ΦΕΝΓΚ ΣΟΥΙ

Φενγκ Σούι: Αυτό είναι το πιο τυχερό λουλούδι του καλοκαιριού

Pexels

Εκτός από κάποιους γενικούς κανόνες που «βαφτίζουν» φυτά και λουλούδια μαγνήτες θετικής ή αρνητικής ενέργειας αντίστοιχα, υπάρχουν και οι εποχές που καθορίζουν το πόσο τυχερά ή άτυχα είναι αυτά. Το καλοκαίρι είναι εδώ και όπως καταλαβαίνεις πρέπει να κάνεις τις ανάλογες επιλογές στα λουλούδια που θα φωτίσουν και θα δώσουν χρώμα είτε στον εσωτερικό είτε στον εξωτερικό χώρο του σπιτιού σου.

Επειδή, λοιπόν, είσαι παιδί των λουλουδιών και επειδή εφαρμόζεις πολλές από της αρχές του Φενγκ Σούι στο σπίτι σου, εμείς βρήκαμε το Νο1 λουλούδι που όχι μόνο θα προσελκύσει τη θετική ενέργεια στο σπίτι σου κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής σεζόν, αλλά θα αποτελέσει και ζωντανό μέρος της διακόσμησης, η οποία χρειάζεται χρώμα αυτήν την εποχή. Το σωστό το manifesting με τη δύναμη της κινεζικής γεωμαντείας!

Φενγκ Σούι: Αυτό είναι το πιο τυχερό λουλούδι του καλοκαιριού. Το σωστό το manifesting

Το πιο τυχερό λουλoύδι του καλοκαιριού, λοιπόν, είναι το νούφαρο, που ταυτόχρονα είναι και το πιο δημοφιλές υδρόβιο, ανθοφόρο λουλούδι. Η άνθιση του νούφαρου θεωρείται ιερή σε πολλούς ασιατικούς πολιτισμούς. Θεωρείται ότι αντιπροσωπεύει την επιμονή, την ομορφιά και τη διαφώτιση, φέρνει γαλήνη και αρμονία στο σπίτι και έχει τη δύναμη να προσελκύσει το θετικό τσι.

Υπάρχει και ένα βουδιστικό ρητό που αποτυπώνει τέλεια τη θαυματουργή ύπαρξη του άνθους του νούφαρου: «Όχι λάσπη, όχι νούφαρο». Το νούφαρο ριζώνει στο κάτω μέρος της λίμνης, μέσα στη λάσπη, από την οποία τελικά αναδύεται ένα αγνό, εντυπωσιακό λουλούδι. Αποτελεί μια μεταφορά για το ταξίδι του ανθρώπου από το σκοτάδι προς το φως.

Και τώρα θα μου πεις ότι είναι κομματάκι δύσκολο να έχεις μια λίμνη στο σπίτι σου -και ταυτόχρονα απίθανο- να ξέρεις ότι μπορείς να καλλιεργήσεις νούφαρα χωρίς λίμνη.

Οδηγίες φύτευσης του νούφαρου στο σπίτι σου:

  • Τα νούφαρα μπορούν να καλλιεργηθούν είτε σε ενυδρείο, μια στέρνα, μια μεγάλη ζαρντινιέρα, ένα μεγάλο, ρηχό δοχείο ή μια μεγάλη γλάστρα χωρίς τρύπες αποστράγγισης. Φρόνισε, ό,τι κι αν επιλέξεις να είναι ευρύχωρο ώστε να επιτρέπει στις ρίζες του νούφαρου να αναπτυχθούν.
  • Γέμισε το δοχείο με ειδικό χώμα για υδρόβια φυτά. Μπορείς, επίσης, να χρησιμοποιήσεις ένα μείγμα από αργιλώδες χώμα και άμμο. Φύτεψε τις ρίζες του νούφαρου στο χώμα, καλύπτοντάς τες ελαφρώς. Φρόντισε να αφήσεις τον βλαστό να αναπτύσσεται προς τα πάνω.
  • Γέμισε το δοχείο με νερό μέχρι το επίπεδο που τα φύλλα του νούφαρου να επιπλέουν στην επιφάνεια. Το νερό πρέπει να είναι καθαρό και χωρίς χλώριο. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις βρόχινο νερό ή να αφήσεις το νερό της βρύσης να σταθεί για 24 ώρες πριν το χρησιμοποιήσεις.
  • Τοποθέτησε το δοχείο σε ένα ηλιόλουστο σημείο, καθώς τα νούφαρα χρειάζονται πολύ φως για να ανθίσουν.
  • Η συντήρηση είναι σημαντική: Πρέπει να διατηρείς τη στάθμη του νερού στα ίδια επίπεδα. Να την τσεκάρεις συχνά και να προσθέτεις νερό όποτε είναι απαραίτητο.
  • Μπορείς επίσης να χρησιμοποιείς λίπασμα για υδρόβια φυτά μία φορά το μήνα για να προωθήσεις την ανάπτυξη και την ανθοφορία.