ΤΑΙΝΙΕΣ

The Devil Wears Prada: 15 fun facts για την ταινία που κυκλοφόρησε πριν από 15 χρόνια ακριβώς

Πριν από 15 χρόνια ακριβώς, κυκλοφόρησε η ταινία που έμελλε να γίνει το σημείο αναφοράς της μόδας και της συναδέλφου που σε έχει βάλει στο μάτι.

Δεν μπορώ να καταλάβω πώς πέρασαν 15 χρόνια, αλλά τα outfits της Anne Hathaway, η λαχτάρα της Emily να πάει στο Παρίσι και ο αυταρχισμός της Meryl Streep είναι οι πρώτες εικόνες που σου έρχονται στο μυαλό όταν ακούς τις λέξεις “The Devil wears Prada”. Σαν σήμερα, 1η Ιουλίου, η ταινία κυκλοφόρησε στις κινηματογραφικές αίθουσες και τα υπόλοιπα είναι ιστορία. Ας γιορτάσουμε αυτά τα 15 χρόνια με 15 fun facts που μάλλον δεν γνώριζες για την ταινία.

Ο όρος της Gisele

Το μοντέλο Gisele Bundchen δέχτηκε να κάνει ένα cameo στην ταινία υπό έναν όρο. Να μην υποδυθεί το μοντέλο. Επίσης, το όνομά της αναφέρεται και στο ομώνυμο βιβλίο.

Η Anne Hathaway δεν ήταν η πρώτη επιλογή

Πολλές γνωστές ηθοποιοί πέρασαν από casting, πριν καταλήξουν στη γλυκιά Anne Hathaway. Η Claire Danes και η Juliette Lewis κρίθηκαν ακατάλληλες για τον ρόλο της Andy. Ναι, συμφωνούμε.

Η Meryl Streep ήταν η μόνη επιλογή

Όχι ότι σε εκπλήσσει αυτή η πληροφορία, αλλά η Meryl Streep ήταν η μόνη που δεν πέρασε από casting και ήξεραν εξαρχής ότι ήταν η ιδανική για να υποδυθεί τη Miranda. Ωστόσο, δεν πίστευαν ότι θα κατάφερναν να την πείσουν, αν και αρχικά την αδίκησαν ως προς το οικονομικό κομμάτι. Κατέληξε να πάρει τα διπλάσια και οι υπογραφές έπεσαν.

Η Meryl Streep δεν πήγε ποτέ στο Παρίσι

Αν και η Miranda φαίνεται να είναι στο Παρίσι, η εταιρία παραγωγής αποφάσισε ότι θα ήταν πολύ ακριβό και τελικά ταξίδεψαν μόνο οι Anne Hathaway και Simon Baker.

Το κόστος των ρούχων

Μπορεί να τσιγγουνεύτηκαν τα αεροπορικά, αλλά δεν συνέβη κάτι τέτοιο και με τα ρούχα. Η ενδυματολόγος Patricia Field προμήθευσε την ταινία με πολλά κομμάτια κορυφαίων σχεδιαστών, που ανήλθαν στο ποσό του 1 εκατομμυρίου δολαρίων.

Η τοξική σχέση της Anne Hathaway

Την περίοδο των γυρισμάτων, η πρωταγωνίστρια συζούσε με έναν τύπο που είχε κατηγορηθεί για υπεξαίρεση και δεν της επέτρεπε να δουλεύει, ειδικά τη νύχτα. Γεγονός που την επηρέαζε στα βραδινά γυρίσματα.

Η Meryl Streep εμπνεύστηκε από τον Clint Eastwood

Μπορεί ο ρόλος να γράφτηκε με αφορμή την προσωπικότητα της Anne Wintour, αλλά η Meryl Streep είχε άλλον στο μυαλό της. «Η φωνή μου του έμοιαζε γιατί καταφέρνει πάντα να επιβάλλεται, χωρίς ποτέ να την υψώνει. Ο τρόπος που περπατούσα ήταν, δυστυχώς, ο δικός μου».

Η έμπνευση για τον ρόλο της Andy

Έτσι όπως η Miranda ήταν το πρόσωπο που βασίστηκε στην Anne Wintour, η Andy, αντίστοιχα βασίστηκε στη βοηθό της, Plum Sykes.

Η εμφάνιση του Valentino

Μήπως θυμάσαι το σύντομο πέρασμα του σπουδαίου σχεδιαστή; Πολλοί πιστεύουν ότι δεν είδαμε κάποιον άλλο γιατί υπήρχε ο φόβος του ban από την Anne Wintour στις σελίδες της Vogue.

Όταν έκοψαν την κόρη της Meryl Streep από το “The Devil wears Prada”

Γυρίστηκε μία σκηνή στα Starbucks και την barista υποδυόταν η κόρη της, Mamie Gummer. Τελικά, δεν την είδαμε ποτέ.

Οι αποστάσεις της Meryl Streep

Οι σχέσεις της ηθοποιού με το υπόλοιπο cast ήταν αρκετά ψυχρές, αλλά υπήρχε λόγος. Η Streep έχει δηλώσει ότι αν γίνονταν φίλοι, αυτό θα ρίσκαρε την παγωμένη ατμόσφαιρα των γυρισμάτων.

Η Emily Blunt έγινε εργασιακό σύμβολο

Δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχεις στείλει στην κολλητή σου κάποιο από τα memes που περιγράφουν τη σχέση μεταξύ συναδέλφων.

Η φιλία που δεν ξέραμε

Αν και έχουν περάσει πολλά χρόνια, η Emily Blunt βλέπει τον Stanley Tucci σαν οικογένειά της. Επίσης, αυτή h ταινία ήταν ο λόγος που ο Tucci γνώρισε και παντρεύτηκε την αδερφή της.

Κανείς δεν ήθελε να γίνει sequel

Μάλλον το cast νιώθει όπως και εκείνο των FRIENDS. Θα ήθελαν να συνεργαστούν ξανά, αλλά σε κάποιο άλλο project.

To budget ήταν σφιχτό

Τώρα καταλαβαίνουμε γιατί δεν ταξίδεψε η Meryl Streep μέχρι το Παρίσι. Παρόλα αυτά, τα κέρδη του ήταν οκταπλάσια.