LIFE
SPONSORED

#BreakBinary: Είσαι πρωινός τύπος ή night owl; Δεν χρειάζεται να διαλέξεις

Unsplash

Πρωινός τύπος vs Night owl, σπιτικό φαγητό vs delivery, ροκ μουσική vs μπουζούκια. Δεν χρειάζεται να είμαστε όλοι ίδιοι προκειμένου να συνυπάρξουμε. Όπως δεν χρειάζεται να είμαστε μόνο ένα πράγμα. Είμαστε πολλά περισσότερα και δεν υπάρχει λόγος να απολογούμαστε γι’ αυτό.

Την Παρασκευή 26 Μαρτίου συναντήθηκα (διαδικτυακά) με τη fashion editor, Κέλλυ Νόβακ για ένα live battle, powered by gloTM που τελικά κατέληξε σε ανακωχή και ανταλλαγή απόψεων για το πώς θα αλλάξουμε τις συνήθειές μας, αν και εφόσον το θελήσουμε. Το θέμα μας ήταν ο πρωινός τύπος vs night owl, μέσα από το #BreakBinary. Εγώ, ως πρωινός τύπος, υποστήριξα αυτό μου το lifestyle χωρίς όμως να ξεχνώ τις φάσεις ζωής που έχω περάσει ως βραδινός τύπος. Αντίστοιχα, η Κέλλυ υποστήριξε με θέρμη την επιλογή της να δουλεύει (και να θριαμβεύει) την ώρα που εγώ κοιμάμαι βαθιά.

Η Κλέλια είναι πρωινός τύπος και έχει όλη την ημέρα μπροστά της

Δεν θα αποκαλούσα τον εαυτό μου εντελώς πρωινό τύπο. Δεν θα σηκωθώ απαραίτητα πολύ νωρίς, εκτός αν το επιβάλλει η δουλειά μου. Μου αρέσει να έχω πρωινή ρουτίνα ξεκινώντας από την beauty routine και τον καθαρισμό του προσώπου μου. Φτιάχνω μία κούπα αχνιστό καφέ, βγαίνω στο μπαλκόνι να πάρω λίγη βιταμίνη D και ξεκινάω τη δουλειά. Αν και δεν σηκώνομαι με απεριόριστη ενέργεια, έχω καταλάβει ότι προτιμώ το πρωί γιατί αδυνατώ να ξενυχτήσω και δη, να έχω ενέργεια και να κατεβάζω ιδέες (όπως η Κέλλυ, για παράδειγμα).

Η Κέλλυ είναι night owl και θριαμβεύει στην απόλυτη ηρεμία

Όταν οι άλλοι πέφτουν κατάκοποι στα κρεβάτια τους μετά από μία έντονη και φορτωμένη ημέρα, η Κέλλυ βλέπει την απόλυτη ησυχία ως ευκαιρία. Ευκαιρία να σκεφτεί, να αναλύσει και να δουλέψει. Αποδίδει πολύ καλύτερα εκείνες τις ώρες και της ταίριαζε πάντα αυτό το lifestyle. Όταν με το καλό ανοίξουν τα μπαρ και η εστίαση, ανυπομονεί να ξενυχτήσει παρέα με φίλους, βόλτες και ποτά. Και αν αναρωτιέσαι πώς αντέχει και δεν νυστάζει, σου έχω την απάντηση.

Αποδεικνύεται ότι η ώρα που θα κοιμηθείς επηρεάζεται (και) από τα γονίδιά σου. Αν είσαι περισσότερο πρωινός τύπος, ίσως συμβαίνει επειδή εκείνες τις ώρες, τα επίπεδα μελατονίνης είναι υψηλότερα. Αντίστοιχα, όταν ξενυχτάς, η μελατονίνη σου είναι τότε στο peak της. Και αυτό εξηγεί πολλά για εκείνους που μεγαλουργούν τις βραδινές ώρες. Επομένως, μπορούμε να πάμε κόντρα στη φύση μας και να αλλάξουμε αυτό που είμαστε;

#BreakBinary γιατί δεν χρειάζεται να διαλέξεις ένα πράγμα. Είσαι πολλά &more

Εκεί καταλήξαμε τουλάχιστον. Εγώ θυμήθηκα τα φοιτητικά μου χρόνια, τότε που δεν χρειαζόταν να σηκώνομαι νωρίς για να δουλέψω και δεν είχα όλες αυτές τις υποχρεώσεις που προκύπτουν επειδή that’s life. Μπορεί να περνάς φάσεις όπου προτιμάς να ξενυχτάς διαβάζοντας γιατί σου το επιτρέπουν οι συνθήκες (ή επειδή ήσουν ανέκαθεν έτσι) ή να χρειάζεται να σηκώνεσαι όταν χαράζει και να καλείσαι να αποδίδεις.

Το κλειδί βρίσκεται στη συνέπεια και ρουτίνα. Δεν έχει σημασία αν είσαι πρωινός τύπος ή night owl. Αν έχεις πρόγραμμα και σταθερότητα στο πρόγραμμα του ύπνου σου, δεν διαταράσσεται ο οργανισμός, προσαρμόζεται σε εσένα και δεν στερείται τις πολύτιμες ώρες ξεκούρασης. Αν χρειαστεί, μπορείς να αλλάξεις αλλά όχι επειδή πρέπει να συμβιβαστείς. Αν μάς δίδαξε κάτι η καραντίνα εξάλλου, είναι ότι πρέπει να απενοχοποιήσουμε τα πάντα και να κάνουμε ό,τι μάς βοηθά περισσότερο. #BreakBinary και βάζουμε στοπ στα στερεότυπα και σε ό,τι μάς επιβάλλεται. Συνυπάρχουμε αν και είμαστε διαφορετικοί, σεβόμαστε ο ένας τις επιλογές του άλλου και αν το θελήσουμε, αλλάζουμε τις συνήθειές μας, αν νιώθουμε ότι αυτό λειτουργεί για εμάς. Γιατί, πού ξέρεις, μπορεί μέχρι το επόμενο live μας, να έχω γίνει εγώ βραδινός τύπος.