ΥΓΕΙΑ

Πρωινό ξύπνημα: 5 αλλαγές στην κρεβατοκάμαρα για να σηκώνεσαι με μηδενικό άγχος

Unsplash

Αν υπάρχει ένα καλό στην έλευση του χειμώνα, αυτό είναι ότι κοιμόμαστε λίγο πιο βαθιά, κρυβόμαστε κάτω από το πάπλωμα και δεν ακούμε τους ενοχλητικούς θορύβους από τα ανοιχτά παράθυρα.

Αλλά πολλοί άνθρωποι εκεί έξω ξυπνούν με έντονο άγχος και δεν είναι να τους αδικείς με όλα όσα περνάμε. Εκτός από το σωστό κρεβάτι και κουβερτοπάπλωμα, είναι πολύ σημαντικό να μετατρέψεις την κρεβατοκάμαρά σου σε έναν ιδιωτικό παράδεισο, ώστε να ανυπομονείς για το πρωινό ξύπνημα. Κι όμως γίνεται. Δες πώς.

Ένα ποτήρι νερό δίπλα

Πόσα βράδια (και πρωινά) δεν έχεις ξυπνήσει επειδή το στόμα σου είναι πιο ξερό κι από έρημο; Αντί να σηκώνεσαι και να διακόπτεις τον ύπνο σου, έχεις ένα ποτήρι νερό δίπλα σου ή, ακόμα καλύτερα, ένα θερμός για να διατηρείται το νερό σου δροσερό.

Μυρωδιά τζίντζερ

Το τζίντζερ έχει άπειρες ευεργετικές ιδιότητες. Βοηθά στην πέψη, ζεσταίνει το σώμα και η μυρωδιά σε βοηθά, μεταξύ άλλων, να ξυπνάς με μία γλυκιά αίσθηση. Ψέκασε διακρτικά τον χώρο ή βάλε στην κρεβατοκάμαρα αρωματικό τζίντζερ.

Χαλί έβαλες;

Λογικά ναι αλλά επιβάλλεται τώρα που έπεσε η θερμοκρασία και περνάς όλο σου τον χρόνο στο σπίτι. Σκέψου πόσο διαφορετικό είναι το πρωινό ξύπνημα αν πατάς σε ένα ζεστό χαλί ή το κρύο πάτωμα με το που σηκώνεσαι.

Σωστή θερμοκρασία δωματίου

Έχουμε ξαναπεί ότι είναι πολύ σημαντικό να μην έχουμε υψηλή θερμοκρασία στην κρεβατοκάμαρα όταν κοιμόμαστε. Επηρεάζει την ποιότητα του ύπνου και μπορεί να δημιουργήσει επιπλέον προβλήματα. Όσο πιο χαμηλά, τόσο το καλύτερο.

Το σωστό ξυπνητήρι (για σωστό πρωινό ξύπνημα)

Δεν αντιδρούμε όλοι το ίδιο στους ήχους. Μπορείς να βρεις ένα ξυπνητήρι που σε προετοιμάζει σταδιακά με ειδικό φωτισμό, σαν να ανατέλλει σιγά. Αντίστοιχα, βάλε τον ήχο που σου ταιριάζει. Είπαμε, ήρεμα και χαλαρωτικά. Χωρίς περιττό άγχος.