ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Αντώνης Κανάκης: Επιστροφή στον ΑΝΤ1, 3 χρόνια μετά την αιφνιδιαστική αποχώρησή του

Μπορεί να χρησιμοποιούμε τα δημοσιογραφικά κλισέ χωρίς έλεος κι έτσι τα μάτια σου να έχουν γεμίσει κατά καιρούς με «βόμβες», με «είδηση – σοκ», με «πλέει σε πελάγη ευτυχίας» και πολλές άλλες τέτοιες φράσεις. Ωστόσο, στην περίπτωση αυτή η «βόμβα» είναι μάλλον επιεικής έκφραση. Ο Αντώνης Κανάκης επιστρέφει στον ΑΝΤ1. Μαζί και οι τηλεοπτικές του εκπομπές. Τι έγινε ρε παιδιά; Μας πιάσανε στον ύπνο;

Ο Σπύρος Παπαδόπουλος στους Απαράδεκτους σίγουρα θα είχε την ίδια αντίδραση με εμάς καθώς διαβάζουμε την επίσημη ανακοίνωση του ΑΝΤ1. Ο Αντώνης Κανάκης επιστρέφει στον τηλεοπτικό σταθμό τον οποίο επί 22 χρόνια θεωρούσε τηλεοπτικό του «σπίτι» και το άσμα της Καίτης Γαρμπή «Περασμένα – Ξεχασμένα» κάπου παίζει σαν μουσικό χαλί στο βάθος. Θα το ακούσεις κι εσύ κάπου μέσα στο κεφάλι σου διαβάζοντας την ανακοίνωση που ακολουθεί.

Ο Αντώνης Κανάκης επιστρέφει «σπίτι» του (τρία χρόνια αφού έκλεισε την πόρτα στον ΑΝΤ1)

O Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ ανακοινώνει με ιδιαίτερη χαρά την επιστροφή του Αντώνη Κανάκη στο επί 22 χρόνια τηλεοπτικό του σπίτι και τη γενικότερη συνεργασία του με την TonyProductions στις media δραστηριότητές του.

Από το 1997 η σχέση των δύο πλευρών είναι γεμάτη δημιουργία και επιτυχίες. Σήμερα, ο δημιουργός-παραγωγός των πλέον αγαπημένων και διαχρονικών τηλεοπτικών προγραμμάτων, επιστρέφει μαζί με την εκλεκτή του ομάδα στον ΑΝΤ1 και μαζί τους επιστρέφουν τα πολυαναμενόμενα “ΡΑΔΙΟ ΑΡΒΥΛΑ” και “ΒΙΝΥΛΙΟ”.

Ο Αντώνης Κανάκης αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα κομμάτια της ιστορίας του ΑΝΤΕΝΝΑ και η ιστορία αυτή θα συνεχίσει να γράφεται μέσα από τη συχνότητά του.

Η αιφνιδιαστική αποχώρηση του 2018

Το ίδιο αιφνιδιαστικά είχε ανακοινώσει ο Αντώνης Κανάκης την απόφασή του να ολοκληρώσει τη συνεργασία του με τον ΑΝΤ1 το 2018. Ο παρουσιαστής του Ράδιο Αρβύλα και του Βινυλίου, για τον οποίο ο σταθμός είχε ανακοινώσει το 2017 ότι θα αναλάβει και διευρυμένο διοικητικό ρόλο έκανε λόγο σε μία επιστολή του προς τα ΜΜΕ, για μακροχρόνιες προσπάθειες του να βρεθεί μία συναινετική λύση για τη λήξη της συνεργασίας τους, ωστόσο, αυτές έπεσαν στο κενό.

Tο ζήτημα σύμφωνα με τον παρουσιαστή είχε να κάνει με την διατάραξη της εμπιστοσύνης του προς τον σταθμό. Η «διάρρηξη εμπιστοσύνης» προέκυψε και λόγω της καλλιέργειας φημών που τον ήθελαν υπεύθυνο για αποφάσεις που αφορούσαν την late night ζώνη του καναλιού τις οποίες ο ΑΝΤ1 δεν διέψευσε ποτέ.

«Μετά από ένα τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, σε μια τέτοια απόφαση θα μπορούσαν να με οδηγήσουν μια σειρά λόγων κυρίως αρχής και διάρρηξης της εμπιστοσύνης», έγραφε τότε ο Αντώνης Κανάκης. Ο ίδιος βέβαια στο τέλος της επιστολής του ανέφερε ότι στα 21 χρόνια της συνεργασίας του με τον σταθμό «χτίστηκαν ισχυρές ανθρώπινες σχέσεις» κι αυτό δεν είναι που μένει στο τέλος;

Αντώνης Κανάκης: Από την αποχώρηση στην επιστροφή

Μετά τον ΑΝΤ1 οι εκπομπές Ράδιο Αρβύλα και Vinylio επικεφαλής των οποίων είναι ο Αντώνης Κανάκης, βρήκαν στέγη στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ. Η λήξη της συνεργασίας του με τον σταθμό ήρθε έναν χρόνο μετά, με απολύτως επεισοδιακό τρόπο και ανακοινώσεις εκατέρωθεν, δημοσιοποιήσεις emails και επικοινωνιών, μέσω των οποίων η κάθε πλευρά έριχνε το φταίξιμο για τη λύση της συνεργασίας στην άλλη.

O παρουσιαστής είχε αναφέρει πως ο ίδιος και η ομάδα του δεν θα συνεχίσουν την συνεργασία τους με τον τηλεοπτικό σταθμό, ενώ άφησε αιχμές για «πρωτόγνωρα συναισθήματα» στα 31 χρόνια που εργάζονται στην τηλεόραση. Από την άλλη, πηγές από τον σταθμό ανέφεραν πως το κανάλι «έχει τηρήσει στο ακέραιο» ό,τι είχε συμφωνηθεί και συζητηθεί ανάμεσα στους υπεύθυνους του καναλιού και στους συντελεστές της εκπομπής Ράδιο Αρβύλα. Ο Αντώνης Κανάκης είχε δηλώσει επίσης εκείνη την εποχή μέσω νομικού εκπροσώπου ότι η υπόθεση επρόκειτο να οδηγηθεί στα δικαστήρια.

Το 2020 οι εκπομπές του Αντώνη Κανάκη προβλήθηκαν μέσα από το κανάλι τους στο YouTube, όπου έδειξαν να διατηρούν τη δυναμική τους στο κοινό έστω κι αν το μέσο είχε αλλάξει. Σύντομα ολόκληρη η παρέα του παρουσιαστή βρέθηκε στη συχνότητα του Open Beyond.

Το Open και ο ΑΝΤ1 διεκδικούσαν τον Αντώνη Κανάκη σύμφωνα με τα δημοσιεύματα των τελευταίων εβδομάδων. Τελικά η πλευρά του ΑΝΤ1 επικράτησε και μένει να δούμε τι αλλαγές θα φέρει η είσοδος του Ράδιο Αρβύλα αρχικά στον προγραμματισμό του καναλιού. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Τίνας Μεσσαροπούλου στην εκπομπή Happy Day, η εκπομπή αναμένεται να κάνει πρεμιέρα τον Νοέμβριο.