ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Eurovision 2022: Το Twitter αντιδρά στον αποκλεισμό της Αλβανίας και στην πρόκριση της Ελλάδας

© 2022 Luca Bruno/AP IMAGES

Ο Α’ Ημιτελικός του 66ου διαγωνισμού της Eurovision πραγματοποιήθηκε στις 11 Μαΐου στο Τορίνο και δίνει τη σκυτάλη στον μεγάλο τελικό που θα διεξαχθεί το Σάββατο, 14 Μαΐου.

Χθες, λοιπόν, όλα τα βλέμματα της Ευρώπης ήταν στραμμένα στη σκηνή του Pala Olimpico στο Torino. Κάτι που εξάλλου έγινε εμφανές και μέσα από τα social media και συγκεκριμένα από το Twitter. Το hashtag #eurovisiongr, #αμαντα και #Albania βρέθηκαν ανάμεσα στα trendings της πλατφόρμας. Το τελευταίο hashtag, μάλιστα, όχι μόνο κατέκτησε την κορυφή του ελληνικού Twitter, αλλά και σύσσωμου του ευρωπαϊκού. Μία ξεκάθαρη ένδειξη των προτιμήσεων του κοινού, έναντι αυτών της κριτικής επιτροπής. Στα της Ελλάδας, η Αμάντα Γεωργιάδη με το τραγούδι Die Together, όχι μόνο κατάφερε να προκριθεί και να διεκδικήσει μία θέση στον μεγάλο τελικό της Eurovision 2022, αλλά κέρδισε και την υπόκλιση του Twitter.

Υπενθυμίζουμε πως μαζί με την Ελλάδα το «εισιτήριο» για τον τελικό πήραν οι: Ελβετία, Αρμενία, Ισλανδία, Λιθουανία, Πορτογαλία, Νορβηγία, Ουκρανία, Μολδαβία, Ολλανδία. Στον Β’ Ημιτελικό θα δούμε και τη συμμετοχή της Κύπρου.

Eurovision: Η αδικία κατά της Αλβανίας με το τραγούδι Sekret αποτυπώνεται στον κόσμο του Twitter

Την έναρξη του Α’ Ημιτελικού, λοιπόν, έκανε η Αλβανία με τη Ronela Hajati και το Sekret. Πρόκειται για μια αμφιλεγόμενη εμφάνιση που έκανε, ομολογουμένως, μεγάλο ντόρο στα social media. Η χορογραφία και ο αλβανικός αετός που σχημάτισε η ερμηνεύτρια με τα χέρια της, ήταν ανάμεσα σε όσα συζητήθηκαν. Παρόλο που οι διοργανωτές έκαναν σύσταση στη Ronela Hajati να αλλάξει τη χορογραφία, η ίδια προτίμησε να την αφήσει ως έχει.

Όπως φάνηκε, η «ανυπακοή» της μάλλον είχε αντίκτυπο στην κριτική επιτροπή, η οποία αποφάσισε να αποκλείσει την Αλβανία από τον τελικό. Αυτός ο αποκλεισμός, «έφερε» και τις ανάλογες αντιδράσεις στον τουιτερικό κόσμο. Για την ακρίβεια, καθόλου δεν του άρεσε.

Η Ευρώπη παίρνει το μέρος της Αλβανίας

Τα αποθεωτικά tweets για την πρόκριση της Αμάντας Γεωργιάδη στον Α’ Ημιτελικό

Η Αμάντα Γεωργιάδη από την άλλη, κατάφερε να κλέψει τις εντυπώσεις στη Eurovision 2022 με την ερμηνεία και τη σκηνική παρουσία της, γεγονός που επίσης αποτυπώθηκε στις αντιδράσεις του Twitter.