ΦΥΤΑ

8 φυτά για να δημιουργήσεις τον πιο φυσικό φράχτη και να πετύχεις την απόλυτη ιδιωτικότητα

Sofa o wood deck in the garden. iStock

Όταν έρχεται η ώρα της διαμόρφωσης του εξωτερικού σου χώρου, η ιδιωτικότητα βρίσκεται ανάμεσα στα βασικότερα ζητήματα που σε απασχολούν. Γιατί μπορεί να έχεις ήδη στην κατοχή σου ένα από αυτά τα εντυπωσιακά σετ κήπου που σου είχαμε προτείνει ή να σκέφτεσαι να αγοράσεις μία από αυτές τις stylish τραπεζαρίες που έχουμε βρει για εσένα, αλλά πώς θα τα ευχαριστηθείς όταν είσαι περικυκλωμένη από αδιάκριτα βλέμματα; Η ιδιωτικότητα, λοιπόν, γίνεται η απόλυτη προτεραιότητά σου.

Και παρόλο που η ιδιωτικότητα είναι το παν όταν πρόκειται για τον κήπο, το μπαλκόνι ή την ταράτσα σου, στις περισσότερες περιπτώσεις κοστίζει ακριβά. Πού να βρεις το budget για τσιμεντένιο, ξύλινο ή πέτρινο τοίχο, που κατά πάσα πιθανότητα θα κοστίσει μία περιουσία; Ε λοιπόν δεν χρειάζεται καν να βρεις αυτό το budget ή να κάνεις παζάρια. Τα φυτά είναι ο ήρωας που θα σε σώσει για ακόμα μία φορά.

Παρακάτω θα βρεις τα θαμνοειδή φυτά που θα σου χαρίσουν -με ελάχιστα χρήματα- το απόλυτο zen αυτό το καλοκαίρι. Έτσι θα απολαμβάνεις τις προσωπικές σου στιγμές στο μπαλκόνι, τον κήπο ή την ταράτσα, μακριά από ανεπιθύμητα βλέμματα γειτόνων και κλεφτές ματιές περαστικών. Κάνε, λοιπόν, την πιο πράσινη επένδυση, δημιουργώντας τον πιο budget-friendly και εντυπωσιακό φυτοφράχτη. Έχεις 8 επιλογές, οι οποίες είναι υπεραρκετές για να καλύψουν τα γούστα και τις ανάγκες σου.

Bonus: Η πυκνή βλάστηση του φυτοφράχτη όχι μόνο θα σου χαρίσει την ιδιωτικότητα που επιδιώκεις, αλλά θα σε προστατεύσει και τον θερινό αέρα, θα δημιουργήσει σκιά, θα σου προσφέρει δροσιά τις καυτές μέρες, θα μειώσει τους εξωτερικούς θορύβους και θα σε προστατεύσει από την ατμοσφαιρική ρύπανση, δίνοντάς σου ως αντάλλαγμα φρέσκο αέρα.

Φωτίνια: Ανάμεσα στα φυτά που θα σου χαρίσουν την απόλυτη αίσθηση ιδιωτικότητας

Πικροδάφνη: Ο πιο φανταχτερός, φυσικός φράχτης

Αγγελική

Λιγούστρο: Από τα ιδανικότερα φυτά για τη δημιουργία φράχτη

Πυξάρι

Ελαίαγνος: Ανάμεσα στα πιο ωραία φυτά για φράχτη

Λεβάντα: Το απόλυτο combo ευωδίας & ιδιωτικότητας

Δεντρολίβανο: Ανάμεσα στα φυτά-φράχτες που παράλληλα θα κάνουν πιο yummy το φαγητό σου