ΜΑΡΚΟΣ ΣΕΦΕΡΛΗΣ

Ακυρώνεται η παράσταση “Ζητείται Ψεύτης”. Η επιστολή και το παρασκήνιο

Σε συνέχεια της επιστροφής των θεατρικών μεταφορών των ταινιών του παλιού ελληνικού κινηματογράφου ο Μάρκος Σεφερλής θα πρωταγωνιστούσε στο «Ζητείται Ψεύτης». Κι ενώ όλοι περίμεναν την ημερομηνία της πρεμιέρας, τους πρόλαβε η ακύρωση.

Τα ονόματα των πρωταγωνιστών, που είχαν ανακοινωθεί, ήταν ο Μάρκος Σεφερλής, ο Γιώργος Παρτσαλάκης, η Ναταλία Δραγούμη και η Αποστολία Ζώη. Ωστόσο ο θίασος δεν είχε συναντηθεί και οι πρόβες δεν είχαν ξεκινήσει.

«Ξαφνικά χθες, οι 25 συμμετέχοντες ηθοποιοί έλαβαν επιστολή από τις Θεατρικές Σκηνές, που τους ανακοίνωνε τη ματαίωση της αναβίωσης της παράστασης, για λόγους που δεν ευθύνεται η ίδια», ανέφερε ο Άρης Καβατζίκης και συμπλήρωσε διαβάζοντας την επιστολή: «Οι προσπάθειες απέβησαν άκαρπες για λόγους που εκφεύγουν της σφαίρας επιρροής και ευθύνης μας με αποτέλεσμα η εταιρεία να υποστεί μεγάλη επιχειρηματική ζημιά».

NDP Photo Agency

 

Ο Μάρκος Σεφερλής με τον Πέτρο Ζούλια, που θα σκηνοθετούσε την παράσταση.

Οι λόγοι της ακύρωσης δε διευκρινίστηκαν όμως μία πρώτη γεύση την πήραμε. «Έχουν να κάνουν με πρωταγωνιστές της παράστασης, οι οποίοι τελευταία στιγμή προέβαλαν παράλογες απαιτήσεις που δεν είχαν συμφωνηθεί (οικονομικές και σχετικά με τη ”μαρκίζα”), αλλά και με την παράκληση της παραγωγής να μην υπάρξουν εμφανίσεις σε θέατρα της Αθήνας για το διάστημα Δεκέμβρης-Γενάρης».