ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Eurovision 2020: Tα επικρατέστερα ονόματα για να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα

Η Κατερίνα Ντούσκα στη σκηνή του περσινού τελικού της Eurovision. AP Photo Sebastian Scheiner

Αν υπάρχει ένα πρόσωπο σε αυτή τη χώρα που θα μπορούσε άνετα να πάρει τον τίτλο του Υπεύθυνου Ενημέρωσης Eurovision, αυτός είναι ο Γιάννης Πουλόπουλος. Ο δημοσιογράφος της εκπομπής «Η φωλιά των Κου Κου» εμφανίστηκε σήμερα με ρεπορτάζ για την ελληνική αποστολή στον διαγωνισμό Eurovision 2020.

«Η ΕΡΤ δεν είχε αποφασίσει αν θα πάει σε διαγωνισμό ή αν θα προχωρήσει σε απευθείας ανάθεση. Έχουμε, λοιπόν, την είδηση ότι πάμε στον διαγωνισμό με απευθείας ανάθεση», είπε αρχικά ο Γιάννης Πουλόπουλος. Ο ίδιος συνέχισε αποκαλύπτοντας με ποιους καλλιτέχνες έχει έρθει σε επαφή η ομάδα της ΕΡΤ.

Όπως σημείωσε η ΕΡΤ έχει επικοινωνήσει ήδη με την ομάδα της Μαρίνας Σάττι, ωστόσο η συμφωνία δεν ευοδώθηκε. Ο λόγος είναι ότι η νεαρή τραγουδοποιός θα προετοιμάζει την περίοδο της Eurovision το νέο της album στο εξωτερικό.

«Αυτή τη στιγμή εξετάζονται 7 υποψηφιότητες», σημείωσε ο Γιάννης Πουλόπουλος. Ανάμεσα στα πρόσωπα που εξετάζει η ΕΡΤ είναι και η 17χρονη Στεφανία Λυμπεράκη. Η τραγουδίστρια ζει στην Ολλανδία, την οποία έχει εκπροσωπήσει στο παρελθόν στον διαγωνισμό Eurovision Junior.

Επίσης εξετάζεται το όνομα του Ίαν Στρατή, ο οποίος έχει δηλώσει το ενδιαφέρον του για τη Eurovision. «Δεν έχει επιλεγεί ακόμα τραγούδι, οπότε δεν μπορούμε να πούμε ποιος είναι πιο κοντά στο να επιλεχθεί» διευκρίνισε ο Γιάννης Πουλόπουλος. Η ΕΡΤ περιμένει ολοκληρωμένες προτάσεις από τους καλλιτέχνες που θέλουν να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στη Eurovision 2020, μαζί με τραγούδι δηλαδή, προτού προβεί στην τελική επιλογή.

Πάντως ο Ίαν Στρατής εκτός από τα σχέδιά του για τη Eurovision 2020, προς το παρόν ετοιμάζεται να κατακτήσει το κοινό των «Άγριων Μελισσών». Ο τραγουδιστής, αναμένεται να εισβάλλει στη σειρά του ΑΝΤ1 και να υποδυθεί το μέλος ενός περιοδεύοντος θιάσου που ερωτεύεται παράφορα τη Δρόσω.

Στην εκπομπή αναφέρθηκε ξανά το όνομα του Βαγγέλη Κακουριώτη. Ο τραγουδιστής αναφέρθηκε κυρίως ως διαχρονική πρόταση της Panik Records για συμμετοχή του νεαρού καλλιτέχνη στη Eurovision, είτε με την Ελλάδα, είτε με την Κύπρο.

Eurovision 2020

O ευρωπαϊκός διαγωνισμός τραγουδιού “Eurovision” θα διεξαχθεί στις 12, 14 και 16 Μαΐου 2020 στο Alhoy Arena του Rotterdam της Ολλανδίας (Μήπως αυτό το “εντός έδρας” παιχνίδι θα είναι ένα ατού για την Στεφανία Λυμπεράκη, αναρωτιέμαι). Παρουσιαστές των τριών show των ημιτελικών και του τελικού θα είναι τρία αγαπημένα στην ολλανδική showbiz πρόσωπα. Συγκεκριμένα στη σκηνή της Eurovision σε ρόλους παρουσιαστών θα βρεθούν οι: Edsilia Rombley, Chantal Janzen και Jan Smit.

Η σύνθεση της ελληνικής επιτροπής

Με ανακοίνωσή της η ΕΡΤ, έκανε γνωστή την σύνθεση της Επιτροπής Έργου που θα γνωμοδοτήσει για τον καλλιτέχνη που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στη Eurovision 2020. Πρόεδρος της επιτροπής, όπως αναφέρει σε σχετική της δημοσίευση η ogaegreece θα είναι και φέτος ο γνωστός μουσικοσυνθέτης και μέλος του Δ.Σ. της ΕΡΤ Δημήτρης Παπαδημητρίου.

Τα υπόλοιπα μέλη της επιτροπής είναι:

Μαρία Κουφοπούλου (Διευθύντρια Τμήματος Διεθνών Σχέσεων ΕΡΤ, Αρχηγός Ελληνικής αποστολής το 2019)
Πέτρος Αδάμ (Μουσικός παραγωγός)
Γιώργος Μαρκάκης (Δημοσιογράφος)
Γιάννης Πετρίδης (Μουσικός παραγωγός)

Σύμφωνα με την ogaegreece πρόθεση της ΕΡΤ είναι να έχει επιλεγεί η ελληνική συμμετοχή για τη Eurovision 2020 πριν τα Χριστούγεννα.