CELEBRITIES

Ελένη Μενεγάκη: Η αμηχανία και τα καρφιά για τον Alpha στην πρώτη της δημόσια εμφάνιση μετά το τηλεοπτικό «αντίο»

6598899 NDP Photo Agency

Γρήγορα πέρασε ο καιρός και από τότε που συγκινούμασταν μπροστά στην τηλεόραση με τη συγκίνησή της ίδιας, τώρα είδαμε πάλι την Ελένη Μενεγάκη να μιλά μπροστά στις κάμερες. Η παρουσιάστρια που αποφάσισε φέτος να απέχει από τη μαγική μικρή οθόνη μετά από 30 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας σε αυτήν, συμμετείχε το βράδυ της Πέμπτης 8 Οκτωβρίου στην εκδήλωση της φωταγώγησης του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, που διοργάνωσε η Estée Lauder Companies, στο πλαίσιο της εκστρατείας ενημέρωσης και πρόληψης για τον καρκίνο του μαστού.

Ως πρέσβειρα της Estée Lauder, η Ελένη Μενεγάκη δεν θα μπορούσε να λείψει απο την εκδήλωση. Ντυμένη στις αποχρώσεις του λευκού και του μπεζ η Ελένη Μενεγάκη εμφανίστηκε στην εκδήλωση μαυρισμένη, ξεκούραστη και ελαφρώς αμήχανη την ώρα της δημόσιας ομιλίας της. Είχε καιρό να βρεθεί μπροστά στην κάμερα και στο μικρόφωνο. Και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα απέδειξε ότι το τρακ είχε φύγει για τα καλά.

«Έχω πολύ καιρό να μιλήσω σε μικρόφωνο, οπότε έχω λίγο τρακ. Ο καθένας που θα είχε τη δύναμη να μεταφέρει ένα τέτοιο μήνυμα να μεταφέρει σε όλο τον κόσμο, θα το έκανε με όλη του την καρδιά, όπως το κάνω και εγώ τα τελευταία οκτώ χρόνια με την Estée Lauder και όλους εσάς, που φέτος δεν έχω την ευκαιρία να σας βλέπω απέναντί μου, η ζωή μας έχει λίγο αλλάξει. Ελπιζω ότι θα επανέλθουμε στην κανονικότητα και την επόμενη χρονιά θα είμαστε και πάλι ενωμένοι», είπε η Ελένη Μενεγάκη από τα σκαλιά του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

6958342 / NDP Photo Agency
6958342

«Μαζί τα έχουμε καταφέρει. Έχουμε καταφέρει στην Ελλάδα να αφυπνίσουμε τις γυναίκες, αλλά και τους άνδρες στο να θυμούνται, να προσέχουν να κάνουν τις εξετάσεις που πρέπει από άκρη σε άκρη της χώρας. Με κάνει περήφανη και με κάνει να συγκινούμαι. Με κάνει να πιστεύω ότι τίποτα δεν μπορεί να μας σταματήσει από αυτό που ξεκίνησε πολύ πριν εγώ μπω σε αυτή την παρέα και θα μας πάει κι ακόμα πιο μπροστά», πρόσθεσε μεταξύ άλλων η παρουσιάστρια.

«Σας παρακαλώ, θυμηθείτε και τους άλλους μήνες, και τον χειμώνα και την άνοιξη και το καλοκαίρι ακόμα, όχι μόνο τον Οκτώβριο που το μήνυμα είναι πιο δυνατό», είπε για την ανάγκη της πρόληψης μέσω της μαστογραφίας η παρουσιάστραι. Όπως είπε η Ελένη Μενεγάκη φέτος πραγματοποίησε τη δική της εξέταση τον Σεπτέμβριο.

Οι αιχμές για τον Αlpha

«Συγχαρητήριά σε όλα τα μέσα που αφιλοκερδώς θα μεταφέρουν αυτό το μήνυμα. Θέλω να πιστεύω ότι όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος θα το κάνουν», είπε από το pontium η Ελένη Μενεγάκη. «Δεν μπορώ να πιστέψω ότι κάποιος αύριο δεν θα παίξει αυτό το μήνυμα. Που δεν είναι διαφημιστικό και έχει να κάνει με ζωές. Πιστεύω ότι όλα τα μέσα και όλοι οι δημοσιογράφοι αύριο θα μεταφέρουν όλοι το μήνυμα για να σώσουμε γυναικείες ζωές, τις μανάδες, τις αδερφές μας, τις κόρες μας. Να δείξουμε έμπρακτα ότι πράγματι όταν λέμε ότι είμαστε κοντά και αγαπάμε τους ανθρώπους το εννοούμε και δεν το λέμε έτσι για να το πούμε.

Σας το λέω γιατί σήμερα είμαστε μόνοι μας. Αν σας είχα όλους γύρω μας ίσως να μην το έλεγα. Αν ήμουν ακόμη στην τηλεόραση, θα σας το έλεγα από την εκπομπή μου. Οπότε σήμερα τα λέω όλα. Περιμένω αύριο να δούμε αυτό το μήνυμα όπως πιστεύει ο κάθε δημοσιογράφος και το κάθε μέσο», σημείωσε και αν αναρωτιόσουν για ποιον χτυπάει η καμπάνα, χτυπάει για τον Alpha.

Ελένη Μενεγάκη 6463073 / NDP Photo Agency
6463073
Ελένη Μενεγάκη 6139697 / NDP Photo Agency
6139697

Αυτό έγινε ακόμα πιο φανερό όταν αργότερα μιλώντας στους δημοσιογράφους ερωτήθηκε για την απουσία της κάμερας του Alpha από τον χώρο την ώρα των δηλώσεών της. «Ο Alpha απουσιάζει; Αυτό θα έπρεπε να προβληματίσει αυτούς που βλέπουν τον Alpha, γιατί να προβληματίζει εμένα; Εμένα ούτε με στεναχωρεί, ούτε με προβληματίζει», είπε η Ελένη Μενεγάκη.

Η Ελένη Μενεγάκη νιώθει «μούδιασμα» μπροστά στις κάμερες

Η Ελένη Μενεγάκη χαμογελούσε ασταμάτητα όταν βρέθηκε κοντά στους δημοσιογράφους: «Νιώθω λίγο μουδιασμένη μπροστά στις κάμερες. Μ’ αρέσει όταν ακούω ότι σας λείπω», είπε χαρακτηριστικά. Ωστόσο στο αν νιώθει ότι εκείνης της λείπει η τηλεόραση η παρουσιάστρια απάντησε: «Δεν ένιωσα ότι τώρα πρέπει να κάνω κάτι που δεν το κάνω. Ή ότι πρέπει να είμαι στην τηλεόραση/ Αυτή την περίοδο κάνω τα ξεσκαρταρίσματά μου σε ρούχα, παπούτσια, να δω τι θέλω να δώσω, τι να πετάξω», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Η Ελένη Μενεγάκη βλέπει μόνο «Άγριες Μέλισσες» τα βράδια

Η καθημερινότητα της παρουσιάστριας έχει αλλάξει. Αφού κάνει zapping στις πρωινές εκπομπές, κάνει γυμναστική για πρώτη φορά στη ζωή της. Μετά περνάει στο ξεκαθάρισμα. Όπως είπε όμως, ενημερώθηκε για όλες τις νέες εκπομπές. «Φυσικά και κάνω ζάπινγκ να δω τις καινούργιες εκπομπές. Αλλά μέσα στην εβδομάδα θέλω να δω τι κάνει ο ένας, τι κάνει ο άλλος. Τώρα καταλαβαίνω πως μπορεί κάποιος να δει τηλεόραση και να χρησιμοποιεί το μέσα στην ημέρα. Όταν είσαι μέσα σε αυτό τόσα χρόνια, νομίζεις ότι τα πάντα είναι γύρω απ’ αυτό. Δεν είναι», είπε η Ελένη Μενεγάκη.

Όσο για το πώς κρίνει τις νέες εκπομπές της τηλεόρασης η Ελένη Μενεγάκη τόνισε: «Είναι πολύ νωρίς για να κρίνεις, είναι πραγματικά πολύ νωρίς. Πάντα σας έλεγα ότι αν δεν περάσει τουλάχιστον ένας μήνας που να παίζει ένα πρόγραμμα, δεν είναι σωστό να λέμε αυτό, εκείνο. Ας πάρουν όλα τον χρόνο τους και τον δρόμο τους. Ας μην είμαστε αυστηροί, δεν είναι σωστό. Όπως κι εγώ θα έχω βγάλει συμπεράσματα έτσι κι εσείς, τον Δεκέμβρη»

«Το βράδυ ομολογώ, ότι δεν τα βλέπω. Έχω μία αδυναμία. Μου αρέσουν οι “Άγριες Μέλισσες”. Αν δεν με πάρει ο ύπνος θα δω όλο το επεισόδιο. Αυτό μ’ αρέσει να βλέπω. Μου αρέσουν όλοι οι ήρωες. Σε κρατάει σε αγωνία», κατέληξε η Ελένη Μενεγάκη αποκαλύπτωντας το πρόγραμμα που παρακολουθεί ανελλιπώς.

Ελένη Μενεγάκη Η Ελένη Μενεγάκη με τον Δούκα Χατζηδούκα. / NDP Photo Agency
Η Ελένη Μενεγάκη με τον Δούκα Χατζηδούκα.

Θα επιστρέψει στην τηλεόραση;

«Δεν έχω σκεφτεί τίποτα παραπάνω από αυτό που σας είπα όταν σας αποχαιρέτισα την 1η Ιουλίου. Ήξερα ότι την επόμενη χρονιά δεν θα κάνω τηλεόραση. Ολόκληρη την χρονιά. Παρακάτω δεν ξέρω. Όπως νιώσω και όπως πάει η κατάσταση παιδιά. Θα δούμε», ξεκαθάρισε η παρουσιάστρια.

Το μήνυμα της Σταματίνας Τσιμτσιλή

Την επόμενη ημέρα, το “Happy Day” του Alpha δεν πρόβαλε τις δηλώσεις της. Η παρουσιάστρια της εκπομπής, Σταματίνα Τσιμτσιλή θέλησε, όμως, να στείλει το δικό της μήνυμα στην Ελένη Μενεγάκη. «Είδα χθες στα social media την Ελένη Μενεγάκη που φωταγώγησε το κτίριο. Ελένη μου ήσουν μία κούκλα, όπως πάντα. Αν συνεχίζεις να μας βλέπεις τα πρωινά όπως μας έβλεπες, σου στέλνω ένα γλυκό φιλί. Και σου θυμίζω πόσο σ’ αγαπώ», είπε η παρουσιάστρια.