ΦΥΤΑ

Φυτά εσωτερικού χώρου: 2 σημαντικοί λόγοι που θα σε πείσουν να τα ομαδοποιήσεις

Pexels

Υπάρχει καλύτερο πράγμα από το να μπαίνεις σε ένα δωμάτιο που να πλημμυρίζει από φυτά; Εάν είσαι plant lover, σίγουρα θα έδινες σε αυτό το δωμάτιο το όνομα «επίγειος παράδεισος». Και οι λόγοι για να κάνεις αυτόν τον παράδεισο, απτή πραγματικότητα ομαδοποιώντας τα φυτά σου, είναι δυο. Και είναι εξίσου σημαντικοί.

Πέρα, λοιπόν, από το ότι τα φυτά σου θα δείχνουν εντυπωσιακά όλα μαζί συγκεντρωμένα στον ίδιο χώρο, υπάρχουν και πρακτικοί λόγοι για να τα ομαδοποιήσεις. Η plant expert, Jilana Thomas μίλησε στο The Spruce και θα σε πείσει για τους δυο βασικούς λόγους που πρέπει να το κάνεις.

Fact: Τα ​φυτά που ευδοκιμούν σε παρόμοιες συνθήκες, όταν βρίσκονται στα φυσικά τους περιβάλλοντα, τείνουν να ομαδοποιούνται, δημιουργώντας ένα μικρό οικοσύστημα με σκοπό να ευδοκιμήσουν πιο εύκολα.

Plus: Αυτές οι stylish ραφιέρες είναι η ιδανική επένδυση για να ομαδοποιήσεις τις πρασινάδες σου εύκολα και οικονομικά!

Βοηθάς τα φυτά σου να καταπολεμήσουν την ξηρασία, δημιουργώντας ένα μικρο-κλίμα

«Ο αέρας των εσωτερικών χώρων τείνει να είναι ξηρός, ειδικά αν χρησιμοποιείς κλιματιστικό και άλλες πηγές θερμότητας. Τα τροπικά φυτά, από την άλλη, θέλουν τα επίπεδα υγρασίας του φυσικού τους περιβάλλοντος», λέει στην αρχή η Jilana Thomas.

«Η ομαδοποίηση φυτών εσωτερικού χώρου που αγαπούν την υγρασία μεγιστοποιεί τα επίπεδα υγρασίας στο νέο τους περιβάλλον, κάνοντάς τα πιο χαρούμενα και υγιή». Τα φυτά θα δημιουργήσουν, έτσι, ένα μικρο-κλίμα, έναν «θύλακα» υγρασίας. Το αποτέλεσμα είναι το αυξημένο επίπεδο υγρασίας, σε σχέση με αυτό του υπόλοιπου σπιτιού. Άρα, οι ανάγκες τους θα ικανοποιηθούν, χωρίς να κάνεις τίποτα.

Ευκολία πάνω απ’ όλα

Εάν λατρεύεις τα φυτά, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έχεις δημιουργήσει μια συλλογή από αυτά. Δεν θα ήταν, λοιπόν, πιο εύκολο να τα έχεις συγκεντρωμένα σε ένα μέρος, από το να τρέχεις σε κάθε γωνιά του σπιτιού με ένα ποτιστήρι στο χέρι; Η ομαδοποίηση πρασινάδων που ευδοκιμούν σε παρόμοιες συνθήκες και επομένως έχουν τις ίδιες ανάγκες, καθιστά πιο εύκολη τη φροντίδα τους. Δυο σ’ ένα!

Σημαντικό: Λάβε υπόψιν σου πως τα φυτά που θα ομαδοποιήσεις, θα πρέπει να έχουν το ίδιο πρόγραμμα ποτίσματος καθώς και παρόμοιες ανάγκες σε ηλιακό φως. Αν, για παράδειγμα, τοποθετήσεις ένα φυτό που αγαπά τη σκιά, δίπλα σε ένα που αγαπάει τον ήλιο, ένα από αυτά (αν όχι και τα δυο), δεν θα περάσει και πολύ καλά.