LIFE

Άριελ η Μικρή Γοργόνα: H live-action εκδοχή της έχει εντυπωσιακό cast, diversity και αντιδράσεις

Invision/AP Jordan Strauss

Οι live-action ταινίες «ζωντανεύουν» όλες τις αγαπημένες μας Disney βιντεοκασέτες, αλλά το κάνουν με μία σύγχρονη ματιά.

Μπορεί η πανδημία να έβαλε σε αναμονή αμέτρητες παραγωγές που σκόπευαν να ξεκινήσουν γυρίσματα, αλλά σιγά σιγά, επιστρέφουμε σε μία κάποια κανονικότητα και ένα ένα τα projects, μπαίνουν σε εφαρμογή. Ένα εξ αυτών είναι η σύγχρονη εκδοχή της Άριελ. Η Μικρή Γοργόνα ξεκινά το καλοκαίρι γυρίσματα στη Σαρδηνία και το cast είναι ο βασικός λόγος για να τη δούμε.

Η αμφιλεγόμενη Άριελ και η υπεράσπισή της από την original

Θυμάσαι τα κλασικά κόκκινα μαλλιά και τη λευκή επιδερμίδα της Μικρής Γοργόνας; Ώρα να τα ξεχάσεις, διότι η νέα Άριελ θα είναι η Halle Bailey, μέλος του R&B συγκροτήματος CHLOE X HALLE. Εννοείται ότι θα υπήρχαν άνθρωποι που θα αντιδρούσαν με τη μη στερεοτυπική εικόνα της και έτσι δεν μάς εξέπληξε και τόσο η δημιουργία του hashtag #NotMyAriel, στο Twitter. Όπως όλα δείχνουν, δεν γίνεται να είσαι από τη Δανία και να έχεις μαύρο χρώμα.

Η φωνή της Άριελ, έτσι όπως την γνωρίσαμε μέσα από την animated εκδοχή του 1989, υπερασπίστηκε σθεναρά την επιλογή της Bailey για τον ρόλο. «Νομίζω ότι αυτό που μετρά είναι το πνεύμα του χαρακτήρα. Η καρδιά και η ψυχή που φέρνεις στον ρόλο που υποδύεσαι. Ανεξαρτήτως χρώματος, εθνικότητας, διαλέκτους, ύψους ή βάρους, χρειάζεται να μπορούμε να λέμε την ιστορία μας» έχει δηλώσει η ηθοποιός Jodi Benson. Εξίσου υποστηρικτική ήταν και η εταιρία παραγωγής της με μία λιτή αλλά συγκεκριμένη δήλωση «προς όλες τις άτυχες και καημένες ψυχές, οι Δανοί μπορούν να είναι και μαύροι».

Το cast αφρόκρεμα της “Άριελ”

Σε περίπτωση που θα ήθελες να ακούσεις σπουδαία ονόματα στο cast της Άριελ, τι θα έλεγες για τον Javier Bardem στον ρόλο του πατέρα της Άριελ και τη Melissa McCarthy ως φανταστική Ούρσουλα; Στον ρόλο του γλάρου η Awkwafina (μην με ρωτήσεις πώς και τι), ο μικρός Jacob Tremblay (που είδες στο οσκαρικό Room) που θα υποδυθεί τον Φούσκα, το ψαράκι που ακολουθεί παντού τη μικρή Γοργόνα και ο Daveed Diggs θα είναι ο κάβουρας Sebastian. Όσο για τον Πρίγκιπα Έρικ, εφόσον ο Harry Styles απέρριψε τον ρόλο, ανήκει πλέον στον Jonah Hauer-King και τον έχεις δεις στις πρόσφατες «Μικρές Κυρίες».

Πότε θα δούμε τη Μικρή Γοργόνα;

Αν και οι πληροφορίες για το project έχουν ξεκινήσει να διαρρέουν από το καλοκαίρι του 2019, η πανδημία έβαλε και αυτήν την παραγωγή σε pause. Ωστόσο, τα τελευταία νέα θέλουν την Άριελ να κάνει ξεκινά γυρίσματα πολύ σύντομα, στη Σαρδηνία. Και εμείς ευχόμαστε να μην αργήσει η μέρα που θα δούμε μία διαφορετική Άριελ στους κινηματογράφους.

Άλλη μία σημαντική πρωτιά για την Disney

Η τελευταία φορά που είδαμε μαύρη πριγκίπισσα, ήταν το 2009, και αυτό μόνο ως φωνή. Η Anika Noni Rose ήταν η φωνή της Μοάνα (ή Tiana αν προτιμάς), αλλά τώρα θα δούμε ένα πρόσωπο σε live-action. Επίσης, αν και δεν ξέρουμε κατά πόσο θα ακολουθηθεί με ακρίβεια η πλοκή, ελπίζουμε ότι θα υπάρχει εκπροσώπηση της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας και δεν θα δούμε την Άριελ να χάνει τη φωνή της προκειμένου να είναι με τον άντρα που της αρέσει.