ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Αντώνης Κανάκης: Τα αιχμηρά σχόλια για ΣΚΑΪ και Άρη Πορτοσάλτε. Η σκληρή απάντηση του σταθμού

ANT1

Ένας στίχος του Πάνου Βλάχου έχει σταθεί αφορμή για να καταναλωθούν πολλά λεπτά τηλεοπτικού χρόνου. Ο Αντώνης Κανάκης, αφού είχε πάρει θέση υπέρ του ηθοποιού από την πρώτη στιγμή, επανήλθε στο θέμα μέσα από την εκπομπή Ράδιο Αρβύλα, που μεταδίδεται από τον ΑΝΤ1. Η νέα του τοποθέτηση, έγινε, σύμφωνα με δημοσιεύματα, λίγες ημέρες αφού η εταιρεία του, Tony Productions έχασε σε δικαστική διαμάχη που είχε με τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Η αντιδικία μεταξύ του παρουσιαστή και του σταθμού, είχε ξεκινήσει όταν ο Αντώνης Κανάκης κατηγόρησε τον ΣΚΑΪ για μη τήρηση συμβατικών υποχρεώσεων, κατηγορίες τις οποίες αρνήθηκε ο σταθμός. Οι κατηγορίες προέκυψαν στο τέλος της συνεργασίας μεταξύ της εκπομπής Ράδιο Αρβύλα που παρουσιάζει ο Αντώνης Κανάκης και του ΣΚΑΪ, καθώς η σύμβαση μεταξύ τους καταγγέλθηκε από τον σταθμό τον Ιανουάριο του 2020.

Ο Αντώνης Κανάκης και η εταιρεία τους ζήτησαν από τη Δικαιοσύνη να αναγνωρίσει την ακυρότητα της καταγγελίας της σύμβασης και να τους δοθεί χρηματική αποζημίωση. Το δικαστήριο, ωστόσο, δεν τον δικαίωσε. Περισσότερες λεπτομέρειες για το πώς ξεκίνησε αυτή η διαμάχη, ανέφερε σε πρόσφατο ρεπορτάζ της εκπομπής Πρωινό ΣουΣου, ο διευθυντής του περιοδικού ΟΚ!, Νίκος Γεωργιάδης.

Ο Αντώνης Κανάκης τοποθετείται εκ νέου για τον Πάνο Βλάχο και τον Άρη Πορτοσάλτε

Μέσα από την εκπομπή Ράδιο Αρβύλα και με αφορμή τη συζήτηση για τον Πάνο Βλάχο και ένα θέμα, που «δεν είναι όμως θέμα, το κάναμε θέμα με το ζόρι», όπως είπε ο ίδιος, ο Αντώνης Κανάκης έκανε αιχμηρά σχόλια κατά του σταθμού αλλά και του δημοσιογράφου, Άρη Πορτοσάλτε που αποφάσισε να κινηθεί νομικά εναντίον του Πάνου Βλάχου για τον στίχο «μέσα σε έναν σάκο βάλτε, Άδωνι και Πορτοσάλτε».

«Μόνοι σας μπήκατε στον ίδιο σάκο όταν αποφασίσατε ότι θα εγκαταλείψετε κάθε αρχή της δημοσιογραφίας και αντί να είστε οι δημοσιογράφοι που θα στέκεστε απέναντι στην εξουσία και θα την ελέγχετε για λογαριασμό του πολίτη, εσείς κάνατε ακριβώς το αντίθετο. Δική σας επιλογή ήταν, μόνοι σας μπήκατε στον σάκο», είπε μεταξύ άλλων ο Αντώνης Κανάκης, αναφερόμενος στο «τσουβάλιασμα» που κατά τον ίδιο (και όχι μόνο) εννοούσε ο στίχος του Πάνου Βλάχου για την πολιτική εξουσία και τη δημοσιογραφία στη χώρα μας.

«Υπάρχει ένας κανόνας στη σάτιρα που λέει ότι αυτοί που ενοχλούνται περισσότερο είναι αυτοί που είναι ένοχοι για όλα όσα η σάτιρα τους καταλογίζει. Στο παρελθόν, όταν η πολιτική και η δημοσιογραφική εξουσία δέχονταν τα βέλη της σάτιρας, δεν έμπαιναν ποτέ στη διαδικασία του διαλόγου. Είχαν τουλάχιστον την ανωτερότητα και το μεγαλείο να τη δεχτούν. Σήμερα δεν συμβαίνει αυτό, όχι μόνο γιατί είναι “μικροί” οι άνθρωποι που εμπλέκονται, αλλά και γιατί έχουν αυτό το στοιχείο της επιβολής, που θέλουν να ελέγξουν τα πάντα», πρόσθεσε ο Αντώνης Κανάκης.

Αναλύοντας ακόμα περισσότερο το ζήτημα μίλησε για πώς γίνεται ένα θέμα εκ του μη όντος στα ελληνικά ΜΜΕ και έκανε λόγο για διαστρέβλωση της αλήθειας από τον δημοσιογράφο, τον οποίο έθιξε η σάτιρα.

«Έχουμε κατ’ αρχάς αυτόν που ενοχλείται από τη σάτιρα, καλός μαθητής του Γκέμπελς, ξέρει τι θα κάνει αυτός: διαστρεβλώνει όλη την αλήθεια. Το βαφτίζουν αυθαίρετα “παρακίνηση βίας”, ενώ κανένας άλλος από εμάς δεν έχει κάνει αυτόν τον παραλληλισμό και μετά ταΐζουν αυτό το αυθαίρετο συμπέρασμα στους δικούς τους στα ΜΜΕ. Και το παίρνουν μετά οι δημοσιογράφοι και έχουμε τα “έπρεπε να παρακινήσει σε βία;”. Τα “άσε μας κουκλίτσα μου” εδώ κολλάνε. Επειδή σου το είπε ο Πορτοσάλτε;», είπε ο Αντώνης Κανάκης και τόνισε ότι δεν μιλά για όλους τους δημοσιογράφους.

Οι αιχμές για τη σχέση του σταθμού με τη δικαιοσύνη

Έπειτα ακολούθησαν οι αιχμές του προς τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και τη σχέση του με τη Δικαιοσύνη.

«Και τρίτο στάδιο, βέβαια, η Δικαιοσύνη: πρέπει να τα απαγορεύσουμε αυτά τα πράγματα, πρέπει να τιμωρηθούν. Και μπορεί ο ΣΚΑΪ να μην τα πηγαίνει καλά με την ουσία της Δικαιοσύνης αλλά μπορώ να σας εγγυηθώ ότι τα πηγαίνει πολύ καλά με τη λειτουργία της Δικαιοσύνης. Και εκεί μπορούν σίγουρα να δικαιωθούν αυτοί οι άνθρωποι. Είναι πραγματικά ντροπιαστικά αυτά τα πράγματα που γίνονται», σημείωσε ο Αντώνης Κανάκης, τονίζοντας στη συνέχεια ότι:

«Είμαστε Ιράν, είμαστε τόσο πίσω και το σύστημα παίζει αυτό το παιχνίδι τόσο ανεγκέφαλα με τέτοια θέματα όπως είναι η ελευθερία του λόγου και το δικαίωμα οποιουδήποτε καλλιτέχνη να εκφράζει ό,τι θέλει».

«Και ξαναλέμε: όλα αυτά από ένα αυθαίρετο συμπέρασμα και μία διαστρέβλωση της αλήθειας, γιατί έτσι τους βολεύει. Είναι πολύ επικίνδυνα πράγματα αυτά. Αυτοί οι άνθρωποι ποτέ δεν απαντούν επί της ουσίας, πάντα και μόνο λασπολογία. Το τι βία έχουμε υποστεί εμείς από αυτούς… Θυμάστε τι έλεγαν τότε για τα Τέμπη; Θυμάστε τις εκπομπές που είχαμε κάνει τότε και η ΕΣΗΕΑ αντί να επιτεθεί σε αυτούς τους ανθρώπους έβγαλε ανακοίνωση εναντίον μας. Τα θυμάστε αυτά τα πράγματα;», συνέχισε την αιχμηρή του τοποθέτηση ο Αντώνης Κανάκης.

«Υπάρχει και αυτή η διχαστική λογική ότι ή συμφωνείς μαζί τους ή αν διαφωνείς είσαι αριστερός. Δεν υπάρχουν σκεπτόμενοι πολίτες σε αυτή τη χώρα, ελεύθεροι ανεξάρτητοι πολίτες. Αυτό το δίπολο πάντα, γιατί αυτό μας βολεύει.

Άρη, μη στεναχωριέσαι. Αν δεν αρκούν τα αλεξίσφαιρα αυτοκίνητα του αφεντικού σου, με τα οποία κινείσαι, οι μυστικοί αστυνομικοί που σε φυλάνε, τα ελικόπτερα που πετάνε από πάνω σου, οι διμοιρίες των ΜΑΤ που παραμονεύουν θα σε προστατεύσουμε εμείς, γιατί είσαι ένα πολύτιμο αγαθό για τη σάτιρα και δεν πρόκειται να αφήσουμε κανέναν να σε πειράξει», κατέληξε ο παρουσιαστής της εκπομπής Ράδιο Αρβύλα, απευθυνόμενος στον Άρη Πορτοσάλτε.

Η απάντηση του ΣΚΑΪ στον Αντώνη Κανάκη

Όταν ξεκίνησε η αναπαραγωγή της τοποθέτησης αυτής του Αντώνη Κανάκη μέσω της οποίας άφησε αιχμές κατά του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, ο τελευταίος εξέδωσε ανακοίνωση – απάντηση, προς τον παρουσιαστή. Μην περιμένεις τους τόνους να πέσουν και τα πράγματα να μαλακώσουν. Η ανακοίνωση είναι σε σκληρό ύφος και ο σταθμός καταλήγει να εύχεται «περαστικά» στον Αντώνη Κανάκη, τον οποίο κατηγορεί ότι μόνο και μόνο λόγω της επωνυμίας του θεωρεί «ότι όλα πρέπει να λειτουργούν υπέρ σου».

«Ο κύριος Α. Κανάκης, όπως δηλώνει, δε γνωρίζει καλά “τη λειτουργία της δικαιοσύνης”, τουλάχιστον όσο καλά την γνωρίζει ο ΣΚΑΪ. Δεν γνωρίζει δηλαδή ότι η δικαιοσύνη στην Ελλάδα δε χαρίζει 2,5 εκ. ευρώ αν δεν τα έχεις δουλέψει μόνο και μόνο επειδή λέγεσαι Αντώνης Κανάκης και θεωρείς ότι όλα πρέπει να λειτουργούν υπέρ σου. Χρήματα τα οποία άνθρωποι, στους οποίους απευθύνεται καθημερινά με λαϊκίστικες φανφάρες και δήθεν επίγνωση των δυσκολιών που περνάνε, δε θα δούνε ποτέ και ας δουλεύουν από το πρωί ως το βράδυ.

Λυπούμαστε κύριε Κανάκη που γνωρίζουμε πώς λειτουργεί η δικαιοσύνη και σας στεναχωρήσαμε. Μπορείτε να συνεχίσετε να βγάζετε χολή. Περαστικά σας και με τις υγείες σας», αναφέρει αναλυτικά η απάντηση του σταθμού.