ΦΥΤΑ

Αυτό είναι το μυστικό για να μην ξεραθούν τα φυτά σου

Pexels

Η διατροφή που ακολουθούμε καθώς και η ψυχολογία μας είναι οι 2 βασικότεροι παράγοντες που καθορίζουν την ποιότητα της ζωής και τη γενικότερη υγεία μας. Η ποιότητα του ευρύτερου well being μας, όμως, μπορεί να επηρεαστεί σημαντικά από τα συμπληρώματα διατροφής και τις βιταμίνες που μπορεί να λαμβάνουμε παράλληλα με μια υγιεινή διατροφή. Αυτή η τελευταία πρέπει να περιλαμβάνει όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός μας για να λειτουργήσει αποδοτικά.

Όπως, λοιπόν, τα συμπληρώματα διατροφής και οι βιταμίνες δεν υποκαθιστούν μια υγιεινή διατροφή, έτσι και οι βιοδιεγέρτες συμβάλλουν μεν στην πιο γρήγορη και υγιή ανάπτυξη των φυτών που έχεις μέσα στο σπίτι, το μπαλκόνι ή τον κήπο, αλλά δεν την καθορίζουν. Τα φυτά σου θα πρέπει να είναι ήδη υγιή με σκοπό οι βιοδιεγέρτες να δράσουν επικουρικά. Δηλαδή, δεν είναι απαραίτητοι για την επιβίωση των φυτών, αλλά βοηθούν σημαντικά να την πετύχεις και να διατηρήσεις τα φυτά σου ζωντανά. Αν είσαι σωστή plant mum, τότε θα δικαιωθείς με αυτό το eco-friendly προϊόν για τις πρασινάδες σου.

Τι είναι οι βιοδιεγέρτες και γιατί τους χρειάζονται τα φυτα σου;

Τι είναι, όμως, οι βιοδιεγέρτες; Αναρωτιέσαι από μέσα σου. Πρόκειται για μια κατηγορία προϊόντων, που λόγω του περιεχομένου τους σε ωφέλιμες ουσίες και μικροοργανισμούς, που μεταξύ άλλων μπουστάρουν την καλή υγεία και την ανάπτυξη των φυτών. Ευνοούν την ανάπτυξη του ριζικού τους συστήματος και παράλληλα ενισχύουν την αφομοίωση των θρεπτικών στοιχείων που αυτά χρειάζονται.

Επιπλέον οφέλη που έχουν οι βιοδιεγέρτες:

  • Eνισχύουν την άμυνα του φυτού.
  • Αναπτύσσουν τη μικροβιακή δραστηριότητα του εδάφους.

Πώς χρησιμοποιούνται:

  • Με ψεκασμό στο φύλλωμα.
  • Μέσω του εδάφους.
  • Με ριζοπότισμα.
  • Με προσθήκη του προϊόντος στο νερό άρδευσης.

 

Σημαντικό info: Τα βιοδιεγερτικά προϊόντα δεν είναι λιπάσματα, ούτε και φυτοπροστατευτικά προϊόντα και δεν προκαλούν περαιτέρω επιβάρυνση το περιβάλλον.