνήθειες που μπορεί να «σκοτώσουν», άθελά σου, τις πρασινάδες σου. Σε αυτό το άρθρο, δεν θα σου μιλήσουμε ξανά για κακές συνήθειες, αλλά για λάθος τοποθεσίες.

Πιο συγκεκριμένα, υπάρχουν ορισμένες τοποθεσίες μέσα στο σπίτι που τα φυτά εσωτερικού χώρου δεν συμπαθούν και ιδιαίτερα. Για την ακρίβεια, αυτές οι «επικίνδυνες» τοποθεσίες είναι ικανές να μαράνουν εντελώς το φυτό σου. Καλύτερα, λοιπόν, να τις αποφύγεις.

Σε σημείο που το «βλέπει» πάντα ο ήλιος

Τα περισσότερα φυτά εσωτερικού χώρου χρειάζονται ηλιόλουστα μέρη για να ευδοκιμήσουν. Ωστόσο, το άμεσο ηλιακό φως δεν τους κάνει καθόλου καλό και αυτό γιατί εμποδίζει τη φυσιολογική ανάπτυξή τους. Υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες, οι ακτίνες του ήλιου να δημιουργήσουν εγκαύματα στο φύλλωμα με αποτέλεσμα να μαραθούν τελείως. Οι καφέ κηλίδες στα φύλλα, τα αφυδατωμένα φύλλα καθώς και αυτά που «κουλουριάζονται», είναι όλα σημάδια που δείχνουν ότι μάλλον ήρθε η ώρα να τους αλλάξεις τοποθεσία μέσα στο σπίτι. Κατ’ επειγόντως.

Σε τοποθεσίες που «κάνουν ρεύμα», τα φυτά λένε ένα μεγάλο «όχι»

Μην τοποθετήσεις ποτέ τις πρασινάδες σου κάτω από ένα κλιματιστικό ή δίπλα σε έναν φούρνο, για παράδειγμα. Γιατί; Γιατί η έκθεση σε ζεστά ή κρύα ρεύματα μπορεί να προκαλέσει το κιτρίνισμα των φύλλων και την τελική πτώση τους. Είναι, επομένως, πολύ σημαντικό να γνωρίζεις τα σημεία που «κάνουν ρεύμα» στο εσωτερικό του σπιτιού σου. Όσο πιο λεπτό είναι το φύλλο δε, τόσο μεγαλύτερο είναι το πρόβλημα που θα δημιουργηθεί. Και κρίμα θα ‘ναι.