ΣΙΝΕΜΑ

Ο Dan Stevens είναι το τέλειο date για τις φετινές Νύχτες Πρεμιέρας

Υπάρχει τίποτα που δε μπορεί να κάνει ο Dan Stevens; Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που αναρωτιέμαι.

Στο Downton Abbey ήταν ο υποτονικός ξάδερφος που έκανε τη Lady Mary να ερωτευτεί για πρώτη φορά. Στο Legion της Marvel, την τηλεοπτική σειρά που βασίστηκε σε κόμικ των X-Men, έπαιζε όλες τις διαφορετικές προσωπικότητες που έκρυβε μέσα του ο μεταλλαγμένος γιος του Professor X. Για το The Guest είχε μεταμορφωθεί σωματικά σε έναν άτακτο, απειλητικό Terminator που παραλίγο να «καθαρίσει» το μισό καστ. Στο Eurovision Song Contest του Netflix με τον Will Ferrell και τη Rachel McAdams ήταν ξαφνικά ένας γλοιώδης Ρώσος κλαρινογαμπρός με το πιο catchy τραγούδι που δεν ήταν ακριβώς αυτό που φαινόταν. Τώρα στο I’m Your Man που θα δούμε στις Νύχτες Πρεμιέρας, ο Dan Stevens μπορεί να βάλει και το ρομπότ στο βιογραφικό του.

Στο φιλμ της Maria Schrader, της βραβευμένης σκηνοθέτη του “Unorthodox” στο Netflix, ο Dan Stevens υποδύεται τον Tom. Έναν άντρα που είναι όντως πολύ καλός για να είναι αληθινός, γιατί πρόκειται για ένα προηγμένο ανδροειδές.

Ο Dan Stevens στο I'm Your Man Still από το "I'm Your Man"
Still από το “I’m Your Man”

O Tom είναι ένα άψογο ανθρωποειδές ρομπότ που δημιουργήθηκε για ανθρώπινη συντροφιά, προσαρμοσμένο για την αρχαιολόγο Alma (Maren Eggert) μετά από εξαντλητική έρευνα των προτιμήσεών της, που είναι έτοιμο να μεταφερθεί στο σπίτι της για μία δοκιμαστική περίοδο τριών εβδομάδων. Το εργαστήριο που τον κατασκεύασε θα ήθελε ιδανικά να γίνει ο σύντροφος της Alma για μια ζωή, όμως στην πραγματικότητα ο μόνος λόγος που η γυναίκα συμφώνησε να τον βάλει στη ζωή της είναι για να πετύχει μέσα από αυτό τη χρηματοδότηση της έρευνάς της.

Feelgood πρόταση για τις 27ες Νύχτες Πρεμιέρας που έχουν επιτέλους σχεδόν φτάσει, με ένα βραβείο Αργυρής Άρκτου για την πρωταγωνίστρια Maren Eggert. Την πρώτη στην ιστορία της Berlinale που κερδίζει ερμηνευτικό βραβείο χωρίς προσδιορισμό φύλου.

Η ταινία θα κυκλοφορήσει στις ελληνικές αίθουσες από τη Strada, αλλά θα κάνει πρώτα την ελληνική της πρεμιέρα στις υβριδικές 27ες Νύχτες Πρεμιέρας. Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στον φυσικό χώρο των κινηματογραφικών αιθουσών, αλλά θα συμπληρώσει το πρόγραμμά του με μία σειρά online προβολών σε ειδικά διαμορφωμένη ψηφιακή πλατφόρμα (online.aiff.gr) όπου οι θεατές θα μπορούν να απολαμβάνουν ταινίες και από την ασφάλεια του σπιτιού τους σε όλη την Ελλάδα. 

Διάβασε εδώ αναλυτικά τον Οδηγό Επιβίωσης για τις Νύχτες Πρεμιέρας.