TECH

Το smartphone που ξεδιπλώνει δυνατότητες

Ας πούμε απλά ότι δεν ήξερα πώς μπορεί κανείς να πιστέψει στον κεραυνοβόλο έρωτα. Κάπως αρνούμουν καθολικά την πιθανότητα να ερωτευτώ βαριά με την πρώτη ματιά. Και μέχρι πρότινος είχα δίκιο, αλλά όλα ανατράπηκαν όταν είδα το Samsung Galaxy Z Flip4.

Στην αρχή ήταν η καθόλα γοητευτική του παρουσία στο χώρο. Το Galaxy Z Flip4 στην απόχρωση Bora Purple, είναι λες και το νέο Samsung Galaxy foldable smartphone, έβαλε τα καλά του για να κλέψει τις εντυπώσεις. Με μένα πάντως λειτούργησε. Με διαστάσεις  84,9 x 71,9 x 15,9 mm όταν είναι διπλωμένο, το πιο petite μοντέλο της Samsung χωράει στην τσέπη και στην πιο μικροσκοπική σου τσάντα. Κι όλ’ αυτά είναι απλώς η πρώτη εικόνα. Περίμενε μέχρι να ξεδιπλώσει το μεγαλείο του.

Το νέο compact smartphone της Samsung δεν επαναπαύεται στην εξωτερική εμφάνιση. Γι’ αυτό και ο κεραυνοβόλος έρωτας, θα γίνει πολύ σύντομα αγάπη. Αντοχή, προσαρμοστικότητα και αισθητική σε συνδυασμό με τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις στα Samsung Galaxy foldable, κάνουν το Galaxy Z Flip4 ένα κατάλληλο smartphone για όλες εμάς που δεν αναζητάμε απλά ένα smartphone, αλλά ένα εργαλείο ζωής.

Το να δουλεύεις στα media, απαιτεί να είσαι πάντα και παντού διαθέσιμη και ενημερωμένη. Πώς αλλάζει το παιχνίδι το Galaxy Z Flip4; Με τη δυνατότητά του να διπλώνει. Δεν χρειάζεται να ψάχνεις την κατάλληλη επιφάνεια και το στήριγμα, ώστε να βολέψεις τη συσκευή σου για να μπεις σε εκείνο το zoom call, ή να δεις το βίντεο παρουσίασης της εταιρείας σου. Μπορείς απλά να διπλώσεις το Galaxy Z Flip4 και να συνεχίσεις τη δουλειά σου. Την ανεξαρτησία και την εμπιστοσύνη που σου εμπνέει τα έβαλα στα ερωτεύσιμα χαρακτηριστικά του; Πρόσθεσέ τα κι αυτά.

Αν και μικρό, το Galaxy Z Flip4 μπορεί να κάνει πολλά πράγματα. Στην εξωτερική οθόνη 1,9 ιντσών, μπορείς να δεις ώρα, ημερομηνία και ειδοποιήσεις, ενώ μπορείς να ελέγξεις το smartphone με αγγίγματα και κυλήσεις και να απαντήσεις σε μηνύματα, χωρίς να χρησιμοποιήσεις την κύρια οθόνη. Ταυτόχρονα μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις και σαν selfie κάμερα με το Quick Shot. Χωρίς, λοιπόν, να ανοίξεις το smartphone, βγάζεις selfie με την κύρια κάμερα (η οποία είναι διπλή, υπερευρυγώνια 12ΜP και ευρυγώνια 12ΜΡ), ενώ η εξωτερική οθόνη σου παρέχει μια προεπισκόπηση σε πραγματικό χρόνο.

smartphone

Μπορείς να δεις τον εαυτό σου από μακριά με ένα σκόπευτρο πλήρους οθόνης ή την αρχική αναλογία εικόνας για να βεβαιωθείς ότι όλοι βρίσκεστε μέσα στο καρέ. Μετά αναλαμβάνει η FlexCam, έτσι ώστε να μπορείς να τραβήξεις φωτογραφίες χωρίς χέρια σε διάφορες γωνίες. Κατάλληλο για τις φορές που είμαι σε ένα δοκιμαστήριο και θέλω να στείλω στις φίλες μου φωτογραφίες για να διαλέξω τι θα πάρω, αλλά και για videocalls και γυρίσματα βίντεο για τα social media. Όταν διπλώνει λειτουργεί σαν τρίποδο κι έτσι μπορείς να βγάλεις το outfit σου από μακριά ή να χωρέσεις ακόμα και την παρέα σου σε μια φωτογραφία. Η εσωτερική, selfie κάμερα είναι 10ΜΡ.

Μόλις το ανοίξεις φυσικά, ξεδιπλώνονται μπροστά σου οι δυνατότητές του. Η οθόνη 6,7 ιντσών ανοίγει, αποκαλύπτοντας μια εκπληκτική εικόνα χάρη στο γυαλί Ultra Thin. Η προηγμένη ανθεκτικότητά του το κάνει πιο δυνατό, αφού αντέχει για περισσότερες από 200.000 αναδιπλώσεις, ενώ είναι και ανθεκτικό στο νερό με πιστοποίηση IPX8.

Επίσης, δεν γίνεται να μην σου μιλήσω για την δυνατότητα που ακούει στο όνομα Nightography και μετατρέπει την κύρια κάμερα, σε επαγγελματικού επιπέδου φωτογραφική μηχανή που μπορεί να αναδείξει ακόμα και τις μικρές λεπτομέρειες, μέχρι και σε χαμηλό φωτισμό με μεγαλύτερα pixel στην ευρυγώνια κάμερα. Το Nightography δεν είναι μόνο για τη λήψη στιγμιότυπων, είναι κατάλληλο και για βίντεο. Όταν η δράση ξεκινά, η λήψη βίντεο παραμένει ομαλή και σταθερή, με ενισχυμένη οπτική σταθεροποίηση εικόνας (OIS) και VDIS. Η λειτουργία Super Night ελαχιστοποιεί τον θόρυβο, ώστε τα κλιπ να παραμένουν ευκρινή και μέσα στη νύχτα.

smartphone

Ο αναβαθμισμένος επεξεργαστής 4 nm συνεργάζεται με την μπαταρία 3.700 mAh παρέχοντας ισχύ για πολλές ώρες. Όταν το επίπεδο της μπαταρίας είναι χαμηλό, το συνδέεις στην Υπερταχεία φόρτιση ή φορτίζεις χωρίς καλώδιο με το Fast Wireless Charging 2.0. Μπορείς ακόμη και να μοιραστείς τη φόρτιση με μια φίλη ή με τα Samsung Galaxy Buds σου μέσω του Wireless PowerShare.

Αν αναζητάς εξωτερική εμφάνιση και έναν γοητευτικό εσωτερικό κόσμο, τότε το Galaxy Z Flip4 συνδυάζει και τα δύο. Μήπως ήρθε η ώρα να ξαναπιστέψεις στον έρωτα, σε pocket size;

Διαφημιστική καταχώρηση της Samsung Electronics Ελλάς Μ.Α.Ε.