DESIGN

Αυτό το minimal, ανακαινισμένο διαμέρισμα με θέα την Ακρόπολη, ξεχωρίζει στο Μετς

Σκαρφαλωμένο στην πλαγιά του μικρού λόφου Λογγίνου, με τον διάχυτο καλλιτεχνικό του αέρα, το Μετς ή αλλιώς η Μονμάρτη της Αθήνας, συγκαταλέγεται ανάμεσα στις γειτονιές που ξεχωρίζουν για τον ιδιαίτερο χαρακτήρα τους στο κέντρο της πόλης. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι πρόκειται για ένα «ζωντανό» μπαλκόνι με εντυπωσιακή θέα στα σημαντικότερα μνημεία της Αθήνας. Το Ζάππειο, οι Στύλοι του Ολυμπίου Διός και η Ακρόπολη βρίσκονται ανάμεσά τους. Η εξέχουσα αρχιτεκτονική του Μετς δε, είναι ακόμα ένα χαρακτηριστικό που κάνει αυτήν τη γειτονιά όμορφη και γραφική. Αρκεί μια περιπλάνηση στα σοκάκια του για να ταξιδέψεις στο παρελθόν και να θαυμάσεις τα νεοκλασικά κτίρια που εκπέμπουν αίγλη παλαιότερης εποχής.

Παρόλο, λοιπόν, που το Μετς ήταν κάποτε έρημο με διάσπαρτα σπίτια, πλέον συγκαταλέγεται ανάμεσα στις πιο κοσμοπολίτικες και πυκνοκατοικημένες περιοχές στην καρδιά της Αθήνας. Τα παλιά κτίρια και διαμερίσματα αποτελούν σημαντικό κομμάτι της ιστορίας της περιοχής, πολλά από τα οποία αναπαλαιώνονται στη σύγχρονη εποχή, διατηρώντας ταυτόχρονα τον αυθεντικό χαρακτήρα τους. Αυτόν που θυμίζει κάτι από παλιά Αθήνα.

Κάπου ανάμεσα στα πυκνοκατοικημένα δρομάκια της περιοχής, θα βρεις και αυτό το ανακαινισμένο διαμέρισμα, στον 4ο όροφο μίας πολυκατοικίας με σημείο αναφοράς την Ακρόπολη. Βασικές προϋπόθέσεις της ανακαίνισης που ανέλαβε η δημιουργική ομάδα του γραφείου ARCHZONE, ήταν η διαμόρφωση ενός minimal χώρου με ξεχωριστό design, ο οποίος θα εναρμονίζεται με τη σύγχρονη αισθητική και ταυτόχρονα θα καλύπτει τις ανάγκες ενός επαγγελματικού χώρου.

Αυτό το ανακαινισμένο διαμέρισμα στην καρδιά της Αθήνας, είναι η επιτομή του μινιμαλισμού και του σύγχρονου design

Οι κοινόχρηστοι χώροι διακρίνονται στο σχεδιασμό του project από την επένδυση ξύλου και το γκρι χρώμα στους τοίχους. Οι συγκεκριμένες επιλογές έχουν ως στόχο να κάνουν τον επισκέπτη να φτάσει μόνος του, χωρίς κάποια συγκεκριμένη ένδειξη, αλλά μέσω του σχεδιασμού, από την κεντρική είσοδο, στον χώρο του γραφείου.

Ο διαχωρισμός αυτός ορίστηκε στην κάτοψη του χώρου, σε ζώνη ημέρας που περιλαμβάνει το καθιστικό, την κουζίνα και το γραφείο, ενώ σε ζώνη νύχτας τα δύο υπνοδωμάτια και τα λουτρά του διαμερίσματος.

διαμέρισμα

Οι «κρυφοί» αποθηκευτικοί χώροι που δημιουργήθηκαν πίσω από τις ξύλινες επενδύσεις (χώρος αποθήκης – πλυντηρίου, γκαρνταρόμπα) έδωσαν λύση στα περιορισμένα τετραγωνικά και την ιδιωτικότητα των προσωπικών χώρων.

Χαρακτηριστικό, επίσης, των κοινόχρηστων χώρων είναι οι «φυγές» που διαγράφονται τόσο στις οροφές με τα γραμμικά φωτιστικά, όσο και στα έπιπλα που τηρούνται αυστηρά οι λοξές γραμμές.

διαμέρισμα

διαμέρισμα

Το μοντέρνο μπαλκόνι με θέα στην Ακρόπολη

Το γραφείο ARCHZONE ιδρύθηκε το 2004 από τη Ζωή Αντωνιάδη, Αρχιτέκτων Ε.Μ.Π. Η δημιουργική ομάδα του γραφείου αποτελείται από Αρχιτέκτονες & Interior Designers. Μετά 18 χρόνια εμπειρίας παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες σχετικά με την μελέτη, ανακαίνιση και την κατασκευή, σύμφωνα πάντα με τις εκάστοτε επιθυμίες και ανάγκες.

Από την αρχιτεκτονική μελέτη και τη μελέτη διακόσμησης, έως την ολοκλήρωση όλων των απαιτούμενων εργασιών για την πλήρη ολοκλήρωση της κατασκευής του έργου από δικά μας συνεργεία. Το γραφείο αναλαμβάνει ιδιωτικά έργα κατοικιών και επαγγελματικών χώρων.