LIFE
SPONSORED

Ένα break στη δουλειά παρέα με ένα αγαπημένο πρόσωπο μπορεί να φτιάξει τη μέρα σου

24media

Αν σε πετυχαίνω σε μία φάση βαθιάς απαισιοδοξίας, θολής σκέψης και έντονης μοναξιάς, να θυμάσαι ότι δεν είσαι μόνη σου σε αυτό.

Νέα δεδομένα δείχνουν ότι η απαισιοδοξία έχει αυξηθεί, έχουμε χάσει τις μέρες, η ποιότητα του ύπνου έχει υποβαθμιστεί και το αίσθημα της μοναξιάς είναι μεγαλύτερο από ποτέ. Η πανδημία δεν αφορά μόνο στον κορονοϊό, αλλά είναι σίγουρα ο λόγος για τη μοναξιά και το πνευματικό burnout που βιώνουμε.

Ακόμα όμως κι όταν αποφασίζεις να συνδεθείς με τους ανθρώπους για να μην νιώσεις ότι δεν υπάρχει επικοινωνία, κάπου χάνεται η ουσία και καταλήγεις να νιώθεις χειρότερα από πριν. Τα social media έχουν συμβάλλει σημαντικά σε αυτό και η επικοινωνία μας με τους άλλους περιορίζεται σε like, reaction, άντε και ένα «χρόνια πολλά» στον τοίχο του Facebook.

You.Me.Tea.Now

24media

Σύμφωνα όμως με το project του Lipton, Unlonely, έστω και 15 λεπτά την ημέρα αρκούν για να βελτιωθεί το ευ ζην μας. Όχι όμως ρηχά και επιφανειακά, αλλά με ουσία και βαθιά σύνδεση. Δεν ξέρεις από πού να ξεκινήσεις; Το challenge #YouMeTeaNow σε διευκολύνει και σου υπενθυμίζει τη σημασία του να επικοινωνείς με έναν διαφορετικό άνθρωπο κάθε μέρα, έστω για ένα τέταρτο της ώρας. Η πρώτη μέρα της εβδομάδας ήταν αφιερωμένη στον εαυτό μου. Ξεκίνησα τη μέρα μου με μία κούπα ζεστό τσάι Lipton και το απόλαυσα χωρίς να μπω στο κινητό ή να δουλεύω παράλληλα.

Break στη δουλειά με μία κούπα Lipton

Το επόμενο πρωινό με βρίσκει στο γραφείο, σε ένα περιβάλλον με πολύ λιγότερο κόσμο από το συνηθισμένο και αρκετή ησυχία. Όταν «πέφτει» πολλή δουλειά, δεν έχουμε χρόνο ούτε για lunch break. Τάπερ μπροστά στον υπολογιστή και δεν σταματάμε μέχρι να σχολάσουμε. Όχι όμως σήμερα. Υποσχέθηκα στον εαυτό μου ότι θα κάνω ένα διάλειμμα, τη στιγμή που νιώθω ότι πιέζομαι, αλλά αυτήν τη φορά θα το κάνω με παρέα. Πετυχαίνω τη Μαρία από το εμπορικό στην κουζίνα και θυμάμαι ότι έχουν περάσει τουλάχιστον 6 μήνες από την τελευταία φορά που καθίσαμε και τα είπαμε λίγο παραπάνω.

24media

Το «γεια, τι κάνεις» μετατράπηκε γρήγορα σε σύντομη κουβέντα για το πώς βιώνουμε την καραντίνα, πώς έχουμε χάσει τις μέρες, πώς έχει χαθεί η αισιοδοξία αλλά θυμηθήκαμε και περιστατικά που μας έκαναν να γελάσουμε με την ψυχή μας. «Νιώθουμε ότι είμαστε περιτριγυρισμένοι από ανθρώπους στη δουλειά, στο σπίτι και τα social media. Ωστόσο, η πανδημία της μοναξιάς είναι γεγονός, ειδικότερα στους εφήβους και τους νέους ανθρώπους», μας ενημερώνει ο Δρ. Guy Winch, ο ψυχολόγος που συνεργάστηκε με το Lipton για το project Unlonely.

Η αξία της επικοινωνίας

24media

Ώρα να σταματήσουμε να υποτιμάμε τη σημασία της αληθινής, face to face επικοινωνίας. Τα social media είναι ωφέλιμα σε τόσα επίπεδα, αλλά σίγουρα δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την ανάγκη για εγγύτητα και μοίρασμα. Δεν μπορείς να αντιληφθείς πίσω από μία οθόνη ότι ίσως και οι άλλοι νιώθουν όπως κι εσύ. Ας ξεπεράσουμε το τυπικό «γεια, τι κάνεις» και ας αφιερώσουμε 15 λεπτά από τον χρόνο μας για να έρθουμε σε επαφή με έναν φίλο, τον σύντροφο, τον συνάδελφο που συμπαθούμε πολύ ή τον γονιό που βρίσκεται σε άλλη πόλη και μπορεί να μας δει μόνο μέσω βιντεοκλήσης.

Ξύπνα όλες τις αισθήσεις σου με Lipton

24media

Είσαι σε φάση που δεν θυμάσαι τι μέρα έχουμε, ποια είσαι και πού βαδίζεις; Κάνε focus στο εδώ και τώρα και μην σκέφτεσαι τι θα κάνεις την επόμενη μέρα. Ο μόνος τρόπος να βρεις το κέντρο σου και να μην βυθιστείς στη μελαγχολία είναι να επικεντρωθείς στο παρόν και να απολαύσεις τη στιγμή. Μία κούπα τσάι με μία συνάδελφο που συμπαθείς, είναι ένας καλός λόγος για να ξεκινήσεις τη μέρα σωστά, να αποκτήσεις την ενέργεια που χρειάζεσαι για το υπόλοιπο της μέρας και να δεις τη ζωή με λίγο πιο αισιόδοξη ματιά. Μέχρι να τελειώσει η πανδημία, το χρωστάμε στον εαυτό μας να μην σταματήσουμε να ζούμε και να είμαστε ευγνώμονες για όλα τα υπέροχα πράγματα που έχουμε στη ζωή μας.

24media