ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Φιλαρέτη Κομνηνού: Αποχαιρετά την «Αγγελική» με την πιο ωραία φωτογραφία

Alpha

Στο φινάλε της φτάνει την Πέμπτη 1η Ιουλίου η σειρά του Alpha «Αγγελική». Η Φιλαρέτη Κομνηνού που υποδύθηκε την Αθηνά Αργυρού, πρόκειται να δει μπροστά στα μάτια της τους γιους της να καταστρέφονται. Το λες και τραγικό φινάλε για μία ηρωίδα που προσπάθησε με κάθε κόστος να προστατεύσει τα παιδιά της.

Λίγες ώρες πριν το μεγάλο φινάλε η Φιλαρέτη Κομνηνού, που πραγματοποίησε την τηλεόπτική της επιστροφή μετά από πολλά χρόνια, μέσα από αυτή τη σειρά, θέλησε να αποχαιρετήσει το τηλεοπτικό κοινό και την «Αγγελική» και το έκανε αναρτώντας μία φωτογραφία με τους τηλεοπτικούς «γιους» της στο Instagram. Η Φιλαρέτη Κομνηνού αφέθηκε στα χέρια των Ιωάννη Παπαζήση, Γιώργου Χρυσοστόμου, Πάνου Βλάχου και Αλέξανδρου Πέρρου κι έγραψε με νόημα “The End”.

Το τέλος ήρθε, αλλά όπως βλέπεις από τη φωτογραφία που ακολουθεί, μόνο στενάχωρο δεν ήταν για τη Φιλαρέτη Κομνηνού και τους τέσσερις ηθοποιούς, που υποδύθηκαν τους γιους της στη σειρά «Αγγελική», ανεξάρτητα με την κατάληξη των ηρώων που ενσάρκωσαν. Οι τέσσερίς τους κρατούν στα χέρια τους τη Φιλαρέτη Κομνηνού κι αυτό είναι ένα καρέ που θα μπορούσε να ανήκει στο φινάλε ενός ελληνικού μιούζικαλ του Γιάννη Δαλιανίδη.

Η Φιλαρέτη για την τηλεοπτική της επιστροφή

«Με την Αγγελική έγινε κάτι καρμικό. Σαν να με περίμενε αυτός ο ρόλος. Έχει κάτι από θέατρο, σαν να αρθρώνω λόγο, ψυχή και κίνηση, όπως ακριβώς με τις τραγικές ηρωίδες στο αρχαίο δράμα. Αυτή η γυναίκα, η Αθηνά Αργυρού, μου θύμισε μια λύκαινα που, ενστικτωδώς, ο πιο σπουδαίος ρόλος στη ζωή της είναι να προστατεύσει τα παιδιά της. Και η Αθηνά Αργυρού κάνει αυτό ακριβώς. Προστατεύει με νύχια και με δόντια τους τέσσερις γιους της», είχε πει για το ρόλο της στη σειρά του Alpha, σε συνέντευξή της στο Enjoy η Φιλαρέτη Κομνηνού.

«Είχα αποφασίσει, λοιπόν, να ζήσω πια με τις ωραίες τηλεοπτικές αναμνήσεις που είχα. Στάθηκα τυχερή γιατί τα σίριαλ που έκανα ήταν συνήθως μεταφορές μυθιστορημάτων στη μικρή οθόνη, είχαν την υπογραφή του σχεδόν μόνιμου συνεργάτη μου, του σκηνοθέτη Κώστα Κουτσομύτη, ο οποίος με κάλυπτε καλλιτεχνικά και αισθητικά. Ποτέ δεν αντιμετώπισα τους τηλεοπτικούς ρόλους ανώδυνα, αλλά με μεγάλο κόπο, με βάσανο. Η πρόταση για την «Αγγελική» ήρθε ως ευλογία μέσα στο καλοκαίρι και ενώ είχαμε περάσει μια πολύ δυσάρεστη καραντίνα, με τον χειμώνα να φαίνεται δυσοίωνος, αβέβαιος για το θέατρο, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, και όλο αυτό, κακά τα ψέματα, σε γεμίζει με αβεβαιότητα και ανασφάλεια», συμπλήρωνε η ηθοποιός.

Όλα όσα θα δούμε στο φινάλε της σειράς «Αγγελική»

Ο Νικόλας στην προσπάθεια του να σώσει την Αγγελική, τραυματίζεται σοβαρά από πυροβολισμό του Δημήτρη. Και η Αγγελική προσπαθεί να τον κρατήσει ζωντανό μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο. Είναι και για τους δύο μια πολύ σημαντική σκηνή καθώς πλέον ξέρουν όλη την αλήθεια.

Ο Νικόλας έχει επιτέλους μπροστά του τη Μαργαρίτα για να της πει όλα όσα ήθελε όλα αυτά τα χρόνια. Αναρωτιέται γιατί τον έσωσε όταν προσπάθησε να αυτοκτονήσει κι εκείνη του απαντάει ότι έβλεπε πόσο υπέφερε και πόσο είχε μετανιώσει γι’ αυτό που της έκανε όταν ήταν μικρή. Η εξομολόγηση συνεχίζεται ενώ η Αγγελική παλεύει με τον χρόνο.

Όταν η αστυνομία φτάνει στο κτήμα, Δημήτρης και Αθηνά καταλαβαίνουν ότι πλέον τους μένει μόνο μία λύση. Η Αγγελική ξεκαθαρίζει τα πάντα στο Στέφανο, η αντίδραση του όμως την εκπλήσσει.