HOME SHOPPING

8 εντυπωσιακά, ψηλά φυτά για εκείνη την κενή γωνία στο σπίτι σου

iStock

Οι κενές γωνίες μέσα στο σπίτι, όχι μόνο προκαλούν σύγχυση και προβληματισμό γιατί δεν ξέρεις πώς ακριβώς να τις αξιοποιήσεις, αλλά μειώνουν και τη συνολική αισθητική του χώρου σου. Φαίνεται σαν κάτι να λείπει από τη διακόσμηση. Και όντως αυτό το κάτι, λείπει.

Πώς θα καλύψεις αυτήν την έλλειψη; Καιρό τώρα σκέφτεσαι τι διακοσμητικό ταιριάζει σε εκείνη την άδεια γωνία στο σπίτι σου. Δεν θέλεις να καταλήξεις σε ακόμα ένα coffee table, ένα ακόμα βάζο και μία ραφιέρα. Από την άλλη, θες να βρεις κάτι πολύ φθηνότερο από μια πολυθρόνα. Η λύση βρίσκεται -για ακόμα μια φορά- στα αγαπημένα μας φυτά που έχουν το μπόι, έχουν και τη χάρη. Τα παρακάτω 8 φυτά, λοιπόν, θα γεμίσουν τη γωνιά σου με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο.

8 ψηλά φυτά που θα «πρασινίσουν» και θα απογειώσουν την αισθητική σε εκείνη τη κενή γωνία

φυτά
IKEA

YUCCA φυτό

Διάμετρος της γλάστρας: 24 εκ. Ύψος του φυτού: 135 εκ.
45,00 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ

Τα φυτά, όχι μόνο βελτιώνουν την υγεία και τη διάθεσή μας, αλλά δίνουν χρωματική ζωντάνια στο σπίτι μας και αν έχεις κάποια κενή γωνία, μόλις βρήκες ένα από τα πιο ωραία φυτά για να τη γεμίσεις. Η φροντίδα του είναι εύκολη και έχει αντοχή σε ξηρά περιβάλλοντα.

φυτά
LOULOUDIAONLINE

Χαμαιδωρέα σε Πήλινο Κασπώ

Διαστάσεις: 20×80 εκ.
29,90 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ

Η χαμαιδωρέα συγκαταλέγεται ανάμεσα στα δημοφιλέστερα φοινικοειδή φυτά εσωτερικού χώρου. Προέρχεται από τα τροπικά δάση του Νότιου Μεξικού και της Γουατεμάλας. Αντέχουν τις χαμηλές θερμοκρασίες και τον χαμηλό φωτισμό.

φυτά
PRAKTIKER

Φίκος Benjamina

150-175 εκ.
55,00 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ

Ο Φίκος μπέντζαμιν (Ficus benjamina) κατάγεται από την Ασία και την Αυστραλία, έχει λεπτά κλαδιά με απανωτά χωρίσματα, τα οποία δίνουν στο φυτό ένα κομψό σχήμα που μοιάζει με δέντρο και ταιριάζει τέλεια σε εκείνη την άδεια γωνία.

Φτάνει έως και 10 μέτρα, έχει μεσαίες ανάγκες σε άμεση ηλιακή ακτινοβολία, έχει μεγάλες απαιτήσεις σε νερό. Την άνοιξη και το φθινόπωρο, να ποτίζεις δύο φορές την εβδομάδα. Τον χειμώνα μια φορά την εβδομάδα. Το καλοκαίρι τρεις φορές την εβδομάδα.

Παχίρα
ANTHEMION FLOWERS

Παχίρα

Ύψος φυτού: 90 - 110 εκ.
55,00 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ

Η παχίρα συγκαταλέγεται ανάμεσα στα φυτά που πιστεύεται ότι φέρνουν τύχη και ευημερία. Επομένως, γιατί να μην προσθέσεις μια σε εκείνο το κενό σημείο που δεν ξέρεις πώς να διακοσμήσεις; 2 σε 1!

 Κοκοφοίνικας
IKEA

Κοκοφοίνικας

Διάμετρος της γλάστρας: 19 εκ. Ύψος του φυτού: 150 εκ.
29,99 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ

Βάλε τη φύση σπίτι σου, επενδύοντας σε έναν εντυπωσιακό κοκοφοίνικα. Τοποθετήσε τη γλάστρα σε φωτεινό σημείο, χωρίς να έρχεται σε άμεση επαφή με το φως του ήλιου. Ποτίζεις με μέτρο.

Μονστέρα
PRAKTIKER

Μονστέρα

125-150 εκ.
65,00 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ

Η Μονστέρα (Monstera deliciosa) κατάγεται από το Νότιο Μεξικό και Παναμά και έχει μεγάλα καταπράσινα φύλλα σε σχήμα καδριάς, που θα κλέψουν τη δική σου καρδιά. Οι ώριμες μονστέρες βγάζουν άνθη και καρπούς. Φτάνει σε ύψος έως και 1,5 μέτρο. Ανθίζει το καλοκαίρι με λευκά άνθη, έχει μεγάλες ανάγκες σε άμεση ηλιακή ακτινοβολία. Πότισμα ανά εβδομάδα:  Άνοιξη – Φθινόπωρο- Δύο φορές. Χειμώνας- Μία φορά. Καλοκαίρι- Τρεις φορές.

Ζάμια
ANTHEMION FLOWERS

Ζάμια

Τοποθετημένη μέσα σε ψηλή βάση
70,0 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ

Η Ζάμια είναι ένα εύκολη στην φροντίδα της και αναπτύσσεται καλύτερα σε υγρό, καλά στραγγιζόμενο έδαφος. Τοποθετημένη σε ένα κομψό, πλαστικό, ψηλό δοχείο δημιουργεί ένα υπέροχο, καταπράσινο σκηνικό στα κενά σημεία μέσα στο σπίτι.

φυτά
IKEA

DYPSIS φυτό σε γλάστρα, Αρέκα

Διάμετρος της γλάστρας: 24 εκ. Ύψος του φυτού: 120 εκ.
49,99 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ

Η αρέκα υγροποιεί τον αέρα και είναι κατάλληλη για σπίτια με ξηρή ατμόσφαιρα. Θα τη βρεις και ως φοίνικα-πεταλούδα λόγω του σχήματος των φύλλων της.