ΦΥΤΑ

Δέντρα στο μπαλκόνι: 6 επιλογές για τον πιο stylish, μικρό κήπο στο σπίτι

Unsplash

Όσο το καλοικαίρι πλησιάζει και η αίσθηση της ζέστης γίνεται ακόμα πιο έντονη, το μπαλκόνι -ως φυσική προέκταση του σπιτιού- μετατρέπεται στο αγαπημένο σου μέρος (μετά την παραλία και τα πάρκα, φυσικά). Το συγκεκριμένο γεγονός δε, σε βάζει αυτόματα στη διαδιακασία αναζήτησης καλοκαιρινών, διακοσμητικών και επίπλων. Θέλεις να διαμορφώσεις ένα cozy και συνάμα stylish μέρος για να ευχαριστιέσαι τις στιγμές που απολαμβάνεις μόνη σου ή στη συντροφιά των αγαπημένων σου προσώπων.

Σε αυτό το σημείο, πάντως, να σου υπενθυμίσω ότι στην κατηγορία home shopping θα βρεις όσα stylish items αξίζουν μία θέση στο μπαλκόνι σου. Αφού, λοιπόν, ξεμπέρδεψες με τα διακοσμητικά και τα έπιπλα που θα πλαισιώσουν τελικά αυτό το spot, σειρά παίρνουν τα αγαπημένα φυτά. Το απαραίτητο στοιχείο που θα προσδώσει χρωματική ζωντάνια και θα πετύχει την πιο στενή επαφή με την ομορφιά της φύσης.

Ανάμεσα, λοιπόν, στα φυτά που μπορείς να επιλέξεις, βρίσκονται και τα δέντρα. Τα παρακάτω δεντράκια μπορούν άνετα να ομορφύνουν και να χαρίσουν την δροσιά τους στο μπαλκόνι σου. Μία ευρύχωρη γλάστρα και μία κενή γωνιά, είναι όσα χρειάζεσαι για να δημιουργήσεις τον πιο μικροσκοπικό, αλλά συνάμα stylish κήπο στο μπαλκόνι σου.

Τα δέντρα που πολύ συχνά πετυχαίνεις σε μεγάλους κήπους (και πολύ τα ποθείς), λοιπόν, μπορούν να προσγειωθούν απευθείας στο μπαλκόνι σου. Και παρόλο που είναι πιο μικρά για ευνόητους λόγους (είναι φυτεμένα σε γλάστρα και έχουν περιορισμένο χώρο ανάπτυξης), δεν έχουν να ζηλέψουν κυριολεκτικά τίποτα από τα μεγαλύτερά τους. Οι παρακάτω φωτογραφίες θα σε πείσουν να τρέξεις τώρα κι όλας στο κοντινότερο φυτώριο.

Φυτά: Τα δεντράκια λεμονιάς θα κλέψουν την παράσταση

Ελιά, η ελληνική

Λεμονοκυπάρισσο για άρωμα λεμονιού στο μπαλκόνι σου

Μανταρινιά: Ένα δεντράκι που αξίζει να έχεις στο μπαλκόνι σου

Πορτοκαλιά: Από τα πιο εντυπωσιακά φυτά για το μπαλκόνι

Ανανάς για tropical vibes