ΦΕΝΓΚ ΣΟΥΙ

Φενγκ Σούι: Τα έπιπλα εξωτερικού χώρου που προσελκύουν αρνητική ενέργεια

Unsplash

Σύμφωνα με τη θεωρία του Φενγκ Σούι, ο εξωτερικός χώρος του σπιτιού μας παίζει σημαντικό ρόλο στην ενίσχυση της ευημερίας, της υγείας και της αρμονίας και την προσέλκυση της θετικής ενέργειας εν γένει. Είναι η φυσική προέκταση του εσωτερικού και αντανακλά άμεσα τη ζωή μας και την ποιότητά της. Αυτό τι σημαίνει; Ότι η αρμονία σε μπαλκόνι, ταράτσα και κήπο (ό,τι έχεις τέλος πάντων) είναι απαραίτητη.

Συνοπτικά, θα λέγαμε πως τα στοιχεία της φύσης (φωτιά, νερό, ξύλο, μέταλλο, γη), οι καλοί προσανατολισμοί και η σωστή χωροταξία των αντικειμένων είναι τα 3 key points για να επιτρέψεις στη θετική ενέργεια chi, να κινηθεί ελεύθερα στον εξωτερικό σου χώρο. Υπάρχουν, όμως, και κάποια dont’s. Το ένα από αυτά έχει να κάνει με τα έπιπλά εξωτερικού χώρου. Παρακάτω μαθαίνεις για τις 4 κατηγορίες επίπλων που πρέπει να αποφύγεις (ή να ξεφορτωθείς) σύμφωνα με το Φενγκ Σούι.

Φενγκ Σούι: Τα έπιπλα εξωτερικού χώρου που προσελκύουν την αρνητική ενέργεια σε μπαλκόνι, ταράτσα & κήπο

  • Κατεστραμμένα ή φθαρμένα έπιπλα

Τα κατεστραμμένα ή φθαρμένα έπιπλα δεν θα πρέπει να έχουν θέση στον εξωτερικό χώρο του σπιτιού σου, καθώς προσελκύουν την αρνητική ενέργεια, συμβολίζουν την παρακμή και την έλλειψη φροντίδας και δίνουν την αίσθηση παραμέλησης. Προτίμησε έπιπλα σε καλή κατάσταση και από φυσικά υλικά.

Σε διαφορετική περίπτωση, μπορείς να επιδιορθώσεις τα έπιπλα που έχουν φθαρεί. Η φροντίδα των πραγμάτων σου προάγει τη θετική ενέργεια και δείχνει ότι τρέφεις σεβασμό για τον χώρο σου.

  • Έπιπλα που έχουν λάθος μέγεθος:

Έπιπλα που δεν είναι στο σωστό μέγεθος κάνουν τον εξωτερικό χώρο του σπιτιού σου να φαίνεται μη αρμονικός και κατ’ επέκταση δεν προωθούν τη θετική ενέργεια σε αυτόν.

  • Ακατάλληλα υλικά:

Έπιπλα από υλικά που δεν αντέχουν στις εξωτερικές συνθήκες μπορεί να φθαρούν γρηγορότερα και να «απελευθερώσουν» αρνητική ενέργεια. Προτίμησε έπιπλα κατασκευασμένα από υλικά που είναι ανθεκτικά στις διάφορες καιρικές συνθήκες, όπως το μέταλλο ή και το ξύλο.

  • Έπιπλα αταίριαστα προς την αισθητική του εξωτερικού σου χώρου:

Έπιπλα που δεν ταιριάζουν αισθητικά με το συνολικό στιλ διακόσμησης στον εξωτερικό σου χώρο, μπορούν να δημιουργήσουν αίσθηση δυσαρμονίας και έλλειψης ισορροπίας.