ΕΡΕΥΝΑ

Εσύ τι άνθρωπος γίνεσαι όταν πίνεις;

Όλοι έχουμε ζήσει επικές στιγμές γέλιου με φίλους που έχουν πιει ένα, δύο ποτά παραπάνω και κάνουν την μια βλακεία μετά την άλλη, για να μην μιλήσω για τις ώρες που έχουμε περάσει στο μπάνιο παρηγορώντας την χ, ψ φίλη που την έπιασε το παράπονο και θυμήθηκε τον πρώην της.

Το αλκοόλ χαλαρώνει τις αντιστάσεις μας και βγάζει προς τα έξω τον αληθινό μας εαυτό, αυτόν που καταπιέζεται καθημερινά εξαιτίας των κανόνων που μας περιορίζουν και σύμφωνα με τους ερευνητές του Πανεπιστημίου Missouri- Columbia το πως αντιδράμε στο ποτό μπορεί να κατηγοριοποιηθεί ως εξής:

1. Οι άνθρωποι τύπου Ernest Hemingway

Είναι αυτοί που όσο και να πιουν καταλαβαίνουν απόλυτα τι κάνουν, η κατηγορία πήρε το όνομά της από τον διάσημο συγγραφέα γιατί όπως είχε πει μπορούσε να πιει πολύ ουίσκι και  να μην μεθύσει καθόλου.

2. Οι άνθρωποι τύπου Mr. Hyde

Είναι αυτοί που μπορούν να τσακωθούν με τους πάντες μες στο μπαρ- από τον σερβιτόρο που δεν έφερε γρήγορα τον πάγο μέχρι τον δίπλα που τον σκούντηξε κατά λάθος. Σύμφωνα με τους ερευνητές οι συγκεκριμένοι άνθρωποι όταν πίνουν γίνονται λιγότεροι υπεύθυνοι και αρκετά εχθρικοί.

3. Οι άνθρωποι τύπου Mary Poppins

Σίγουρα έχεις συναντήσει τέτοια περίπτωση σε ομαδική έξοδο- είναι αυτοί που αγαπάνε τους πάντες, γίνονται αγαπησιάρηδες, συγκινούνται με τραγούδια και φωνάζουν σε όλους πόσο πολύ τους αγαπάνε. Προσοχή, αν ο γκόμενος που γουστάρεις ανήκει σε αυτή την κατηγορία ενδέχεται την επόμενη  μέρα να μην θυμάται τίποτα.

4. Οι άνθρωποι που αλλάζουν ΤΕΛΕΙΩΣ

Είναι αυτοί που ενώ δεν μιλάνε εύκολα σε ξένο κόσμο μεταμορφώνονται στους πιο κοινωνικούς στο μπαρ και μπορούν να ξεσηκώσουν τα πλήθη με τις φωνές τους και τις χορευτικές τους δραστηριότητες.