LIFE
SPONSORED

Έτσι μοιάζει ένα τέλειο πρωινό πριν ξεκινήσουμε την απαιτητική καθημερινότητα

24media

Το πώς ξεκινάμε τη μέρα δίνει τον τόνο και για το πώς θα πάει μέχρι να κοιμηθούμε το βράδυ. Αν μιλάμε και για την περίοδο της καραντίνας, το πρωινό ξύπνημα πρέπει να είναι ιεροτελεστία. Όχι μόνο για να βρεις την ενέργεια που τόσο έχεις ανάγκη, αλλά για να συνδεθείς καλύτερα με τον εαυτό σου, αλλά και με όσους ζουν μαζί σου.

Εκτός από την πανδημία του κορονοϊού, καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε και εκείνη της μοναξιάς. Δυστυχώς, 1 στους 3 ανθρώπους νιώθει μοναξιά και τα ποσοστά έχουν διπλασιαστεί, συγκριτικά με το 1980. Όπως είναι αναμενόμενο, οι νέοι άνθρωποι που χρησιμοποιούν και περισσότερο τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, νιώθουν την απόσταση με τους ανθρώπους να μεγαλώνει.

Ξυπνάς το πρωί και ξεκινάς το κλασικό scrolling σε κάθε social medium όπου διατηρείς λογαριασμό. Βλέπεις τα νέα των φίλων σου, κάνεις like, καρδούλα, ποστάρεις τις σκέψεις σου, φωτογραφίες και τσεκάρεις τα μέιλ της δουλειάς. Δεν έχεις καν σηκωθεί από το κρεβάτι, αλλά έχεις μόλις επικοινωνήσει με δεκάδες ανθρώπους. Είναι όμως όντως έτσι; Κι αν πράγματι επικοινωνείς μαζί τους, γιατί νιώθεις τόση μοναξιά;

Μία κούπα Lipton με έβαλε σε σκέψεις

Η δική μου πρωινή ρουτίνα έχει ως εξής. Σηκώνομαι, ανοίγω παράθυρα για να μπει καθαρός αέρας στο σπίτι πλένω το πρόσωπό μου και πηγαίνω κατευθείαν στην κουζίνα. Έχω πιέσει πολύ τον εαυτό μου να φτιάχνει πρωινό, για να ξεκινώ τη μέρα με ενέργεια, και τώρα στην καραντίνα, έχω εξελίξει πολύ τις ικανότητές μου στο brunch.

24media

Ωστόσο, το αγαπημένο μου- σταθερά- πρωινό, είναι μία φέτα ψωμί με σπιτική μαρμελάδα της μαμάς μου και μία κούπα τσάι Lipton. Είναι δύο γεύσεις που μου φέρνουν παιδικές αναμνήσεις και ζεσταίνουν την καρδιά μου. Τρώω γρήγορα στα όρθια, παίρνω το τσάι και η τηλεργασία ξεκινά. Μπορεί να τελειώσω αργά, στο ενδιάμεσο να κάνω λίγη yoga, Netflix το βράδυ, άντε και κανένα Skype με την αδερφή μου.

24media

Μέχρι που έφτασα στο σημείο να νιώθω απέραντη μελαγχολία όλη μέρα, μία ανεξήγητη κούραση και πολύ περισσότερη ανάγκη να μιλήσω σε κάποιον. Θα μου πεις, αυτό είναι σημείο των καιρών για όλων μας και η καραντίνα δεν συμβάλει στην καλή ψυχική υγεία. Ωστόσο, έστρεψα την προσοχή μου σε εμένα και ανέλαβα την ευθύνη του τι κάνω εγώ λάθος.

Η σχέση μου με τον εαυτό μου

Πριν από λίγες εβδομάδες, είχα τη χαρά να κάνω μία πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση με τη life coach, Τζιλ Δούκα, για το κομμάτι της σύνδεσης, τόσο με τους άλλους, όσο και με τον εαυτό μας. Μου έδωσε μία υπέροχη συμβουλή, πάντα πίνοντας τσάι Lipton, που με βοήθησε πολύ να αλλάξω τον τρόπο με τον οποίο λειτουργώ, όχι απαραίτητα στα σοβαρά θέματα, αλλά στα απλά. Στη μαρμελάδα και το τσάι μου, για παράδειγμα. «Να ζεις στο εδώ και τώρα και να κάνεις focus σε αυτό που σου συμβαίνει τη δεδομένη χρονική στιγμή. Να απολαμβάνεις μία κουβέντα που κάνεις με τον σύντροφό σου αλλά να νιώθεις το ίδιο και τη στιγμή που είσαι μόνη σου και πίνεις μία κούπα τσάι. Μύρισέ την, παρατήρησέ την, άφησέ την να σε ζεστάνει».

24media

15 λεπτά με τον εαυτό μου αρκούν για να ακούσω τις σκέψεις μου, τις ανάγκες του σώματός μου αλλά και όλα μου τα συναισθήματα. Τι με στενοχωρεί; Τι με δυσκολεύει; Γιατί νιώθω έτσι; Τι μπορώ να κάνω εγώ για να βελτιώσω τη διάθεσή μου και να έρθω πιο κοντά με εκείνους που αγαπώ; Το project Unlonely του Lipton σε βοηθά να εξελίξεις την επικοινωνία σου με τους άλλους, μέσα από ένα πολύ απλό challenge.

Το challenge του Project Unlonely του Lipton

Άσε στην άκρη το Instagram και φτιάξε τσάι, πίνοντάς το κάθε μέρα με έναν διαφορετικό άνθρωπο. Πάρε 7 διαφορετικές γεύσεις τσάι Lipton και φρόντισε να το μοιράζεσαι με έναν άνθρωπο που αγαπάς (κι ας είναι μέσω Zoom call). You.Me.Tea.Now! Σύμφωνα με έρευνα του Harvard εξάλλου, οι μακροχρόνιες και δυνατές ανθρώπινες σχέσεις μάς χαρίζουν πολλά και ευτυχισμένα χρόνια ζωής. Η πρώτη μέρα όμως της εβδομάδας ανήκει στην πιο σημαντική σχέση της ζωής μου. Σε αυτή που έχω με τον εαυτό μου.

24Media