ΦΕΝΓΚ ΣΟΥΙ

Φενγκ Σούι: 10 deco ιδέες από Pinterest, με το πιο τυχερό χρώμα του 2023

iStock

Η Χρονιά του Λαγού που ξεκίνησε και επίσημα στις 22 Ιανουαρίου στην Κίνα, ενέχει το στοιχείο του νερού. Είναι η χρονιά του yin που συνδέεται με την υψηλή διαίσθηση, την καθαρότητα του μυαλού και της σκέψης, την εμπιστοσύνη στις σχέσεις και τον αισθησιασμό στη σεξουαλική ζωή.

Η νέα χρονιά, λοιπόν, έφερε μαζί της νέους στόχους και μια λίστα με τα 5 πιο τυχερά χρώματα, τα οποία σύμφωνα με το Φενγκ Σούι, θα σε βοηθήσουν να τους πετύχεις.

Οι απαλές αποχρώσεις του γαλάζιου (azure Blue) και του πράσινου μήλου, οι ζεστές αποχρώσεις του φλογερού κόκκινου, του αυτοκρατορικού κίτρινου και του λευκού περλέ είναι αυτά τα χρώματα. Το γαλάζιο, βέβαια, έχει την πρωτοκαθεδρία, καθώς θεωρείται το πιο τυχερό χρώμα της Χρονιάς του Λαγού.

Πρόκειται για ένα χρώμα που ενθαρρύνει την ειλικρίνεια, τη συμφιλίωση και τις αρμονικές σχέσεις και αντιπροσωπεύει την αρμονία, την ηρεμία και τη συμπόνια. Σύμφωνα με το Φενγκ Σούι δε, το Azure Blue συμβολίζει την ελευθερία και την ειρήνη. Αυτό το χρώμα, ωστόσο, θα πρέπει να χρησιμοποιείται με μέτρο στη διακόσμηση, γιατί η υπερβολή μπορεί να οδηγήσει σε αρνητικό chi και αισθήματα μελαγχολίας.

Οι παρακάτω ιδέες από Pinterest, λοιπόν, θα σε βοηθήσουν να προσελκύσεις τη θετική ενέργεια που θέλεις να υπάρχει στο σπίτι σου το 2023, τη Χρονιά του Λαγού.

Επένδυσε σε πίνακες ζωγραφικής με βάση το γαλάζιο

Γαλάζιες λεπτομέρειες στον χώρο της τραπεζαρίας

Σύνθεση από γαλάζια διακοσμητικά για το coffee table, στο πνεύμα του Φενγκ Σούι

Εάν δεν θες να ξοδέψεις πολλά, ένα σετ από γυάλινα κηροπήγια, είναι αρκετό (και εντυπωσιακό)

Μαξιλάρια στις αποχρώσεις του μπλε για να απογειώσεις το Χρώμα της Χρονιάς του Λαγού

Ένα υπνοδωμάτιο out of your blue dreams

Μήπως ήρθε η ώρα να ανανεώσεις το χρώμα της βιβλιοθήκης σου;

Το γαλάζιο στην κουζίνα σου, για χάρη του Φενγκ Σούι

Εάν σκέφτεσαι να ανακαινίσεις το μπάνιο σου, εδώ σ’ έχω

Άκου το Φενγκ Σούι και βάψε τους τοίχους σου