ΦΥΤΑ

Αγίου Βαλεντίνου: 5 φυτά εσωτερικού χώρου που συμβολίζουν την αγάπη

iStock

Η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου συνδέεται σχεδόν πάντα με λουλούδια και ολάνθιστα φυτά. Όσο κλισέ κι αν βρίσκεις τη γιορτή των ερωτευμένων, δεν μπορούμε να αμφισβητήσεις το γεγονός πως τα λουλούδια και τα φυτά αποπνέουν μια ατόφια ρομαντική αύρα και φυσικά είναι πάντα καλοδεχούμενα. Κανείς δεν είπε όχι σε ένα μπουκέτο από κόκκινα τριαντάφυλλα (εκτός και αν είσαι στα χωρίσματα).

Σίγουρα, λοιπόν, δεν χρειάζεται να περιμένεις να γράψει το ημερολόγιο 14 Φλεβάρη για να χαρίσεις ένα μπουκέτο λουλουδιών ή μια εντυπωσιακή γλάστρα, αλλά ποιες είμαστε εμείς για να στο απαγορέψουμε; Παρακάτω, λοιπόν, συγκεντρώσαμε για εσένα 5 φυτά εσωτερικού χώρου που συμβολίζουν την αγάπη γενικά -και ειδικά την αγάπη σου προς τον παραλήπτη τους (για πολύ καιρό μάλιστα). Ξέχνα λοιπόν τα μπουκέτα λουλουδιών που θα ξεραθούν σε λίγες μέρες και γιόρτασε την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, επενδύοντας σε μία από τις παρακάτω επιλογές.

Αγίου Βαλεντίνου: 5 φυτά εσωτερικού χώρου που συμβολίζουν την αγάπη

Ανθούριο

Συμβολισμός: Φιλοξενία, αγάπη και αφθονία

φυτά Unsplash

Φύλλα σε σχήμα καρδιάς και κόκκινο χρώμα στα γυαλιστερά του άνθη: Το ανθούριο συγκαταλέγεται ανάμεσα στα φυτά εσωτερικού χώρου, ιδανικά για να κάνεις δώρο στον σύντροφό σου την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

Χόγια Kerrii

Συμβολισμός: Αγάπη και αφοσίωση

Unsplash

Εγγενές στη Νοτιοανατολική Ασία, η χόγια kerrii που έχει ακριβώς το σχήμα καρδιάς είναι το πιο cute μικροσκοπικό και full συμβολικό δωράκι για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

String of hearts

Συμβολισμός: Ισορροπία και δημιουργία σχέσης

Αγίου Βαλεντίνου: 5 ρομαντικά φυτά που συμβολίζουν την αγάπη Unsplash

Γεμάτο με κλαδάκια από τα οποία κρέμονται μικρά φύλλα σε σχήμα καρδιάς, το String of Hearts είναι ένα μοναδικό αειθαλές φυτό εσωτερικού χώρου που θα γίνει το πιο ξεχωριστό δώρο την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Στο Φενγκ Σούι, αυτά τα φυτά συνδέονται με το στοιχείο του νερού, που σημαίνει ότι είναι σύμβολο της ροής, της ισορροπίας, της σύνδεσης και της αρμονίας. Και επειδή η αρμονική καθημερινότητα αλλά και οι ισορροπίες είναι σημαντικές παράμετροι σε μια σχέση, το string of hearts είναι ένα δώρο-όλο νόημα για τον σύντροφό σου.

Κρασούλα

Συμβολισμός: Καλή τύχη και δημιουργία περιουσίας

φυτά Unsplash

Στο Φενγκ Σούι, η κρασούλα συμβολίζει τη φιλία και την ευημερία και δεν εννοούμε πως αν το κάνεις δώρο στ@ αγαπημέν@ σου, θα μπεις σε friendzone. Θεωρείται, επίσης, σύμβολο καλής τύχης, της ευημερίας και εξέλιξης.

 

Σπαθίφυλλο

Συμβολισμός: Αθωότητα, ενσυναίσθηση, ηρεμία

Αγίου Βαλεντίνου: 5 ρομαντικά φυτά που συμβολίζουν την αγάπη Unsplash
Αγίου Βαλεντίνου: 5 ρομαντικά φυτά που συμβολίζουν την αγάπη Unsplash

Το σπαθίφυλλο είναι σύμβολο αγνότητας, όσο αγνή είναι και η αγάπη σου.