TIPS

Μπαγιάτικο ψωμί: Η πιο έξυπνη χρήση του. Δεν πετάμε τίποτα

Unsplash

Οι γνώστες της κουζίνας λένε συχνά πως δεν πετάνε κανένα από τα υλικά που περισσεύουν. Με λίγη σκέψη και μπόλικη φαντασία μπορείς να επαναχρησιμοποιήσεις κάθε υλικό. Το μπαγιάτικο ψωμί είναι ένα από αυτά.

Η πιο γνωστή του χρήση είναι μέσα στον κιμά για να γίνουν τα μπιφτέκια ή τα κεφτεδάκια σου αφράτα.

Ας δούμε όμως και μία πολύ έξυπνη και απλή που ίσως δεν την είχες σκεφτεί. Δεν είναι άλλη από τα τραγανά κρουτόν.

Κόβεις το ψωμί σε φέτες και μετά τις φέτες σε μικρά κυβάκια. Τα απλώνεις σε ένα αντικολλητικό ταψί και τα ραντίζεις με λίγο ελαιόλαδο. Προσθέτεις αλάτι και ελάχιστο πιπέρι και τα ψήνεις στον αέρα για 5 λεπτά.

Για έξτρα γεύση προσθέτεις όποιο μυρωδικό σου αρέσει. Μυστικό: Πριν τα ψήσεις πέρασέ τα με μία σκελίδα σκόρδο για τη γεύση.