WATCHLIST

Candy: Η Jessica Biel μεταμορφώνεται στη γυναίκα που σκότωσε τη φίλη της με 41 τσεκουριές

Η νέα σειρά «Candy» με πρωταγωνίστριες την Jessica Biel και την Melanie Lynskey αφηγείται την ιστορία μιας πραγματικής δολοφονίας που συγκλόνισε τις ΗΠΑ, στα τέλη της δεκαετίας του 1980.

Βασισμένο στο βιβλίο «Evidence of Love» των δημοσιογράφων John Bloom και Jim Atkinson, η νέα σειρά του Hulu, δραματοποιεί μια συγκλονιστική υπόθεση δολοφονίας στο Τέξας. Η Candace “Candy” Montgomery (Jessica Biel) ήταν μια μητέρα, δημοφιλής ηγέτης στην εκκλησιαστική κοινότητα των Μεθοδιστών στο Wylie του Τέξας. Αλλά στις 13 Ιουνίου 1980, η Μοντγκόμερι σκότωσε τη φίλη της Betty Gore (Melanie Lynskey) χτυπώντας την με τσεκούρι 41 φορές στο σπίτι της. Αργότερα, αποκαλύφθηκε ότι η Gore είχε ανακαλύψει τη σχέση της Montgomery με τον σύζυγό της, Alan Gore (Pablo Schreiber).

Η πραγματική ιστορία πίσω από το «Candy»

Η σειρά «Candy» βασίζεται σύμφωνα με τους δημιουργούς της σε «ανησυχητικά αληθινά γεγονότα». Δεν είναι τόσο μια σειρά, για τον θάνατο και το χάος πίσω από μια δολοφονία, όσο για χαρακτήρες που ωθούνται στα όριά τους. Δεν είναι μια whodunit σειρά, όσο μια εξήγηση των αιτιών πίσω από μια τραγωδία. Παρά τη βαρβαρότητα της δολοφονίας, η Candy Montogomery ισχυρίστηκε ότι σκότωσε την Gore σε αυτοάμυνα. Υποστήριξε ότι η Betty Gore έμαθε για την σχέση της με τον σύζυγό της και άρπαξε πρώτη το τσεκούρι. Οι δύο γυναίκες μάλωσαν και μετά η Candy σκότωσε την Betty. Η Montgomery αθωώθηκε από τις κατηγορίες για τη δολοφονία της άλλοτε φίλης της, τον Οκτώβριο του 1980, επικαλούμενη ότι βρισκόταν σε αυτοάμυνα.

Η εξωσυζυγική σχέση

Ο Pat Montgomery και η Candy Wheeler συναντήθηκαν ενώ ο Pat εργαζόταν ως ηλεκτρολόγος μηχανικός στην Texas Instruments, όπου η Candy ήταν γραμματέας. Παντρεύτηκαν στις αρχές της δεκαετίας του ’70 και μετακόμισαν στο Wylie του Τέξας το 1977, με τον γιο και την κόρη τους. Ο Pat δούλευε, ενώ η Candy φρόντιζε το σπίτι και τα παιδιά. Ενώ φαινόταν να απολαμβάνει μια άνετη ζωή, στα 29 της είχε «βαρεθεί» τη ρουτίνα της. Ένιωσε ερωτική έλξη για τον Alan Gore, τον οποίο γνώρισε κατά τη διάρκεια ενός αγώνα βόλεϊ που διοργάνωσε η εκκλησία τους. Ο Alan είχε βαρεθεί παρομοίως τη σεξουαλική του ζωή με τη σύζυγό του Betty. Παρά το γεγονός ότι και οι δύο είχαν επιφυλάξεις, άρχισαν τη σχέση τους, στις 12 Δεκεμβρίου 1978.

Το ζευγάρι συναντιόταν συχνά σε ένα μοτέλ κοντά στη δουλειά του Alan και έμεναν μαζί, μέχρι την ώρα που η Candy έπρεπε να πάρει τον γιο της από το νηπιαγωγείο. Η Candy φοβήθηκε ότι ερωτεύονταν ο ένας τον άλλον, γεγονός που οδήγησε στο χωρισμό τους. Η Betty Gore ήταν επτά μηνών έγκυος. Λίγο μετά τη γέννηση του δεύτερου παιδιού των Gore, η εξωσυζυγική σχέση συνεχίστηκε. Ο Alan ένιωθε ολοένα και περισσότερες τύψεις για το κακό που έκανε στη γυναίκα του. Αφού επισκέφθηκε μια σύμβουλο γάμου, ο Alan αποφάσισε να αφιερωθεί ξανά στη σύζυγό του, βάζοντας οριστικό τέλος στη σχέση του με την Candy. Tα πάντα έδειχναν, ότι ήταν ένα φιλικό τέλος.

Η στιγμή της δολοφονίας

Στις 13 Ιουνίου, η Candy πήγε στο σπίτι των Gore. Σύμφωνα με την ίδια, η συζήτηση με την Betty ξεκίνησε εγκάρδια, αλλά στη συνέχεια τα πράγματα άλλαξαν. H Candy παραδέχτηκε στη φίλη της ότι είχε σχέση με τον Alan. Τότε ήταν που όπως υποστήριξε, η Betty την απείλησε με τσεκούρι. Η Montgomery δήλωσε ότι αρχικά προσπάθησε να εκτονώσει την κατάσταση και να δραπετεύσει, λέγοντας μάλιστα στην Gore ότι δεν ήθελε πλέον τον Alan. Ωστόσο, ισχυρίστηκε ότι η Gore της ψιθύρισε «σσσς». Κάτι που της θύμιζε την κακοποιητική μητέρα της. Σύμφωνα με την ομολογία της, σκότωσε την Gore σε κατάσταση που προκλήθηκε από οργή.

Αφού σκότωσε την Betty, η Candy καθάρισε, άλλαξε τα παπούτσια της και πήγε να πάρει τη μεγάλη κόρη των Gore, Alisa σαν να μην είχε συμβεί τίποτα. Στη βιασύνη της να καθαρίσει τον τόπο του εγκλήματος, ξέχασε τελείως το μωρό των Gore. Η μικρή κόρη τους, Bethany, βρέθηκε να κλαίει στην κούνια της ώρες αργότερα από γείτονες, όταν εισέβαλαν στο σπίτι, αφού η Betty δεν απαντούσε σε καμία από τις κλήσεις του Alan.

Τα παιδιά της Candy για την υπόθεση

Ενώ η Alisa και η Bethany αναφέρθηκαν κατά τη διάρκεια της δίκης, δεν μπορεί να ειπωθεί το ίδιο για τα παιδιά της Candy Montogomery. Είναι δύσκολο να πει κανείς πού βρίσκονται τα παιδιά της σήμερα, καθώς φαίνεται ότι τα ονόματά τους δεν έχουν δημοσιοποιηθεί. Στη σειρά Candy, ονομάζονται «Becky» (Aven Lotz) και «Jason» (Dash McCloud). Το «A Killing in a Small Town», μια τηλεοπτική ταινία του 1990 για την υπόθεση, ονόμασε τα παιδιά της «Son» και «Sarah». Και η επερχόμενη μεταφορά της υπόθεσης από το HBO,«Love and Death», φαίνεται να περιλαμβάνει μόνο ένα παιδί, με το όνομα «Jenny». Ως αποτέλεσμα, δεν ξέρουμε τι σκέφτονται τα παιδιά της Candy Montogomery για όλες τις διαφορετικές αφηγήσεις της υπόθεσης της μαμάς τους. Το μόνο που γνωρίζουμε, σύμφωνα με την Daily Mail, είναι ότι η Montogomery και τα παιδιά της έφυγαν από το Τέξας και μετακόμισαν στη Τζόρτζια.

«Απλώς νομίζω ότι ξέφυγε», είπε η Bethany Gore στο Dallas Morning News το 2000. «Η οικογένειά μου έχει πολύ θυμό και πολύ μίσος απέναντί ​​της», πρόσθεσε η Alisa Gore Harder. Τόσο η Alisa όσο και η Bethany, υιοθετήθηκαν από τους παππούδες και τη γιαγιά τους από την πλευρά της μητέρας τους, Bob και Bertha Pomeroy, το 1988. Ο Allan Gore, εν τω μεταξύ, μετακόμισε στην Καλιφόρνια αποκτώντας νέα σύζυγο και παιδιά.