ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Dragons’ Den: Η επιτροπή που κάτι σου θυμίζει και ο διττός ρόλος του Σάκη Τανιμανίδη στο νέο show του ANT1

ANT1

Ακούμε για το Dragons’ Den από την περασμένη χρονιά. Πρόκειται για ένα πρότζεκτ στο οποίο πιστεύει πάρα πολύ ο Σάκης Τανιμανίδης για αυτό και έχει εξασφαλίσει τα δικαιώματα.

Το Dragons’ Den, μπορεί να το έχεις συναντήσει και ως Shark Tank, προβάλλεται σε πάνω από 40 χώρες, εδώ και 20 χρόνια, με επενδύσεις που ξεπερνούν παγκοσμίως τα 600.000.000 δολάρια.

Το Dragons’ Den έρχεται στην Ελλάδα μέσω του ΑΝΤ1 και κάνει πρεμιέρα την ερχόμενη σεζόν. Πρόκειται για μια παραγωγή που δίνει έμφαση στην ελληνική επιχειρηματικότητα και καινοτομία και επιβραβεύει νέες ιδέες.

Το επίσημο δελτίο τύπου αναφέρει: «Άδραξε την ευκαιρία να κυνηγήσεις το όνειρό σου και να γίνεις το next big thing των επιχειρήσεων.

Έχεις μια δυνατή επιχειρηματική ιδέα και ψάχνεις τα χρήματα που θα την απογειώσουν; Σχεδιάζεις να μεγαλώσεις την επιχείρησή σου, αλλά χρειάζεσαι επενδυτή;

Θέλεις το νέο σου προϊόν να κατακτήσει την αγορά, αλλά σου λείπει το κεφάλαιο; Παρουσίασε το επιχειρηματικό σου πλάνο και βρες επενδυτή για να πραγματοποιήσεις το όνειρό σου».

Ο ρόλος του Σάκη Τανιμανίδη διπλός. Θα είναι ο παρουσιαστής του Dragons’ Den, αλλά και ο παραγωγός του μαζί με τον Michael Iskas.

«Είναι η πιο κατάλληλη στιγμή, το πιο κατάλληλο timing για να έρθει ένα πρότζεκτ επιχειρηματικότητας, τη στιγμή που η Ελλάδα έχει δυσκολευτεί για πάρα πολλά χρόνια και ψάχνει τον τρόπο για να ξεφύγει από όλη αυτή την κατάσταση και τη μιζέρια», δήλωσε ο Σάκης Τανιμανίδης.

Τι εστί Dragons’ Den

Οι Dragons είναι 5 Έλληνες επενδυτές και είναι πρόθυμοι να επενδύσουν τα χρήματά τους σε μία επιχειρηματική ιδέα, ένα νέο προϊόν, μια πατέντα, ένα application ή ένα φιλόδοξο project. Επιπλέον, στηρίζουν τους συμμετέχοντες επιχειρηματίες επενδύοντας όχι μόνο με κεφάλαιο, αλλά και με την επιχειρηματική τους εμπειρία.

Οι επιχειρηματίες που θα συναντήσουν τους Dragons καλούνται να παρουσιάσουν το επιχειρηματικό τους πλάνο, να κερδίσουν την εμπιστοσύνη τους και εντέλει να τους πείσουν να επενδύσουν σε αυτούς.

Πόσα χρήματα μπορούν να επενδύσουν οι Dragons; Οι συμμετέχοντες επιχειρηματίες ζητούν ένα συγκεκριμένο ποσό και προσφέρουν έναντι αυτού ένα ποσοστό της επιχείρησής τους. Οι Dragons με την εμπειρία τους θα κρίνουν εάν η πρόταση τους ενδιαφέρει και εάν θα προχωρήσουν σε επένδυση.

Στο Dragons’ Den δεν υπάρχει τελικός νικητής. Νικητές είναι όλοι όσοι θα καταφέρουν να κάνουν την ιδέα και το όνειρό τους πραγματικότητα.

Ποιοι είναι οι Dragons

Χάρης Βαφειάς, πλοιοκτήτης

Dragon's Den

«Για ‘μένα, το μυστικό της επιτυχίας είναι να παίρνεις τις σωστές αποφάσεις τη σωστή στιγμή».

Πολ Ευμορφίδης, ιδρυτής Coco Mat

Dragon's Den

«Ποτέ δεν έχω αισθανθεί επιτυχημένος με τη στατική έννοια που κάνει κάποιον να επαναπαύεται. Νιώθω λες και τώρα αρχίζουν όλα, συνεπώς πρέπει να είμαι φρέσκος και ετοιμοπόλεμος».

Λιλή Περγαντά, Ιδρύτρια και Διευθύνουσα Σύμβουλος της Power Health

«Σε αυτή τη ζωή τίποτα δεν μας χαρίζεται αν δεν το διεκδικήσουμε. Δουλεύω σκληρά, αγαπάω και παθιάζομαι με ό,τι κάνω και δεν αποκλίνω από το όραμά μου».

Μαρία Χατζηστεφανή, Ιδρύτρια και Πρόεδρος της Rodial Group

Dragon's Den

«Στην επαγγελματική μου πορεία έχω ακούσει περισσότερα “όχι” από “ναι”. Αυτό δεν σταμάτησε, όμως, την προσπάθειά μου να κατακτώ τους στόχους μου. Πάντα βρισκόμουν σε εγρήγορση ώστε να βρω τρόπο το “όχι” να γίνει “ναι”».

Λέων Γιοχάη, tech επενδυτής

«Το επάγγελμα που ξεκίνησες δεν καθορίζει το επάγγελμα στο οποίο θα γνωρίσεις επιτυχία. Να σκέφτεσαι συνεχώς το επόμενό σου βήμα, να ακολουθείς το ένστικτό σου και να δουλεύεις γι’ αυτό που αγαπάς».

Και για να δικαιολογήσω και τον τίτλο. Ο Πολ Ευμορφίδης ήταν που πήγε στο Προεδρικό Μέγαρο με σανδάλια κατά τη διάρκεια δείπνου που παρέθεσε η Ελληνική Προεδρία προς τιμήν του βασιλικού ζεύγους της Ολλανδίας.

Το Dragons’ Den έρχεται στον ΑΝΤ1. Για να δούμε, τι θα δούμε.