ΦΑΓΗΤΟ

Έρευνα δείχνει πως όσοι τρώνε τυρί ζουν περισσότερο

Πριν λίγες εβδομάδες προβληματιστήκαμε φοβερά με το αποτέλεσμα μιας έρευνας που έλεγε ότι το τυρί είναι εξίσου εθιστικό με τα ναρκωτικά και μπήκαμε στη διαδικασία (έστω για λίγο) να μετράμε τις τυρένιες μπουκιές μας.

Fear no more. Αν λατρεύεις το τυρί και δεν αλλάζεις με τίποτα την πικάντικη κεφαλογραβιέρα στα μακαρόνια και την κατσικίσια φέτα στην σαλάτα, μάθε ότι η κατανάλωση του τυριού μπορεί να σε κάνει να ζήσεις περισσότερο.

Τα χαρμόσυνα αυτά νέα ήρθαν από μια έρευνα που έκανε το Nature Study, η οποία απέδειξε ότι τα αγαπημένα μας τυριά (κυρίως τα παλαιωμένα που περιέχουν σπερμιδίνη- μια φυσική ουσία που ενισχύει σημαντικά την ικανότητα του οργανισμού να καταπολεμά τη γρίπη και άλλες λοιμώξεις) αυξάνουν τη διάρκεια ζωής. Οι ερευνητές εκτός από τα πειράματα που έκαναν σε ποντίκια μελέτησαν και τις διατροφικές συνήθειες 800 Ιταλών, οι οποίοι έχουν πολύ καλή σχέση με το τυρί. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι ο κίνδυνος της υψηλής αρτηριακής πίεσης και της καρδιακής ανεπάρκειας ελαττώνεται κατά 40% όσο αυξάνεται η κατανάλωση σπερμιδίνης, οπότε μην λυπάσαι την παρμεζάνα σου στο μακαρόνια- αρκεί να είναι παλαιωμένη.