TIPS

Ο καλύτερος τρόπος να ζεστάνεις το χθεσινό φαγητό -και να μην χάσει τη γεύση του

Unsplash

Καραντίνα και μαγείρεμα είναι 2 πράγματα που πάνε μαζί. Περνάμε όλο μας τον χρόνο στο σπίτι και σίγουρα τώρα είναι μία καλή ευκαιρία να τρώμε περισσότερο σπιτικό φαγητό. Τι γίνεται όμως με το φαγητό που έχει περισσέψει; Φυσικά τίποτα δεν πάει στα σκουπίδια. Ωστόσο, υπάρχει τρόπος να ζεστάνεις το χθεσινό φαγητό και να είναι το ίδιο νόστιμο. Όχι, ο φούρνος μικροκυμάτων δεν είναι η μόνη λύση.

Σε περίπτωση που σου έχει περισσέψει φαγητό από χθες πάρ’το ως θετικό. Περισσότερος χρόνος για σένα σήμερα. Θα σου πω όμως ότι υπάρχει σωστός τρόπος να ζεστάνεις το χθεσινό φαγητό που έχει περισσέψει. Αυτό εξαρτάται φυσικά από το είδος του γεύματος. Υπάρχουν πολλές επιλογές για να πετύχεις το σωστό αποτέλεσμα. Για παράδειγμα, αυτό που θα λειτουργήσει για την πίτσα δεν ισχύει απαραίτητα και για τα μακαρόνια σου.

Φούρνος μικροκυμάτων

Σχεδόν τα πάντα μπορούν να ζεσταθούν στον φούρνο μικροκυμάτων. Είναι η καλύτερη μέθοδος αν θέλεις να ζεστάνεις μακαρόνια. Αυτό συμβαίνει γιατί δεν θα παραμαγειρέψει τα μακαρόνια και έτσι θα παραμείνουν όσο πιο κοντά γίνεται στο al dente. Οι σούπες και τα βραστά επίσης θα ζεσταθούν καλύτερα στον φούρνο μικροκυμάτων.

Όπως και τα περισσότερα λαχανικά. Απόφυγε να ζεστάνεις οτιδήποτε με crispy υφή γιατί θα πανιάσει. Όπως επίσης και οποιοδήποτε ψωμί με μαγιά (συμπεριλαμβανομένης της πίτσας), αφού αρχικά θα μαλακώσει υπερβολικά και στη συνέχεια θα γίνει σκληρό και ξερό. Όταν ζεσταίνεις στον φούρνο μικροκυμάτων φρόντισε να έχεις καλύψει το σκεύος με λαδόκολλα. Ρίχνε τακτικά μία ματιά και ένα ανακάτεμα για να ζεσταθεί ομοιόμορφα.

Φούρνος

Επειδή παίρνει χρόνο αρχικά να ζεσταθεί ο φούρνος και στη συνέχεια να ζεσταθεί το φαγητό κράτα αυτή την επιλογή για τις μέρες που δεν βιάζεσαι. Ή για κάθε φορά που έχεις μεγάλη ποσότητα φαγητού. Έξτρα τιπ: Αν πρόκειται να ζεστάνεις λαζάνια ή πατάτες ογκρατέν πρόσθεσε λίγο νερό ή γάλα στις άκρες και κάλυψε με αλουμινόχαρτο το φαγητό ώστε να μείνει ζουμερό.

Βάλε το χθεσινό φαγητό στο φουρνάκι

Είναι κατάλληλο να ζεστάνεις το χθεσινό φαγητό που δεν μπορεί να μπει στον φούρνο μικροκυμάτων, αλλά και η ποσότητα είναι μικρή για να βάλεις σε λειτουργία τον φούρνο σου. Για παράδειγμα όταν πρόκειται για ένα κομμάτι πίτσας ή για πίτες. Είναι επίσης ιδανικό για να ζεστάνεις πρωτεϊνες και λαχανικά. Ειδικά αν δεν σε πειράζει να πάρουν λίγο παραπάνω χρώμα στο εξωτερικό τους.

Η χθεσινή πίτσα στο τηγάνι

Το ήξερες ότι το τηγάνι είναι το κατάλληλο σκεύος για να ζεστάνεις την πίτσα που έχει περισσέψει; Σίγουρα το φουρνάκι είναι καλό για ένα κομμάτι αλλά για μεγαλύτερες ποσότητες το τηγάνι είναι αυτό που θα κάνει τη δουλειά. Η ζύμη θα μείνει τραγανή και το τυρί θα λιώσει ομοιόμορφα. Θα είναι σχεδόν σαν να βγήκε μόλις από τον φούρνο.

Στο κατσαρολάκι

Αν και παίρνει λίγο παραπάνω χρόνο σε σχέση με τον φούρνο μικροκυμάτων, στο κατσαρολάκι θα ζεστάνεις επίσης τις σούπες και τις σάλτσες σου. Φρόντισε να ανακατεύεις συχνά.

Ζέστανε το χθεσινό φαγητό στον ατμό

Είναι τέλειος τρόπος να ζεστάνεις φαγητά που χρειάζονται την υγρασία ή θέλουν «λεπτό χειρισμό». Θα ζεστάνεις το ψάρι που έχει περισσέψει, τα σπαράγγια ή ακόμα και την ομελέτα.