ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Αυτό που δεν περιμέναμε να γίνει με το γκέι φιλί του Μπουρδούμη στις Σέρρες, (ευτυχώς) έγινε

Papadakis Press/ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΡΧΟΝΤΙΔΗΣ

Οι Σέρρες του Γιώργου Καπουτζίδη έκαναν πρεμιέρα στην ψηφιακή πλατφόρμα ΑΝΤ1+, την Τετάρτη 22 Μαρτίου. Θα μπορούσε να πει κανείς πως πρόκειται για μια σειρά-μίνι κατάθεση ψυχής του σκηνοθέτη, η οποία διηγείται τολμηρές και επίκαιρες ιστορίες που μας κάνουν να δούμε τη ζωή με άλλο μάτι και ν’ αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα με ειλικρίνεια, ευγένεια και αποδοχή.

Ο Γιώργος Καπουτζίδης, λοιπόν, μας ταξιδεύει στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τις Σέρρες, και παράλληλα καταφέρνει να μας «αγγίζει» με τον δικό του, μοναδικό τρόπο. Κάτι που έκανε για ακόμα μια φορά στο χθεσινό επεισόδιο, την Πέμπτη 30 Μαρτίου.

Σε αυτό, την εμφάνισή του έκανε ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης, ο οποίος ερμήνευσε τον ρόλο ενός χωρισμένου πατέρα που έφτασε στις Σέρρες ώστε να συναντήσει την κόρη του που βρισκόταν εκεί για τις ανάγκες μιας θεατρικής παράστασης της περιοχής. Κατά τη διάρκεια της παρουσίας του σε έναν γάμο φιλικού ζευγαριού, ο ίδιος δέχτηκε φλερτ από τον 30χρονο αδελφό του γαμπρού, Ανδρέα, με τον οποίο απομονώθηκαν και αντάλλαξαν ένα παθιασμένο φιλί.

Όπως, λοιπόν, αναφέραμε με αφορμή το viral φιλί ανάμεσα στην Ταμίλα Κουλίεβα και την Τάνια Τσανακλίδου στη νέα σειρά Ζωή που θα προβληθεί μέσα από τη συχνότητα του ΑΝΤ1, κάτι αρχίζει να αλλάζει στο ελληνικό, τηλεοπτικό τοπίο. Ειδικότερα όσον αφορά την προβολή και την προώθηση των δικαιωμάτων της LGBTQ+ κοινότητας.

Οι Σέρρες του Γιώργου Καπουτζίδη, τις οποίες και έγραψε «για τα γκέι παιδιά στην επαρχία», είναι ανάμεσα σε αυτές τις θετικές προσθήκες και παρουσίες στην ελληνική τηλεόραση. Θετικό, όμως, είναι και το γεγονός πως τα αρνητικά σχόλια απουσίαζαν στο 100% από το Twitter, το οποίο πολλές φορές έχει δείξει την ομοφοβική του πλευρά. Η πιο απρόσμενα θετική εξέλιξη.

Η θετική έκπληξη με το γκέι φιλί στις Σέρρες, ήταν το ίδιο το Twitter

Αντ’ αυτού, αρκετοί ήταν οι χρήστες που εξέφρασαν τα θετικά τους σχόλια γι’ αυτήν τη σκηνή -και γενικότερα τη σπουδαία σειρά που δημιούργησε ο Γιώργος Καπουτζίδης. Οι Σέρρες και το κοινό του στο Twitter, έδειξαν τον δρόμο γι’ ακόμα μια φορά.