ΤΑΙΝΙΕΣ

Almodòvar: Επιστρέφει με ταινία-ύμνο στη μητρότητα (και τη μούσα του)

AP Photo © 2021 Andrew Medichini, File

Ο σκηνοθέτης Pedro Almodóvar επιστρέφει κάνοντας αυτό που ξέρει καλύτερα: υπέροχες ταινίες με κεντρικό θέμα τις μητέρες και τη μούσα του στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Η Sony Pictures Classic πήρε τα δικαιώματα για τη Βόρειο Αμερική, Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία και η ταινία “Parallel Mothers” ξεκίνησε γυρίσματα πριν λίγους μήνες στη Μαδρίτη, με πρωταγωνίστρια την Penelope Cruz (βεβαίως, βεβαίως), την Aitana Sánchez Gijón και την ανερχόμενη Milena Smit.

Η πλοκή της νέας ταινίας του Pedro Almodòvar

Η ταινία επικεντρώνεται σε 3 μητέρες, με τον σκηνοθέτη να διευρύνει την οπτική του πάνω στο θέμα της μητρότητας, απεικονίζοντας τις ατέλειες μίας γυναίκας μέσα σε αυτόν τον ρόλο. Η αλήθεια είναι ότι αυτή η ιδέα βρισκόταν για καιρό στο πίσω μέρος του μυαλού του, αλλά η πανδημία καθυστέρησε την εξέλιξη του project. Αυτό όμως του έδωσε τον χρόνο να τελειοποιήσει το σενάριό του.

«Με την ταινία “Parallel Mothers” (Madres Paralelas), επιστρέφω στο σύμπαν των γυναικών, στη μητρότητα, στην οικογένεια. Μιλώ πάντα για τη σημασία των προγόνων μας. Την αναπόφευκτη παρουσία της μνήμης. Υπάρχουν πολλές μητέρες στις ταινίες μου, αλλά αυτές που θα δείτε στη νέα ταινία είναι πολύ διαφορετικές. Ειδικά συγκριτικά με αυτές που έχει ήδη υποδυθεί η Penelope. Ως αφηγητής ιστοριών, εμπνέομαι κατά βάση από ατελείς μαμάδες, γιατί αυτές με ενδιαφέρουν και ως αναγνώστη. Οι Penelope Cruz, Aitana Sánchez Gijón και Milena Smit θα είναι οι κεντρικές ηρωίδες, με τον Israel Elejalde να υποδύεται τον κεντρικό άντρα της υπόθεσης. Πρόκειται για ένα έντονο δράμα, ή τουλάχιστον έτσι θέλω να ελπίζω», δήλωσε ο Almodòvar για το επερχόμενο project του.

Οι πρώτες εικόνες από τα γυρίσματα