ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Ελένη Μενεγάκη: Η πρώτη της τηλεοπτική συνέντευξη στην Ελεονώρα Μελέτη. «Ήταν μία χρονιά περίεργη για όλους μας»

Instagram.com/elenimenegaki

Η τηλεοπτική πορεία της Ελένης Μενεγάκη και της Ελεονώρας Μελέτη έχουν κοινή πορεία, μπορείς να πεις κατά κάποιον τρόπο. Πιάνοντας την ιστορία από την αρχή και με χρονολογική σειρά, ήταν 1995 όταν η Ελένη Μενεγάκη ανέλαβε την παρουσίαση της ψυχαγωγικής εκπομπής του ΑΝΤ1, «Πρωινός καφές». Ύστερα από 10 χρόνια και για άλλα 3, τη βαριά σκυτάλη πήρε η Ελεονώρα Μελέτη. Η μοίρα των δυο γυναικών συναντήθηκε ξανά μετά από 10 χρόνια υπό διαφορετική τηλεοπτική στέγη. Πιο συγκεκριμένα, ήταν 2018 όταν η Ελεονώρα Μελέτη ξεκινούσε το τηλεοπτικό της ταξίδι στον Alpha, αναλαμβάνοντας τα ινία της εκπομπής «Μεσάνυχτα», ενώ η Ελένη Μενεγάκη βρισκόταν ήδη στον σταθμό από το 2005. Η υποδοχή που της επεφύλασσε η τελευταία, θερμή.

«Πριν 13 χρόνια τέτοια εποχή, ξεκινούσα ένα ταξίδι, έχοντας περάσει μία πόρτα που όταν έφυγε η Ελένη, την άφησε ανοιχτή. Τότε, αν κάποιος μου έλεγε πως σήμερα θα περναγαμε την ίδια πόρτα για να πάει η καθε μια στο γραφείο της, δεν θα το πίστευα», είχε γράψει στην περιγραφή σχετικής ανάρτησης η Ελεονώρα Μελέτη που βρέθηκε κάτω από την ίδια τηλεοπτική στέγη με την Ελένη Μενεγάκη.

Και η κοινή πορεία των δυο γυναικών δεν σταματά εδώ. Η Ελένη Μενεγάκη και η Ελεονώρα Μελέτη συναντιούνται ξανά στο Mega, ύστερα από (σχεδόν) έναν χρόνο τηλεοπτικής απουσίας της πρώτης και λήξης του συμβολαίου με τον Alpha της τελευταίας. Αυτήν τη φορά, οι ρόλοι αντιστρέφονται και η Ελεονώρα Μελέτη είναι αυτή που υποδέχεται την Ελένη Μενεγάκη. Γενικόετρα, η αλληλοϋποστήριξη είναι το παν ανάμεσά τους.

Η Ελένη Μενεγάκη μιλά για την αποχώρησή της από τον Alpha

Την πρώτη της τηλεοπτική συνέντευξη έπειτα από χρόνια παραχώρησε, λοιπόν, η Ελένη Μενεγάκη στην εκπομπή της Ελεονώρας Μελέτη, «Mega Καλημέρα». Η παρουσιάστρια μίλησε για την απόφασή της να φύγει από τον Alpha, για την περίοδο που έμεινε εκτός τηλεόρασης και για την οικογένειά της.

«Είμαι πολύ καλά, νιώθω πολύ όμορφα που είμαι εδώ. Στη γιορτή μου, 21 Μαΐου αποφάσισα να μοιραστώ πως αυτή ήταν η τελευταία τηλεοπτική σεζόν στον Alpha και την επόμενη χρονιά δε θα ήμουν στην τηλεόραση. Ό,τι είχα πει ήταν αλήθεια. Εγώ ξέροντας πως θα σταματήσω το ζούσα μέρα, μέρα. Δεν ήθελα, όμως, αυτό να επηρεάσει το πώς με βλέπουν οι τηλεθεατές. Το γιατί δεν το είπα τελευταία μέρα και το είπα στη γιορτή μου, ήταν γιατί ήθελα να πάρουμε και οι δύο πλευρές τον χρόνο να συνειδητοποιήσουμε ότι κάτι που κάναμε μαζί πάρα πολλά χρόνια φτάνει στο τέλος. Δεν είχα βάλει στο μυαλό μου αν θα ξαναδουλέψω και πότε. Το μόνο που ήξερα είναι ότι την επόμενη τηλεοπτική σεζόν θα ήμουν σπίτι», είπε χαρακτηριστικά η Ελένη Μενεγάκη, αναφερόμενη στην τηλεοπτική της αποχώρηση και τις βλέψεις της να μην αναλάβει εκ νέου εκπομπή. Τελικά το μέλλον της επεφύλασσε διαφορετική εξελίξη.

«Γενικά λειτουργώ με το ένστικτο»

«Γενικά λειτουργώ με το ένστικτο. Είμαι παιδί της λογικής, αλλά το ακούω. Δεν αισθάνθηκα ποτέ η καρδιά μου να σφίγγεται εντελώς. Την ημέρα που αποχαιρέτησα τον κόσμο στην τελευταία μου εκπομπή 1η Ιουλίου, είχα όλη τη συγκίνηση, αλλά δεν αισθάνθηκα ότι αυτή θα είναι η τελευταία μου λέξη με τους ανθρώπους που με παρακολουθούσαν όλα αυτά τα χρόνια. Αισθανόμουν ότι κάπου, κάπως, κάποτε θα τα ξαναπούμε. Χωρίς, όμως, πραγματικά να είχα αφήσει το περιθώριο στα υπόλοιπα κανάλια ότι θα κάνουμε μια συζήτηση και βλέπουμε», πρόσθεσε στη συνέχεια η Ελένη Μενεγάκη που είχε το προαίσθημα πως κάποια στιγμή θα ξαναβρισκόταν τηλεοπτικά με τους ανθρώπους που την παρακολουθούν. Έτσι κι έγινε. «Είμαι πολύ καλά και νιώθω πολύ όμορφα που είμαι εδώ, στο MEGA», πρόσθεσε.

«Ήταν μία χρονιά περίεργη για όλους μας»

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, η Ελένη Μενεγάκη αναφέρθηκε στο διάστημα που απείχε από τα τηλεοπτικά της καθήκοντα. «Ήταν μία χρονιά περίεργη για όλους μας. Ήθελα πολύ να ταξιδέψω. Ήθελα πολύ να υποδεχτώ και εγώ τα παιδιά μου στο σπίτι μου μέσα. Ήθελα να πάω εκδρομές με τα παιδιά και το σύντροφό μου. Ήθελα να κοιμηθώ, να κάτσω στο κρεβάτι χωρίς να σκέφτομαι. Ήθελα να δω τους φίλους μου που όλοι μου έκαναν παράπονα. Ήθελα να κάνω πράγματα καθημερινά», είπε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων.